23 мусульманина, заарештовані у Росії по звинуваченню у причетності до Хізб ут-Тахрір, визнані політичними в’язнями

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

26 квітня 2016 року російський правозахисний центр «Меморіал» випустив заяву про визнання політичними в’язнями 23 мусульман, які були заарештовані у Башкортостані за участь у діяльності Хізб ут-Тахрір.

Їх імена: Рустем Латипов, Лінар Вахітов, Радік Ахмєтов, Фаніс Ахмєтшін, Рустем Галлямов, Рішат Гатауллін, Ільгіз Гімалетдінов, Азамат Каюмов, Олександр Корнєв, Радмір Максутов, Рінат Мамаєв, Фаріда Мустафаєв, Халіл Мустафін, Рінат Нурлигаянов, Артур Салімов, Ірєк Тагіров, Араміс Фазилов, Даніс Файзрахманов, Рафаель Фаттахов, Руслан Фаттахов, Рустем Хамзін, Шаміль Шаріпов та Урал Якупов.

Усі вони були заарештовані у лютому 2015 року, і на дану мить їх ставиться ст. 205.5 УК РФ (Участь у діяльності організації, яка визнана терористичною) і ст. 278 УК РФ (Приготування до насильницького захвату влади). Правозахисний центр вказав, що «позбавлення волі до усіх звинувачених було застосовано виключно через їх релігійні переконання» і що у діях мусульман відсутній як такий «склад злочину», а усі переслідування здійснюються владою Росії за політичним мотивом. «Ми вважаємо, що їх кримінальне переслідування повинно бути негайно припинено, а самі вони – звільнені з-під варти», – говориться в офіційній заяві «Меморіалу».

Ми ж зі свого боку підтверджуємо, що Хізб ут-Тахрір є політичною партією, а єдиним джерелом для наших дій є Іслам та його шаріатські джерела. Також ми хочемо підкреслити, що методом нашої партії є заклик та політичні дії, а не силові акції., і Хізб ут-Тахрір не ставить у Росії за мети по захвату влади. Ми вважаємо усі звинувачення стосовно членів нашої партії у Росії грубою брехнею та фальсифікацією, за якими стоять безсилля путінського режиму та його нездатність хоч якось інтелектуально протистояти ісламським думкам, які несуть члени Хізб ут-Тахрір.

Ми уважно слідкуємо за тим, що відбувається з мусульманами у Росії, і вважаємо важливим додати той факт, що на дану мить у Росії позбавлено волі більше 100 мусульман із Хізб ут-Тахрір, з причини чого більшу частину усіх політув’язнених у Росії складають саме члени нашої партії. Більше того, Росія є єдиною країною у світі, в якій Хізб ут-Тахрір визнана терористичною організацією, і єдиною країною у світі, в якій законодавчо закріплено довічне ув’язнення волі для членів Хізб ут-Тахрір, заради чого у російський кримінальний кодекс була внесена спеціальна стаття 205.5. І якщо звернути увагу на регулярне прийняття російським парламентом пакетів законів, які посилюють антіекстремістське та антитерористичне законодавство, то стає ясно, що більша частина нових законів скерована саме на підсилення боротьби з Хізб ут-Тахрір. Також не залишилось не поміченим і те. як співробітники ФСБ проголосили війну жінкам та дітям, заарештувавши наших чистих сестер 24 квітня 2016 року у Татарстані і підло відірвавши їх від їх грудних немовлят.

Таким чином, чим далі заходить російський режим у переслідуванні мусульман, тем більше очевидними стають його злочини. І тому сьогодні усі більше громадських діячів, журналістів та правозахисників у Росії та за її межами звертають увагу на явне беззаконня стосовно носіїв ісламського заклику із Хізб ут-Тахрір, а усе більше людей по усьому світу помічає і стійкість членів нашої партії у Росії у перенесенні випробувань за свою релігію, і злісне безсилля Кремля у спробах перемогти ісламську політичну думку.

Всевишній Аллах сказав:

إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا فَلَهُمْ عَذَابُ جَهَنَّمَ وَلَهُمْ عَذَابُ الْحَرِيقِ

«Тим, які наразили спокусі віруючих чоловіків та жінок і не покаялись, уготовані муки у пеклі, муки від обпалюючого Вогнища» (85:10)

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
3 Шаъбан 1437
10.05.2016

Головне меню