Член Хізб ут-Тахрір Рафіс Галіулін у в’язниці Казахстану: «Кожного дня вимагають відмови від партії»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

25 квітня 2016 року казахстанська редакція «Радіо Свобода» оприлюднила статтю про ув’язненого члена Хізб ут-Тахрір Рафісі Галіуліні.

Журналісти повідомляють, що Рафіс Галіулін утримується у павлодарській виправній колонії у нелюдських умовах: його примушують пити кип’яток та їсти гарячу їжу. Не дають справляти природні людські потреби, позбавляють сну і навіть намагаються заразити сухотою, навмисно утримуючи його разом із хворими людьми.

Рафіс Галіулін був засуджений у 2010 році до 7 років позбавлення волі за участь у діяльності партії Хізб ут-Тахрір за наступними статтями кримінального кодексу Республіки Казахстан: ст. 164, частина 2 (Збудження соціальної, національної, родової, расової або релігійної ворожнечі); ст. 233-1, частина 1 (Пропаганда тероризму або екстремізму або громадські заклики до здійсненню акту тероризму або екстремізму, а також поширення матеріалів вказаного змісту); ст. 337-1, частина 1 (Організація діяльності громадського або релігійного об’єднання або іншої організації після рішення суду про заборону їх діяльності або ліквідації у зв’язку хі здійсненням ними екстремізму); ст. 337-1, частини 2 (Участь у діяльності громадського або релігійного об’єднання або іншої організації, стосовно яких є рішення суду, що вступило у силу, щодо заборони їх діяльності або ліквідації у зв’язку із здійсненням ними екстремізму).

За роки ув’язнення Рафіс наражався на різноманітні тортури, побивання та знущання у різних колоніях Казахстану, про що неодноразово повідомляли ЗМІ та правозахисники. Тиску усі ці роки піддається не лише сам Рафіс, але і його родина: у 2013 році до 5 років позбавлення волі була засуджена його дружина – руська мусульманка Наталія Войтенкова, яка була звинувачена в екстремізмі за те, що вона встала на захист репресованого чоловіка.

Важливо відзначити, що усі ці знущання, на які наражає влада Казахстану мусульманина та ого родину, скеровані лише на виконання їх єдиної вимоги – відмови від членства у партії Хізб ут-Тахрір. «Галіулін у телефонних дзвінках із в’язниці сказав якось дружині, що його майже кожного дня «вмовляють» на відеокамеру опорочити організацію «Хізб ут-Тахрір» і сказати, що люди, які ідуть за нею,– заблудлі», – повідомляє «Радіо Свобода». Таким чином , влада Казахстану іде стопами курайшитів, які теж пред’являли сподвижникам Пророка ﷺ єдину вимогу – відмову від Ісламу. Історії тортур у Мецці стосовно Біляла, Хаббаба та родина Ясіра (р.а.), стосовно яких сам Посланець Аллаха ﷺ сказав:

صبرا آل ياسر، فإن موعدكم الجنة

«Терпить, родина Ясіра, адже воістину, ваше місце у Раю», –

Загальновідомі, і, воістину, влада Казахстану та їх приспішники добровільно ставлять себе в один ряд з гіршими людьми, про зло яких розповів сам Господь світів! Хіба вони не бачать того, кого почали наслідувати? Чого вони хочуть добитися від раба Аллаха, який говорить не більше аніж: «Воістину, я – один із мусульман»?

وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ

«Чия мова прекрасніша за мову того, хто закликає до Аллаха, вчиняє праведно і говорить: «Воістину, я – один із мусульман»?» (41:33)

Члені Хізб ут-Тахрір піддаються тортурам з боку тиранічних режимів по усьому пострадянському регіону – Росія, Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан та Казахстан. Тисячі чоловіків та жінок у цих країнах щоденно піддаються тортурам та різноманітним приниженням тільки заради однієї вимоги – відмови від своїх поглядів і шляху, якому вони слідують – шляху відродження ісламського способу життя у лавах партії Хізб ут-Тахрір. Так нехай же пам’ятає кожен приспішник тиранів та ворогів Ісламу про дві речі.

Перше – це Судний День, якого не уникне жоден, і ганьба і страх перед Аллахом, іменами якого є аль-Джаббар (Могутній) та аль-Каххар (Розбиваючий), адже, воістину, Він пообіцяв жорстке покарання кожному, хто наразить на випробування Його праведних рабів :

إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ

«Тим, які піддали спокусі віруючих чоловіків та жінок і не покаялись, уготовані муки у Пеклі, муки від обпалюючого Вогнища» (85:10)

І друге: нехай же не забуває кожен із тиранів та їх приспішників, які мучать мусульман, те, що кожному тиранічному режиму рано чи пізно приходить кінець, і це є законом історії, який ніхто не зможе змінити. Нехай же обернеться навколо кат віруючих та зверне увагу на долю пригноблювачів після падіння режимів, яким вони служили – на кожного із них чекає сувора розплата. І це – навіть не загроза, а застереження про неминучий кінець для злочинців!

Всевишній Аллах сказав:

سَيُصِيبُ الَّذِينَ أَجْرَمُوا صَغَارٌ عِنْدَ اللَّهِ وَعَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا كَانُوا يَمْكُرُونَ

«Грішників же спіткає приниження перед Аллахом і тяжкі муки за те, зо вони плели змови» (6:124)

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
8 Шаъбан 1437
16.05.2016

Головне меню