Режим Мірізєєва іде по стопам Карімова в переслідуванні Хізб ут-Тахрір

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Прес-реліз

Служби безпеки Узбекистану заарештували 23 члени Хізб ут-Тахрір. 9 травня цього року суд пред’явив затриманим ті ж звинувачення, за якими їх судили у часи померлого тирана Карімова в 1999–2000 роках, коли вони отримали 20 років тюремного ув’язнення, де піддавались тортурам. І це незважаючи на те, що Мірізєєв протягом багатьох років заявляв, що він проти тортур і насильства у відношення ув’язнених, що його метою є зміцнення свободи думки і віросповідання, а також протидія свавільним арештам. Нещодавні дії узбецького уряду, очолюваного Мірізєєвим, показали, що він іде по стопам вбивці Карімова. Він також ворожий до Ісламу і усіх, хто до нього закликає, він переслідує членів Хізб ут-Тахрір з використанням тих же репресивних і жорстоких методів, що й його попередник.

Заарештованих піддавали тортурам і примушували зізнатись в сфабрикованих проти них звинуваченнях. Їм надягали на голови мішки і спричиняли психологічний тиск. Для того, щоб примусити підписати заздалегідь приготовлене звинувачення, спецслужби катують електричним струмом, погрожують зґвалтуванням дружини, притягненням сина одного із затриманих, який навчається за кордоном, і т.д. Окрім того, було затримано 16 людей в Ташкентській, Андижанській, Самаркандській, Кашкадарьїнській і Хорезмській областях, і вони були доставлені до Ташкенту, де проти них почато слідство по звинуваченню в насильстві і тероризмі.

Звинувачення в насильстві і тероризмі членів Хізб ут-Тахрір, очевидно, є наклепом і брехнею. Партія та її члени з миті свого заснування в 1953 році ніколи не вдавались до насильству і тероризму. Хізб ут-Тахрір не слідує цьому шляху не через страх перед режимом або спроб адаптації, а тому, що присвятила себе служінню Всевишньому Аллаху, прагнучи відновити ісламський образ життя, слідуючи політичним і ідейним методам, яких дотримувався Посланець Аллаха ﷺ. Режими в мусульманських країнах і навіть Захід не зміг довести звинувачення в тероризмі чи насильстві проти партії Хізб ут-Тахрір та її членів, незважаючи на їх неодноразові спроби. Проте ненависть, яка переповнює серця злочинних правителів, штовхає їх відмовлятись від того, що вони самі бачать і чують із бажання помститись носіям проекту Ісламу — проекту Другого Праведного Халіфату. Правителі мусульман під керівництвом своїх хазяїв, злочинних лідерів і колонізаторів в Америці, Великобританії, Росії, Франції і Німеччини, борються проти Ісламу усіма засобами. Захід пишається своєю свободою, демократією і правами людини, але він ігнорує і порушує свої власні закони і принципи, коли справа стосується заклику Хізб ут-Тахрір.

Повернення Мірізєєва до репресій, арештів і тортур свідчить про виконання бажань і політики лідерів колоніальних держав, таких як Росія і Америка. Це також підтверджує, що у наших правителів немає волі і вибору, вони є лише маріонетками колонізатора.

Хізб ут-Тахрір застерігає режим Мірізєєва від повернення до політики пригноблення і жорстокості, яку проводив режим Каримова проти Ісламу і його прибічників. Це шлях злочинців, який не принесе йому користі, а тільки підсилить гнів народу і прискорить його крах режиму. Ісламська Умма з нетерпінням чекає на той день, коли вона буде звільнена від колоніалізму і повернеться до життя згідно з законами свого Господа. Сьогодні Умма близька до цього як ніколи. Мірзієєву слід негайно звільнити носіїв ісламського заклику і припинити ворогувати з Ісламом. Йому слід прислухатись до уроків тих, хто був до нього, оскільки ісход — за богобоязливими, навіть якщо проти них зберуться усі невіруючі. Аллах неодмінно надасть допомогу Своїй релігії, навіть якщо через час:

كَتَبَ اللهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَرُسُلِي إِنَّ اللهَ قَوِيٌّ عَزِيز

«Аллах приписав: «Перемогу неодмінно отримаємо Я і Мої посланці!». Воістину, Аллах — Всесильний, Могутній» (58:21).

 

Центральний Інформаційний офіс Хізб-ут-Тахрір
Пятница, 29 Зуль-хиджа 1445 г.х.
05.07.2023 г.
045/1445 х.