Скоєне стосовно Устада Понда Ісси є несправедливістю до мусульман. Ми категоричного засуджуємо це

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Хізб ут-Тахрір у Східній Африці категорично засуджує акт несправедливості, жорстокості та вандалізму, у результаті якого Устад Понда  Ісса отримав вогнепальне поранення, коли повертався з ісламського семінару. Ця несправедливість відбулася у той час, коли на Занзібарі деяких мусульман несправедливо кинуто до в’язниць, уряд втручається у діяльність мечетей шляхом контролю та шпіонажу та постійно утискаються та залякуються носії заклику, а також відбувається інша несправедливість.    

Судячи по усьому, Танзанія у цьому питанні крокує стопами Кенії, вбиваючи носіїв заклику, подібного тому, що мало місце з Абудом Рого, Саміром Ханом та іншими. Вбивства стали відбуватись після того, як Кенія не змогла привести переконливі докази їх провини.  

Поруч із цими діями, Танзанія вводить сама себе в оману, думаючи, що зможе за допомогою страху утримати мусульман від поширення своєї релігії. Також, судячи по усьому, вона намагається влаштувати пастку для мусульман, утворюючи атмосферу, яка стане шкодити мусульманам, подібно до наслідків від інших попередніх шкод як інцидент у мечеті Вмембачаі та випадок з Пембою.  
 
Цей випадок знаходиться у низці інших випадків та нехтує гаслами про «добре управління» та «рівність перед законом». Подібні гасла є порожнім звуком без краплі правди, особливо, якщо це стосується мусульман. Хіба ніхто не бачить, як держава реагує на шкоду стосовно християнських лідерів, навіть низького рангу? Або ніхто не бачить як держава стурбована нещодавнім обливанням кислотою двох молодих жінок із Британії? Тим не менш, держава зовсім не стурбована питанням Устада Понди, у якому винна поліція.  

Хізб ут-Тахрір у Східній Африці відкрито заявляє, що така несправедливість, з якою стикаються мусульмани в усьому світі, не буде забутою. Коли встановиться Халіфат, повернення якого безперечне, з винуватцями вчинять згідно до їх дій.  


Масуд Мсаллем
Заступник офіційного представника
Хізб ут-Тахрір у Східній Африці

06 Шавваль 1434 г.х.
13.08.2013

 

Головне меню