Невже ви будете продовжувати бездіяти і принижуватись?!

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Прес-реліз

Ось вже 220 днів триває агресія єврейського утворення проти сектора Газа. Повітряні удари не припиняються по табору Джабалія на півночі Гази. Окупаційні війська ведуть інтенсивний обстріл центрів розташування біженців в цьому таборі, вимушуючи сотні палестинців покидати ці укриття. Також підсилились повітряні нальоти на переповнене біженцями місто Рафах — тут обстрілюють навіть житлові дома з людьми, не даючи ніяких попереджень. Тільки за останні троє діб було вбито 40 мирних жителів, серед них — 13 дітей і 12 жінок.

Обстріли житлових домів підсилюються паралельно з наростаючою інтенсивністю артилерійських обстрілів східних районів Рафаху. Це робиться для залякування цивільного населення шляхом випадкових вбивств і руйнувань з метою вимусити людей знов втікати у міста, де живуть не менше 1,3 мільйона біженців і місцевих жителів.

Десятки тисяч жителів Рафаха були вимушені покинути місто і скеруватись до району Аль-Моасі до заходу від міста і в Хан-Юніс. Це призвело до колосального перенаселення в невеликому районі площею біля 12 км2. Біженці розташовувались у наметах або імпровізованих поліетиленових укриттях прямо на землі, на узбіччях доріг і на узбережжі, без яких-небудь умов для нормального життя і необхідної інфраструктури для сотень тисяч людей, особливо жінок і дітей. Вони не знали, куди іти і що робити в умовах політики масових вбивств, завдання серйозних фізичних і психологічних травм, повного руйнування домів, інфраструктури і засобів до існування, голоду, спраги і відсутності медичної допомоги. Вони були вимушені розселятись вдалині від своїх домів в умовах, позбавлених найбільш базових прав людини під загрозою подальших обстрілів в місцях розташування і ризиком бути вбитими.

Повітряні бомбардування і артилерійські обстріли житлових кварталів і місць скупчення біженців не припиняються по усій території сектора Газа. Кількість жертв вже перевищило 35 тисяч загиблих і 78 тисяч поранених, більшість із яких — жінки і діти. При цьому повідомляється, що під руїнами зруйнованих будівель усе іще залишаються тисячі тіл загиблих.

Цей геноцид триває вже більше семи місяців на очах в усього світу. Відбувається це за покровительством США, європейських країн і арабських держав-приспішників, захищаючих єврейське утворення. Ніхто навіть не наважується осудити те, що відбувається. Єгипетський режим байдуже спостерігає за подіями, більше того, він допомагає окупантам повністю контролювати прикордонний перехід Рафах — єдиний сухопутний шлях для доставки продовольства, медикаментів і евакуації поранених із сектора Газа. Рух через цей перехід повністю паралізовано, ніхто не може ані в’їхати, ані виїхати, поставки і без того скудної гуманітарної допомоги припинені. Ми бачили десятки поранених жінок і дітей, які не можуть отримати медичну допомогу і лікування через блокаду.

О, воїни Ісламської Умми та її командири! Ми не перестанемо волати до вас і благати звільнити жителів Гази від страждань, звільнити землю, на яку Пророк ﷺ здійснив нічне перенесення (ісра), і усю Палестину від оков жорсткої окупації. Але цього не відбудеться, поки нинішні правителі пригноблюють Умму. Так скиньте їх з трону, заплямованого кров’ю, рештками тіл, стонами і криками жінок і дітей Гази. Невже до вас не доходять їх крики?! Хіба ви самі не бачили жахливих злодіянь, які кояться проти них?! Молимо вас, чого ви іще чекаєте?! Хіба не надихає вас сила віри жителів Гази та їх упевненість в допомозі Аллаха?! Хіба слова Всевишнього Аллаха не спонукають вас до дії:

أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ فَاسِقُونَ

«Хіба не прийшов час для того, щоб серця віруючих змирились при згадуванні Аллаха і того, що ниспослано із істини, і щоб не уподібнювались вони тим, яким Писання було даровано раніше, чиї серця почерствіли по спливанню тривалого часу і багато із яких є нечестивцями?» (57:16)?!

Досить вам бездіяти і принижуватись! Встаньте на позицію, угодну Аллаху і Його Посланцю ﷺ, щоб набути благо в цьому світі і Останньому житті!

 

Центральний Інформаційний офіс Хізб-ут-Тахрір
Четвер, 08 Зуль-када 1445
р.х.
16.15.2024 г.
№ 039/1445х.

Головне меню