Міністр вакуфів Єгипту захищає ідол під назвою «патріотизм»

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Міністр вакуфів Єгипту Мухаммад Мухтар Джума вийшов із себе і не стримав свого гніву, перебуваючи в академічно-науковій будівлі університету Заказік під час обговорення магістерської дисертації, представленої студентом Ваджді Абдулькадіром на тему «Реконструкція релігійної думки в Ісламі по прикладу Мухаммада Ікбала».

Міністр закипів гнівом, зіскочив зі свого крісла і почав гучно повторювати фрази, згадані у дисертації, вважаючи, що вони зачіпають «патріотичну самооцінку», у тому числі:

«Найнебезпечніший із нових ідолів — це батьківщина, а його увібрання у релігію — усе одно, що загортання у саван». У своїй промові міністр дійшов до того, що студента, який підготував свою наукову дисертацію під керівництвом д-ра Сабіра Абдульдаіма, декана колишнього факультету арабської мови, він назвав «дурним», «невігласом» та «віслюком». Також міністр вакуфів додав, що «ця магістерська дисертація містить ідеї, що загрожують батьківщині. Вона засмутила мене та збудила у мене надзвичайну напруженість. Захист батьківщини міцно укорінений у наших серцях та розумах».

Цей міністр віддано та ревно захищає ідол «патріотизму». Кожен, хто володіє найменшими знаннями ісламських наук та законів релігії, знає,що ідея «патріотизму» є чужою для нашої релігії та народ. Вона не має прецеденту або підґрунтя у текстах Шаріату — ані у Книзі Аллаха, ані у Сунні Пророка ﷺ. Першим, хто ввів концепцію патріотизму, був шейх аль-Азхара Ріфаа Рафі аль-Тахтаві, якого Мухаммад Алі-паша (у 1826 році) послав у Францію у якості релігійного наставника для студентів, які вивчали там корисні науки. Так або інакше, він повернувся із Франції, несучи насіння західної світської цивілізації, з її нездоровими концепціями та ідеями, які не засновані на аргументах або доказах.

Одним із таких понять є ідея «патріотизму», що штовхає народи до того, щоб замикатись у своїх утвореннях, які є ідолами, виправдовуючими ведення війн політиками та кровопролиття «заради батьківщини». Недивно, що у дев’ятнадцятому сторіччі почалась хвиля західного колоніалізму,і куди б не прибули армії колонізатора, їх вогонь охоплював завойовані народи. Європейські народи самі пережили лиха патріотизму, коли розгорялись війни між ними, що вщухли лише після Другої світової війни.

Концепція патріотизму напряму пов’язана з поняттям національного суверенітету та головування вигаданого закону, який визначає права та обов’язки згідно з забаганками законодавців. Насправді ці «кордони» є лише фальшивкою, оскільки усе залежить від настроїв та бажань законодавців по обидві боки кордону. Хоча Європа досі стверджує, що несе факел ліберальної гуманітарної культури, проте її турбує прибуття деяких втікачів із пекла її колоніальної політики. Вона починає зміцнювати свої кордони, щоб зупинити цих «варварів», незважаючи на те, що їх «гуманна ідеологія» закликає не відмовляти тим, хто просить допомоги та притулку. Що ж робити тим, хто став жертвою злочинної колоніальної політики? Іслам же не прагне до цього у відношеннях з іншими народами! Мусульмани проливають свою кров, тільки щоб дозволити іншим пізнати істинне послання Ісламу, яке не проводить розбіжності між однією людиною та іншою, окрім як у богобоязливості.

Що стосується міністра вакуфів, то йому варто було б гніватись при виді замахувань на святині Аллаха, порушень Його законів та лояльності до Його ворогів — сіоністів та американців. Йому варто було б протестувати проти спаплюження іудеями аль-Акси або пролиття крові мусульман у Шамі. Ми радимо йому згадати позицію віри чаклунів фараона, які віддали перевагу вдоволенню Аллаха над страхом перед тираном. Вони віддали перевагу вічному життю над мінливим та відкрито проголосили істину в обличчя фараону.

Д-ру Джуме варто знати що ідол «патріотизму», який освячується невірним Заходом, згідно Ісламу повинен бути знищений так само, як повинні визнаватись лише божественність та панування Аллаха. Послання, милосердя та справедливість Ісламу здатні охопити усіх людей без різниці до Судного дня. Шаріат Аллаха — це істина, а решта усього іншого — це омана вигаданих систем. Міністру краще прагнути до вдоволення Аллаха, аніж до вдоволення корпорації «RAND» або колоніального Заходу. У протилежному випадку ми попереджаємо його словами Аллаха:

وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِي آتَيْنَاهُ آيَاتِنَا فَانسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ

«Прочитай їм історію про те, кому Ми дарували Наші знамення, а він відкинув їх. Сатана послідував за ним, і він став заблудшим» (7:175).


Усман Баххаш
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Понеділок, 7 Шабана 1439 р.х.
23.04.2018 р.
№ 022 / 1439 х.

Головне меню