Проста відповідь д. Фейсалу аль-Касіму: майбутнє – за релігією Іслам, бажає того хтось чи ні!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Лондонська газета «Аль-Кудс аль-Арабі» www.alquds.co.uk опублікувала на своєму сайті 01.01.2016 статтю доктора Фейсала аль-Касіма (ведучий супутникового телеканалу «Аль-Джазіра») під заголовком: «Просте запитання до мрійників про Халіфат». Ми ж, відповідаючи по-простому на це питання, говоримо: «Ми повинні бути реалістами», - з цих слів розпочав автор свою статтю, кажучи, що мрійники про встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва зрештою залишаться за межами часу і місця в епоху панування американського ковбоя.

Ми не заперечуємо, що це питання задають і багато інших, хто намагається побудувати свій погляд на розумінні обмеженої реальності, яка всією своєю вагою обрушилася на їх розуми, від чого вони стали боятися навіть мріяти про позбавлення від кайданів рабства американського ковбоя, який значною мірою перевершує їх матеріальним озброєнням, контролює світову економіку та Інтернет, навіть кисень ... Все стало неможливим для цих людей, якщо на те немає згоди американського дядька Сема!

Передав Бухарі від Абу Абдуллаха Хаббаба ібн аль-Арта (р.а.), який сказав: «Одного разу, коли Посланник Аллаха ﷺ перебував у затінку Кааби, поклавши собі під голову свій плащ, ми стали скаржитися йому (на утиски), говорячи: «Чи не попросиш ти допомоги для нас? Чи не звернешся до Аллаха з благанням за нас?». У відповідь на це він ﷺ сказав: «Серед тих, хто жив до вас бувало так, що людину хапали, виривали для неї в землі яму, поміщали туди, а потім приносили пилу, клали їй на голову, розпилювали її надвоє і роздирали її м'ясо залізними гребенями, які проникали глибше кісток, однак і це не могло змусити її відректися від своєї релігії! Клянуся Аллахом, Аллах обов'язково призведе це справа до завершення, і буде так, що вершник, що прямує з Сани в Хадрамаут, не стане боятися нікого, крім Аллаха і вовка для своїх овець, але ви (занадто) поспішаєте!»». Так, це обіцянка правдивого Пророка ﷺ, і це він обіцяв Сураці ібн Маліку, який погнався за ним, мріючи про нагороду, оголошену курайшитами племенам за упіймання Мухаммада ﷺ живим або мертвим, у розмірі сотні відмінних верблюдів... Пророк ﷺ обіцяв йому: «Як ти будеш виглядати, о Сурака, якщо одягнеш браслети Хосроя?». «Хосроя ібн Хурмуза, власника Білого палацу в Мадаїн?», - З подивом перепитав Сурака. «Так, саме Хосроя ібн Хурмуза», - відповів Пророк ﷺ; в той час Хосрой був наймогутнішим правителем. Минув час, і Мухаммад ﷺ, який вийшов з Мекки вигнаним, тікаючи під покривом ночі, рятуючи свою кров, повертається в рідне місто паном, відкривачем, оточеним тисячами воїнів з блискучими мечами і блискучими списами. Пройшли дні і роки, і правління мусульманами перейшло до Умара аль-Фарук'а, який позбавив царя Хосроя його влади, і мусульмани понесли трофеї в Байт уль-Маль. Покликавши до себе Сурака ібн Маліка, аль-Фарук одягнув його в сорочку, шаровари, туфлі Хосроя, а також одягнув на нього його пояс з мечем і каптан. Встановивши на голову Сурака царську корону, халіф надів на нього браслети Хосроя. Подивившись на нього, Умар сказав: «Браво! Арабеня з роду Бану Мадладж одягло на голову корону Хосроя, а на руки - його браслети !!!». Так, Аллаху належить все, що на небесах і на землі, і те, що між ними. І якщо Він побажає що-небудь, то наказує йому: «Будь!», - І воно буває, і ніщо не здатне послабити Його трон: ані міць Америки, ані Росія і ніхто інший з тиранів землі.

Ми знаємо, що з правил цього світу - постійна боротьба і змагання між народами, що боротьба між істиною і брехнею буде продовжуватися, поки Аллах не успадкує цю землю і все, що на ній. І цей конфлікт є свідком припливів і відливів, зростання і падіння:

وَتِلْكَ الأيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ

Ми чергуємо дні (щастя і нещастя) для людей» (3:140).

