Священна американська демократія пожирає себе

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Американські демонстранти, які підтримують поки іще діючого президента США Дональда Трампа, штурмували будівлю Конгресу, щоб завадити законодавцям затвердити перемогу демократа Джо Байдена, який, на їх думку, сфальсифікував вибори.

При цьому учасники штурму вважають себе захисниками демократії і американської конституції. Наступу демонстрантів передувала полум’яна промова Трампа, який закликав своїх прибічників піти на акцію протесту і перешкодити скликанню сесії, заявивши, що ніколи не визнає поразки, вважаючи себе переможцем.

Кожен кандидат разом зі своїми прибічниками називає себе захисником демократії і показує готовність до відбиття будь-яких нападок на неї. Таким чином, демократія для обох сторін стала фініковим ідолом, який вони вшановують, але який вони ж готові з’їсти у випадку, коли залишаться голодними.

Америка страждає від кризи утилітарної ідеології, яка пригнічує усі цінності, окрім матеріальної. Західна демократія виявила свою неспроможність навіть для тих, хто освячував її, і тепер вони штовхають її, коли хочуть. Демократія стала причиною розбіжностей і криз, а не рішення проблем.

Ми також не забуваємо, як демократія неодноразово зазнавала невдач у країнах, які Захід окупував і якими управляв силою. Швидше, концепція, яку Захід назвав «переходом до демократії», занурила ці країни у корупцію, пригноблення і несправедливість. У багатьох випадках ситуація дійшла до громадянської війни. І ось сьогодні це насіння розбіжностей і криз, що зветься демократією, тягне до дна саму Америку.

Ми нагадуємо Ісламській Уммі, що вона володіє універсальною культурою і що сьогодні перед нею відкриті двері не тільки для відновлення Халіфату у мусульманських країнах, але й для представлення Ісламу як цивілізованої альтернативи для народів Заходу, яким набридла жадібність їх правителів. Сьогодні ці люди самі атакують головний храм демократії, заявляючи про свою недовіру до неї.

Система правління в Ісламі відрізняється особливим підходом до управління справами країни і народу. Вона розділяє панування і владу. Умма дає право обраному халіфу застосовувати Шаріат, в який сама вірить. В Ісламі немає опозиціонерів і лояльних, але є Умма,яка підкоряється халіфу до тих пір, поки він застосовує Шаріат Аллаха. Таким чином, ісламська система — єдина, що гарантує міцну стабільність. Аллах говорить:

أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى تَقْوَى مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَم مَّنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

«Чи той, хто заклав підґрунтя своєї будівлі на страху перед Аллахом і прагненні до Його вдоволення, краще, або ж той, хто заклав його на самому краю прірви, готової обвалитися, так що він обвалився разом з ним у вогонь Пекла? Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (9:109).

 

Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
№ 020 / 1442 х.
Субота, 25 Джумада аль-уля 1442 р.х.
09.01.2021 р.

Головне меню