Урок Алеппо для Лівії

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Повстанці в Алеппо зазнали поразки після того, як розділилися на групи, а згодом вони втратили всі завоювання. Інші ж загрузли в допомозі і брехливих обіцянках з боку мусульманських правителів-маріонеток, які послабили повстанців до такої міри, що вони навіть не можуть допомогти мусульманам в різанині, яку учинив режим.

Після гіркого уроку в Алеппо ми підготували відкрите звернення до всіх загонів повстанців в Лівії, які піклуються про революцію, щирі до своєї Умми і дивляться на свою державу по-новому:

1 – Припиніть розбіжності і протистояння один одному. Віддаляючись один від одного, ви створюєте щілини, які тут же заповнює шайтан з числа людей і джинів. Ворог користується вашою роздробленістю, які б не були у вас виправдання, для нього це – шанс здійснити свій план в Лівії і зірвати революцію.

2 – Не покладайтеся на країни свого регіону, Перської затоки і, в першу чергу, на країни Заходу. Вони хочуть покінчити з революцією, позбувшись від її ісламської спрямованості і покінчивши з прагненням остаточного звільнення від пут колонізатора. Підлість цих країн вже перевірена і відома ...

3 – Зупиніть родоплемінні міжусобиці, які ведуть до ще більшої роздробленості, а отже – до ще більшого зміцнення колонізаторів на ваших землях. Вони використовують вашу роздробленість і погіршують ситуацію, допомагаючи по обидва боки грошима і зброєю. Крім цього, бій мусульман один з одним – один з великих гріхів в релігії:

وَمَن يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُّتَعَمِّدًا فَجَزَآؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

«А хто вб’є віруючого навмисне, тому відплатою буде Геєна, де він буде довіку! Аллах розгнівається на нього і прокляне Його! Приготовано для нього велику кару!» (4:93).

Аллах зробив вас братами і поклав на вас обов’язок поліпшувати відносини:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ

«Воістину, віруючі — браття. Тож встановлюйте мир між братами вашими й бійтесь Аллаха — можливо, помилують вас!» (49:10).

4 – Після падіння диктаторського режиму, зло якого могло змусити посивіти навіть дитину, ви отримали історичну можливість звільнитися на основі Ісламу – єдиної протилежності сьогоднішньому колоніалізму і світському капіталістичному режимові. Не робіть свій політичний проект частиною цієї зіпсованої системи, у якій навіть якщо і зміниться назва, то не поміняється суть – правління не тим, що послав Аллах, правління демократією, що розриває Умму на частини під приводом патріотизму.

5 – Прокиньтеся, щирі мусульмани! Ця дика світова система працює відносно всіх питань мусульман, щоб виснажити їх і збити з правильного шляху. Не будьте інструментом в руках ваших ворогів, об’єднуйтеся навколо Ісламу і залиште дрібні непорозуміння. Боріться з ворогами під єдиним прапором, щоб об’єднати країну на першому етапі, а надалі – об’єднатися з іншими країнами мусульман в сіни другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Все інше – це марне витрачання часу, зневага святістю Умми і навіть гріх. Будьте вірні заповіту з Аллахом, який ви уклали, не вподібнюйтеся тій жінці, яка розпустила свою пряжу після того, як скріпила нитки.

Ріда Бальхадж
Співробітник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
18 Рабіъ уль-авваль 1438 г.х.
17.12.2016

Головне меню