Твоя політична діяльність - це право, надане тобі Ісламом, а не чиясь ласка!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Жінки в Саудівській Аравії (як і в будь-якому іншому суспільстві) страждають через відсутність справжнього втілення Шаріату і змішання законів Шаріату зі спадщиною, традиціями і звичаями, далекими від релігії.

Прикладом тому є принижуючий погляд на жінку, наче вона як людина - нижче ступенем, ніж чоловік. А також до цього ставиться відкинення її думки і навіть обговорення з нею будь-якої ситуації, де погляд на неї такий, що вона - просто частина суспільства, яка не має ніякої ролі або позиції, як і заперечення її права на спадщину, а також утиск її права при розлученні, яким є право на утримання. Відбувається заподіяння їй різного роду перешкод і завищення калиму (махра), а також деякі звичаї одруження, які викликають у молодих людей відразу до нього, і проблеми, що випливають з усього цього, такі як насильство в сім'ї, утиск права жінки давати згоду на шлюб і її права розпоряджатися своїм майном. І навіть є ті, хто забороняє жінці виходити з дому, отримувати освіту або працювати під приводом, що вона є «смутою» (фітною), що її вихід з будинку може послужити причиною того, що до неї стануть залицятися.

І за таких віднятих і розтоптаних прав жінок у Саудівській Аравії - яка далека від Шаріату, незважаючи на її твердження про те, що вона - ісламська країна, - жінки цієї країни в ці дні занурені в муніципальні вибори у безпрецедентному вигляді, думаючи, що це - ідеальна панацея і зразкове рішення, за допомогою якого підніметься статус жінки і вона набуде свої права! Так, 900 кандидаток висунулися на вибори в муніципальні ради на тлі очікування жінками зміни, адже вони вперше братимуть участь у виборчому процесі після того, як вони отримали своє право голосу.

Хіба за допомогою цих виборів, про які вони шуміли і розголошували всюди, наче це - абсолютна перемога, саудівським жінкам насправді будуть повернуті їх права?! Хіба це посприяє залученню чиновників до відповідальності за кров великої кількості викладачок, пролиту на дорогах через недбалість під час проведення пасажирських перевезень (і це пройшло без звіту і без надання рішення або навіть прагнення до вирішення цієї проблеми)?! Чи постане ця обрана на виборах жінка разом з бідною і забутою, яка стукає в двері установ і магазинів, щоб прогодувати себе і своїх дітей у відсутність годувальника?.. З тією жінкою, яка задається питаннями про свої права на отримання опіки для себе і своїх дітей та про забезпечення їх, як мінімум, основних потреб?! Чи стане «обрана» жінка працювати над наданням послуг охорони здоров'я, захисту і рівності для всіх, а не тільки для конкретної прошарку суспільства, за допомогою якої забезпечується її особистий захист і всі необхідні потреби?! Забезпечить вона дахом бездомних, чиї будинки впали через дощі чи поганої інфраструктури? Або це буде простою формальністю і блиском сім'ї аль-Сауда після того, як піднялися голоси протесту проти неї, бо запах корупції, порочності і покірності Заходу розповсюдився вже всюди і заважає дихати?!

Мусульманська жінка, де б вона не виявилася, не потребує місць у парламенті чи муніципалітеті. Навпаки, вона потребує божественної системи, заснованої на Книзі Аллаха і Сунні Його Посланника ﷺ, у затінку якій вона буде проживати почесне гідне життя, де будуть піклуватися про неї, а не використовувати її, де буде оберігатися її честь і гідність, де вона буде користуватися всіма своїми соціальними, економічними і політичними правами без утисків!

Ми в Жіночому відділі Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір підтверджуємо для всіх мусульман в цілому (і для жінок - зокрема), що подібні оманливі методи в наданні жінкам їхніх прав не повинні їх спокушати. І що вигадані людиною системи, як би вони не старалися, не зможуть поліпшити турботу про жінку, як і не зможуть оберігати її гідності, тому що ці вигадані закони переслідують інтереси і вигоду окремих осіб, у той час як Шаріат Аллаха веде до справедливості, величі, шляхетності та збереження прав всього суспільства. Ісламська Держава - держава другого Праведного Халіфату за методом пророцтва - це те, до чого ми прагнемо і для встановлення якого ми працюємо, щоб відчути його дбайливу турботу, щедрі дари, відданість, щире ставлення його правителя і його величезну турботу про своїх громадян і про повернення їм колишньої величі і місця на світовій арені. А тому, мусульманко,  не приймай цих крихт і не радій їм, а, навпаки, докладай зусилля для отримання всіх своїх прав, адже Іслам дозволив тобі ще 14 століть назад і по сьогоднішній день довіряє тобі адміністративні посади, які не відносяться до управління, такі як членство в Маджліс уль-Умма для звіту правителя і наради йому, а не просто можливість бути співробітником муніципалітету. Працюй же для встановлення цієї великої будови, щоб придбати, з волі Аллаха, всі блага повністю!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ ٢٤

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланникові, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем і що ви будете зібрані до Нього »(8:24).


Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Жіночий відділ
№ 013/1437h
Понеділок, 03 Рабі уль-Авваль 1435 р.х.
14.12.2015 р.

Головне меню