Раніше монголам - ворогам Ісламу - вдалося вдертися до Багдаду, столиці Халіфату, і в той же час сили хрестоносців оскверняли місце вознесіння Посланника Аллаха ﷺ. Але, незважаючи на ці чорні сторінки в історії нашої Умми, Всевишній Аллах визначив для неї щирих лідерів, які об'єднали сили мусульман і повели їх, щоб відбити обидві атаки - хрестоносців і монголів - і усунути всі наслідки їх агресії. Більше того, Аллах визначив цій Уммі султана Мехмеда Фатіха, щоб він удостоївся благої звістки Посланника Аллаха ﷺ: «Ви неодмінно відкриєте Константинополь, і кращий амір - амір того війська, і краще військо - те військо». Потім армії мусульман вирушили далі, щоб досягти Відня в роки правління султана Сулеймана. І якщо д. Фейсал аль-Касім має сумніви у благій звістці Пророка ﷺ про відкриття Риму: «Посланника Аллаха ﷺ запитали: «Яке з двох міст буде завойоване першим - Константинополь або Рим?». Пророк ﷺ відповів: «Місто Іраклія буде відкрите першим», - і він мав на увазі Константинополь», - то ми віримо в обіцянку Аллаха про те, що Він проявить цю релігію:

يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ ٨ هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ ٩

«Вони хочуть погасити світло Аллаха своїми вустами, але Аллах збереже Свій світло, навіть якщо це ненависно невіруючим. Він - Той, Хто відправив Свого Посланника з вірним керівництвом і релігією істини, щоб звеличити її над усіма іншими релігіями, навіть якщо це ненависно багатобожникам "(61: 8,9).

А щодо могутності Америки, про яку заявив д. Фейсал, то це мені нагадує слова Всевишнього Аллаха:

مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ ٤١

«Ті, які взяли собі покровителів і помічників крім Аллаха, подібні до павука, який виткав собі житло. Воістину, саме нетривке житло - це житло павука. Якби вони тільки знали!»(29:41).

Воістину, матеріальна сила, якщо вона не спирається на силу істини, є ефемерною (уявною), і неважливо, будь то Британія, яка раніше нав'язала китайцям торгівлю опіумом і знищила підкорені народи, або Америка і Росія (які продали зброї на $ 156 млрд. країнам «що розвиваються» між 2011-2014 р.р.), або це єврейську утворення в Палестині, що є свідченням одного зі злочинів західної культури. Доктору Фейсалу аль-Касіму слід було б краще розпізнавати істину, адже істина - це те, що засвідчили вороги. Колишній посол США Ден Сімпсон зізнається у своїй статті, опублікованій в газеті «The Pittsburgh Post-Gazette» від 30.12.2015, що Америка є головою всесвітнього зла і що не буде ніякого миру на землі, поки не буде зупинена торгівля зброєю, яка є торгівлею смертю.

Відомий британський історик Арнольд Тойнбі у своїй знаменитій книзі «Цивілізація під судовим розглядом» застеріг людей від західної культури, незважаючи на її чудові матеріальні здобутки. Доля цієї культури приречена на крах і зникнення, тому вона не спирається на тверді доктринальні релігійні основи. Автор застеріг свій народ, недбалий до величі Ісламу, не спокушатися технологічним прогресом брехливої цивілізації, яка неминуче впаде (стор. 85-86), і взяти урок з долі колишніх народів і культур, які колись існували, а потім загинули (стор. 84). Історик не зупинився на цьому, він закликав свій народ «відкрити для себе» ісламську культуру, яка буде відігравати провідну роль в найближчому майбутньому. Він пояснив, що Ісламська Умма, незважаючи на те, що переживає тимчасову невдачу, вже готова до своєї повторної перемоги над західною культурою так само, як вона зробила це раніше при звільненні Шама і Єгипту від грецького (візантійського) панування, яке тривало протягом тисячі років. А також під проводом Нур ад-Діна Зангі, Саладіна і мамлюків вона змогла завдати поразки хрестоносцям і монголам (стор. 187). І більше того, Тойнбі пророкує, що центр світової культури буде знаходитися по лінії протягненого півмісяця від Багдада до Ферганської долини.

Що ж стосується автомобілів Toyota і доларів США, то залиште цю маячню, Фейсале. Ісламська Умма володіє багатствами і людським ресурсом, які дозволяють їй взяти на себе роль керівного центру над людством, однак за допомогою послання Ісламу, побудованого на правді та справедливості, а не на колоніальній злочинності. Ісламська Умма є кращою з громад, виведених серед людей, поки міцно тримається за міцну верв Аллаха. Іслам будується на понятті «Немає примусу в релігії» і поширюється за допомогою сили істини і переконань, а не за допомогою ядерних бомб, хімічної зброї та вибухівки. І якщо Ви бажаєте подискутувати і обговорити реальність західного виклику нам і способи протидії йому з метою розвитку Умми та звільнення людства від його беззаконня, несправедливості та агресії, то ми будемо раді цьому в будь-який час і в будь-якому місці, обраному Вами...


Усман Баххаш
Голова Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Вівторок, 23 Рабі уль-авваль 1437 р.х.
03.01.2016 р.
№ 00/1437h

Головне меню