Годі брехати відкрито, о Росіє... Хізб ут-Тахрір не вдається до насильницьких заходів, наслідуючи в цьому великого Пророка ﷺ!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

 Сайт “Сахалін Медіа” оприлюднив  новину під заголовком “Вирок у відношенні військового по обвинуваченню підтримки тероризму ”. В оприлюдненій статті говориться: “Відбувся арешт особи, що вважається членом партії Хізб ут-Тахрір і у відношенні неї було винесено вирок по обвинуваченню у проведенні злочинних дій проти конституційної системи режиму і загрозі безпеці держави. Він закликав до встановлення ісламської держави — Халіфату і підтримував терористичні акти на Північному Кавказі ”.

У зв'язку з цим ми у Центральному інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір бажаємо розтлумачити наступні пункти:

По перше: Хізб ут-Тахрір — це політична партія, ідеологією якої є Іслам з одним керівництвом у світі і одним аміром — це видатний вчений Ата ібн Халіл Абу ар-Рашта. Мета, якій присвятила себе партія з моменту свого утворення — це відновлення ісламського способу життя шляхом встановлення Халіфату, йдучи за методом Пророка Мухаммада ﷺ. Діяльністю Хізб ут-Тахрір є політика, не вдаючись до насильницьких дій. Партія працює для встановлення другого праведного Халіфату по методу пророкування у країнах, які були частиною ісламської держави. Що стосується інших країн, таких як Росія і Європа, то її діяльність у них спрямована на збереження мусульманських меншостей і їх просвітлення ідеями Ісламу, його законами і їх дотриманню. А також на заклик для серйозної роботи у підтримку діяльності по встановленню Халіфату в ісламських країнах. Також партія закликає не мусульман до Ісламу.

По друге: У партії немає у світі окремого від неї крила і від її аміра Ата ібн Халіля Абу ар-Рашта. Також немає військових загонів і тому звістка була хибною і не має до істини жодного відношення.

По-третє: Путінський режим вже більше одного разу старанно бреше і зводить наклеп через співробітників своїх спецслужб, підкидаючи зброю і боєприпаси у будинки і машини деяких членів Хізб ут-Тахрір з метою обвинувачення їх у терористичних актах. У цьому інциденті також були хибні обвинувачення на адресу Хізб ут-Тахрір з тією ж метою, намагаючись звинуватити партію в терорі і спотворити її образ в очах суспільства. Метою режиму є виправдання переслідувань партії службами безпеки, її членів і щирих носіїв заклику з числа невинуватих мусульман в Росії.

Тому ми закликаємо усі ЗМІ Росії принаймні дотримуватися мінімальних обов'язків професійної діяльності і журналістської об'єктивності, а також перевіряти достовірність інформації і звісток, які вони отримують до публікації для російського народу. Пам'ятайте, те, що ви оприлюднюєте впливає на суспільство на користь конкретної сторони або проти неї. Отже, формує громадську думку в суспільстві і впливає на поточні події.

Що стосується мети Хізб ут-Тахрір, її методу і діяльності в Росії, то ви можете отримати повну інформацію про неї через офіційні ресурси партії або через пряме звернення до офіційних представників партії у світі. Таким чином, ви отримаєте достовірну інформацію через перші джерела і не опинитеся жертвами хибної і неправильної інформації про партію. І Аллах знає про ваші наміри.


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
П'ятниця, 09 Шавваль 1434 р.х.
16/08/2013

Головне меню