Діти Іраку платять високу ціну за війни колонізаторів... Чи є той, хто завадить цьому?

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Дитячий фонд при ООН (ЮНІСЕФ) оприлюднив доповідь під назвою «Висока ціна для дітей», в якому говориться про те, що більше 3 млн. дітей Іраку стикаються з небезпекою смерті, поранення, сексуального насильства, викрадення та примусового вербування до озброєних формувань. Заявляється про те, що третина дітей Іраку потребує гуманітарної допомоги, тому що родини стикаються з погіршенням умов життя внаслідок триваючих військових операцій навколо м. Ель-Фаллуджа та поруч з м. Мосул.

Доповідь розкриває жахливі показники щодо випадків викрадення дітей у віці до 18 років. Кількість зафіксованих випадків досягла 1.496 за останні 2,5 роки. Згідно до цього повідомлення, багатьох із них також примушують приєднуватись до битв, або вони стають жертвами сексуального насильства. Також згідно доповіді, 1,5 млн. дітей (а це – 10% усіх дітей Іраку) були вимушені втікати із своїх домів внаслідок насильницьких дій, що відбувались у країні з початку 2014 року. Доповідь заявляє, що кожна п’ята школа у країні не придатна для проведення уроків через конфлікти, а це означає, що біля 3,5 млн. дітей не можуть продовжити своє навчання.

Ці цифри відображають реальність війни в Іраку, розкривають брехливість гасел про боротьбу з тероризмом та поширенні «демократії та свободи». Це та війна, метою якої є користь та колоніальні інтереси великих держав, а також те, щоб не дати повернутись Ісламу та втілитись у державі Халіфат за методом пророцтва. З цієї причини діти Іраку платять високу ціну через жадібність капіталістичних держав, і особливо – Америки, яка окупувала їх країну у 2003 році та примусила їх страждати через наслідки цієї окупації по сьогоднішній день. Після цього вона повернулась та відновила свою війну у 2014 році під приводом «боротьби проти ІДІЛ». Усі ці цифри говорять про страждання дітей через цю війну.

Діти Іраку заплатили високу ціну за цей конфлікт, конкуренцію та колонізацію, стали жертвами планів злочинної Америки та її спроб розділити Ірак та поширити дух ворожнечі поміж його жителями, розігруючи сектантські та міжмазхабні розбрати. Згідно до статистичних даних ЮНІСЕФ, оприлюдненим у червні, принаймні 20 тисяч дітей усе іще знаходяться всередині оточеної Ель-Фаллуджи, страждаючи разом зі своїми родинами від складних гуманітарних умов, якими є голод, відсутність медицини, гуманітарної допомоги та поширення інфекційних захворювань. Доповідь також містить заяви про те, що деякі діти були вимушені покинути свої родини внаслідок блокади, не кажучи вже про ризики під час переселення, з якими вони стикаються.

Як же схожі страждання дітей Іраку зі стражданнями дітей Сирії та дітей мусульман усього світу. Їх страждання однакові, тому що нема пастиря у них и нема захисника. Правителі змовились у своєму зрадництві, а міжнародна спільнота та її інститути показали своє лицемірство, коли вони вбивають свою жертву, а потім приходять на її поховання, розпалюють війни у своїх інтересах і у вогні згорають невинні люди, а їх організації обмежуються лише підрахуванням самих жертв та їх ран.

О мусульмани!

Прийшов час покінчити з агентурними, злочинними режимами у країнах мусульман, які віддали наші країни на розграбування колонізаторам. Настав час відрубати руки західних держав, які тягнуться до ваших країн. Цього можна досягти, працюючи разом з Хізб ут-Тахрір для відновлення ісламського життя, встановивши Праведний Халіфат за методом пророцтва.

О армії мусульман в ісламських країнах!

Діти Іраку та усі діти мусульман відкрито звертаються до вас та показують вам те, до яких страждань вони доведені і у яких труднощах вони живуть. Чи станете ви надією на позбавлення для них?!


Жіночий відділ у Центральному інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір
Понеділок, 29 Рамадану 1437 р.х.
04.07.2016 р.
№ 039 / 1437 h

Головне меню