Вступ на конференції «Мусульманська молодь – піонери істинного розвитку»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Хвала Аллаху, Який наставив нас на Іслам. Мир та благословення нашому господину Мухаммаду, його родині, його сподвижникам та усім, хто пішов за ними найкращим чином образом…

Тридцятого Раджабу 1437 р.х., що відповідає 07.05.2016, жіночий відділ Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір провів міжнародну конференцію під назвою «Мусульманська молодь – піонери істинного розвитку» з метою рішення глобальних проблем , які стоять перед ісламською ідентичністю мусульманської молоді у світі. Дана подія мала велике значення та проводилась одночасно у трьох країнах: у Тунісі, Індонезії та Великобританії. Виступали лектори із Європи, Африки, Близького Сходу та Азії, як і біли присутніми на даній конференції багато учасників із цих країн. У цьому величезному заході взяли участь та залишились від нього під сильним впливом сотні жінок із трьох країн. Серед них були викладачі, вчені, молоді дівчата, студентки університетів, політичні активісти та журналісти, лідери громад, а також представники різноманітних організацій.

На конференції також були зачитані лекції, проведені дискусії по регіональним проблемам та проблемам, як стоять перед молодими людьми на Заході, в арабському світі, на додаток до одповідей, авторами яких були викладачі, матері та дівчата, в яких вони говорили про деякі омани та проблематичні питання, з якими стикаються молоді мусульмани, та про спробу взаємодії з ними у своїх громадах.

Конференція проходила на піку обговорень у ЗМІ протягом трьох тижнів та отримала значну підтримку з боку мусульман у світі.

Ця важлива кампанія та конференція були підготовлені для того, щоб висунути на перший план багато проблем, з якими стикаються молоді мусульмани при прояві своєї ісламської ідентичності у наші дні. Із цих проблем: глобальна стратегія, яка підтримується світськими урядами та міжнародними організаціями для приваблення мусульманської молоді до світського способу життя та його ліберальних цінностей; потрапляння мусульманської молоді під вплив світських програм навчання у шкільному середовищі та в ісламському світі; негативний вплив засобів комунікації та «культури знаменитостей» на молодих мусульман – усе це сприяє вестернизації їх думок, способу життя, а також їх прагнень, здібностей, товариськості та віддаленості від їх релігії. Кампанія та конференція були скеровані також на те, щоб прояснити погляд Ісламу на молодих людей, і на те, яким чином ми, як Умма, можемо зробити їх сильними захисниками Ісламу, повними мужності та впевненості, щоб відповідати на атаку ворогів на Іслам, і втілити у них якості, необхідні для того, щоб бути піонерами істинного розвитку у цьому світі, здатними побудувати краще майбутнє для Ісламської Умми та усього світу у затишку справедливості та світла Ісламу.

Ми надали у цій брошурі доповіді, які були зачитані на конференції, прохаючи Всевишнього Аллаха винагородити усіх тих, хто допоміг у цій кампанії та конференції, як і прохаємо Аллаха, щоб їх послання досягли усіх куточків землі та допомогли створити ідеальне покоління для майбутнього цієї Умми, де молоді люди будуть сильним полюсом у захисті релігії та у несенні її прапору, як і будуть помічниками у встановленні Шаріату Аллаха на цій землі. Амін!


Доктор Назрін Наваз
Голова жіночого відділу Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
30 Раджаб 1437
07.05.2016

Головне меню