Росія засудила члена партії Хізб ут-Тахрір Абдурахіма Тошматова до 17 років позбавлення волі

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Інформаційне агентство «Інтерфакс» 03.04.2014 передає, що прес-служба Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ) повідомляє: «Ставропольський крайовий суд виніс вирок члену міжнародної терористичної організації Хізб ут-Тахрір, який планував терористичний акт у Ставрополі на травневі свята 2013 року», повідомляє прес-служба крайового управління ФСБ у четвер.

Громадянин Таджикистану Абдурахім Тошматов визнаний винним за ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 205 КК РФ (тероризм) і ч. 1 ст 205.1 КК РФ (втягнення у скоєння злочинів терористичного характеру або інше сприяння їх скоєнню), говориться у повідомленні. Він засуджений до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, а також штрафу у розмірі 55 тис. рублів.

Суд над нашим братом Абдурахімом не був для нас здивуванням, тому що уряд Росії вже давно веде відкриту війну проти Ісламу і мусульман, використовуючи різноманітні брудні і варварські методи. Ані для кого не секрет, що влада в Росії цілком контролюється злочинним режимом в Кремлі. І усі закони, які б вони не були, видаються за проханням влади Кремля, яка хоче позбутися усіх, хто закликає до істини, називаючи людей, які закликають до Ісламу – терористами. На початку 2014 року Державна Дума ухвалила закони, які визнають кримінальними будь-яку політичну діяльність, якою б мирною вона не була, під приводом тероризму, за який передбачається позбавлення волі на термін від 15 до 20 років.

Єдиний злочинець, який несе всю відповідальність за тероризм в Росії – це злочинний режим в Кремлі, і докази на це майже незчисленні. З них, що сталося з нашим братом Абдурахімом. Його було заарештовано 13 вересня 2011 біля мечеті в Москві після вечірньої молитви. 29 листопада 2011 року Абдурахіма було засуджено до одного року позбавлення волі, тільки тому, що він виступив у мечеті з промовою і привітав мусульман з місяцем Рамадан. На протязі цього року, представники органів безпеки Росії відвідали його у в’язниці декілька разів і вимагали від нього співпрацювати з ними у якості інформатора, але він відмовився у твердій формі. Після звільнення з в’язниці, його було викликано до Департаменту громадянства та імміграції у місті Ставрополі, під приводом отримання паперів, але там же і був заарештований. І тут російські органи по боротьбі з тероризмом висунули проти нього сфабриковані обвинувачення про терористичні акти. Про це свідчить Віталій Пономарьов, Правозахисний центр у Москві «Меморіал», який у свою чергу отримав загрози, пов’язані з його особистою безпекою, як результат мужнього викриття справ, сфабрикованих органами безпеки Росії, і фабрикації обвинувачень у тероризмі проти людей, які закликають до Ісламу в Росії.

Дані підлі дії сталінізму кремлівського режиму викривають ворожість правлячого режиму в Росії до Ісламу і мусульман. Хізб ут-Тахрір обіцяє перед Всевишнім Аллахом, що не буде м’яким у викритті брехні і у розкритті істини, і ми впевнені, що Аллах дасть нам перемогу з Його волі, не дивлячись на співучасть правителів мусульман на їх мовчання відносно злочинів тирана в Москві.

وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلا أَنْ يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ
«Вони виміщали їм тільки за те, що ті увірували в Аллаха Могутнього, Хвалимого» (85:08).

Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Джумада ас-сані 1435 р.х.
08.04.2014
№ 027/1435h

Головне меню