Атамбаєв проти Карімова!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Сайт новин www.24kg.org оприлюднив 06/07/2014, що десятки тисяч людей, які мешкають у місті Ош що на півдні Киргизстану, не знаходять газу для задовольняння своїх основних потреб, і що це триває вже з квітню 2014. Криза, яку переживає народ Киргизстану, обумовлена напруженими відносинами між Узбекистаном та Киргизстаном у результаті продажу останнім компанії «Киризгаз» російській газовій компанії Газпром, який відбувся 10 квітня 2014 року всього за 1 долар! У відповідь на це, узбецька влада зупинила подачу газу у місто Ош в Киргизстані і навідріз відмовилися відновити подачу газу до них!

Договір купівлі-продажу російській компанії діє на протязі 25 років і після договору передбачає, що Киргизстан може отримати газову компанію назад, але вже за ринковою вартістю компанії на той момент – і це можуть бути мільйони, а можливо мільярди доларів! Серед умов договору Росія взяла зобов’язання із забезпечення газу в Киргизстан на протязі всього терміну дії договору, однак вона не стала дотримуватися угоди і не виконала своєї обіцянки. І ось минуло більше двох місяців з моменту укладення договору, але газ так і не досяг Киргизстану, і в результаті відключення він залишився у скрутному положенні!

З іншого боку, агентство новин повідомило, що віце-прем’єр з питань безпеки Абдирахман Маматалієв під час свого візиту до гірських районів Ошської області (Коргон), вислухавши експертів, прийшов до висновку, суть якого полягає у необхідності перекрити місця зібрання води до Наманганського Магістрального каналу  під приводом проведення там ремонтів! Киргизстан вже застосовував спосіб перекриття міць накопичення води у 2010р. як відповідь на закриття Казахстаном державного кордону з Киргизстаном на два тижні. Киргизія перекрила Кіровський резервуар, після чого Казахстан був вимушений відкрити кордони на наступний же день… Наманганський Магістральний канал приходить з Намангану а Пап, який вважається важливою водною артерією Ферганської долини і має довжину 135 км. Канал забезпечує Узбекистан 30 кубометрами води в секунду.

З цього приводу президент Киргизії Атамбаєв проголосив про його угоду з компанією «Газпром», у своїй промові він сказав: «Поставки газу в Киргизстан перемістилися з ненадійного партнера, тобто Ташкенту, до іншого довіреного партнера – Москви, а тому необхідно трохи почекати у зв’язку з поставками газу». Разом із тим, надійний партнер Москва не може знайти точок домовленості з Ташкентом. Ясно, що Ташкенту ніколи не сподобається зміна власника Киргизької газової кампанії, що і викликало призупинення поставок газу в Киргизстан. Це положення підштовхнуло Бішкек зупинити подачу води як тиск на Узбекистан, щоб той відновив поставки газу в Киргизстан.

І тепер мусульманам у Центральній Азії доведеться розплачуватися за цей договір і цю запеклу суперечку, у якій народ Киргизстану страждає через відсутність газу, а народ Узбекистану страждає через відсутність водних ресурсів!

Затягнулися і збільшилися змови невірних колонізаторів у наших країнах, і немає сили й міці, окрім як від Аллаха. І як довго протриває це положення слабкості і напад інших народів на нас?!

О мусульмани!

Політичне усвідомлення того, які злочинні змови шиють проти Ісламської Умми, є першим кроком на шляху позбавлення від цих послідовних криз, які валяться на наші голови. Однак одного усвідомлення недостатньо! Необхідна термінова, серйозна та посилена праця зі встановлення Халіфату, який буде захищати інтереси людей і запобіжить заворушенням нечестивців та невірних колонізаторів з ресурсами цієї Умми і її багатством…  Халіфат – це щит Умми і лише за його допомогою можна зламати і знищити вузли колоніалізму, і лише за допомогою нього можна поставити крапку на впливі жадібних людей..

О мусульмани!

Ми в Хізб ут-Тахрір закликаємо вас до роботи разом з нами для відновлення Ісламського образу життя за допомогою встановлення другого Праведного Халіфату за методом пророкування, щоб повернулася Умма у її минуле неприступне, сильне, безпечне та спокійне положення. І тоді земля виведе свої багатства і народ заживе у благоденстві від її ресурсів, і воістину, це не важко для Аллаха.


Центральний Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Четвер, 12 Рамадан 1435 р.х.
10/07/2014
№ 049/1435h

Головне меню