Уряд Ріши Сунака забороняє Хізб ут-Тахрір і робить наклеп на нього, вказуючи пальцем «антисемітизму» на тих, хто виступає проти різанини, скоюваної єврейським утворенням в секторі Газа

Прес-релізи ЦІО
Друкарня

Прес-реліз

В минулий четвер, 18 січня 2024 року, британський уряд подав на голосування в парламенті законопроект про заборону Хізб ут-Тахрір. Заборона була схвалена присутніми на засіданні членами парламенту. Рішення було прийнято після так званого «обговорення проекту закону», хоча це більше нагадувало набір політичних промов з метою обдурити суспільство і дати єврейському утворенню карт-бланш на продовження розправи над народом Палестини. Парламентарі погрожували громадськості ярликом антисемітизму, щоб люди не наважувались виходити на вулиці і вимагати припинення звірств єврейських окупантів.

Так легко Хізб ут-Тахрір був заборонений після того, як він відкрито вів діяльність в Британії протягом чотирьох десятиріч. І за увесь цей час не було зафіксовано жодного випадку, щоб партія вжила яку-небудь фізичну чи насильницьку дію в Британії або де-небудь у світі. Ніхто так і не зміг довести свою брехню і наклеп про те, що Хізб ут-Тахрір має хоч якесь відношення до тероризму. Сьогодні ж Уряд Ріши Сунака виправдовує заборону партії як терористичної організації її позицією по війні в Газі.

Міністр внутрішніх справ уряду Ріши Сунака не зміг надати на слуханнях реальні докази терористичної діяльності партії. Єдине, що він сказав, так це те, що партія закликала мусульманські армії постати, висунутись і битись з армією єврейського утворення. Щодо решти «доказів», це усе ті ж заїжджені формулювання сіоністського лоббі в Об’єднаному Королівстві, які використовуються у звітах, в яких говориться про побоювання британських євреїв щодо пропалестинських демонстрацій. Такими є їх «докази». Щодо решти частини промови міністра, то вона, швидше, політична, яка містить необґрунтоване звинувачення партії в антисемітизмі, а також містить єврейську версію подій. Для міністра історія почалась вранці 7 жовтня 2023 року, як нібито до цього дня не існувало конфлікту з окупаційними силами на землях Палестини. Він також повторив звинувачення єврейського утворення, поширювані у ЗМІ, про вбивство дітей і зґвалтування жінок. У той же час є немало репортажів і відеозаписів з зізнаннями солдатів окупаційної армії і свідченням поселенців про те, що єврейським військовим був даний наказ бомбардувати населені пункти разом з усіма, хто в них знаходиться. До того ж поліція окупаційних сил так і не змогла знайти жертв так званих «зґвалтувань». Досить згадати скандал, в який потрапив президент США Джо Байден, коли він переказав брехню єврейського утворення про обезглавлених дітей, а потім з’ясувалось, що євреї брехали йому і усьому світу.

Міністр внутрішніх справ уряду Ріши Сунака явно вводив суспільство в оману, тому що проігнорував заяви і дії політиків єврейського утворення, про які повідомлялось в ЗМІ міжнародного рівня і публікувалось в газетах і які заслуговують на заборону і покарання, наприклад:

  • Заява Біньяміна Нетаньяху: «Ми перетворимо Газу в безлюдний острів».
  • Нетаньяху процитував іудейську оповідь, в якій говориться: «Винищи усе, що у нього; і не давай пощади йому, але предай смерті від чоловіка до дружини, від юнака до немовляти, від вола до вівці, від верблюда до віслюка».
  • Заява міністра по справам спадщини Аміхая Еліяху про «скинення ядерної бомби на сектор Газа».
  • Заява міністра фінансів Бецалеля Смотрича, який закликав до депортації жителів Гази.
  • Заява міністра національної безпеки єврейського утворення Ітамара Бен-Гвіра: «Єдине, що повинно бути відправлено в Газу, — це сотні тисяч тонн вибухівки від військово-повітряних сил».
  • Заява міністра оборони Йоава Галанта: «Ми боремось з людьми-тваринами в секторі Газа».
  • Заява голови прес-служби армії єврейського утворення Даніеля Хагарі: «Основна увага приділяється руйнуванню, а не точності».
  • Заява президента єврейського утворення Іцхака Герцога про те, що «відповідальність несе ціла нація».
  • Заява депутата Кнессета Мерави Бен Ари про те, що «діти Гази самі винні в цьому».
  • Заява екс-постпреда єврейського утворення при ООН Дена Гіллермана про те, що палестинці — «жахливі, нелюдські тварини».
  • Заява відомого дослідника і медійного діяча Мордехая Кейдара про те, що «порівняння палестинців з тваринами — це ображання тварин».

Окрім цього, є багато заяв сіоністських журналістів, інформаційних діячів і дослідників, які транслюються проєврейськими каналами, з закликами до повному руйнуванню Гази.

Можливо, амбіції міністра внутрішніх справ стати прем’єр-міністром замість Сунака, як він неодноразово заявляв, примусили його закрити очі на усі подібні заяви політиків єврейського утворення.

Він запропонував заборонити Хізб ут-Тахрір у якості жертви в руки сіоністському лоббі, яке, здається, хазяйнує в коридорах Вестмінстерського палацу. Можливо, таким чином міністр знайде прихильність цього лоббі.

Щодо решти спікерів на засіданні, то їх промови більше були схожими на політичні флірти між собою. Вони не оскаржили жодне із звинувачень міністра безпеки, а, швидше, доповнили його брехню іще більшою брехнею. Наприклад, один із них заявив, що Хізб ут-Тахрір отримує допомогу від Ірану. За словам іншого, вбивство і винищення євреїв — пріоритет цієї партії. Окрім того, вони заперечували, що партія доносить голос страждань палестинського народу мусульманам в Британії. Виступаючі, не вагаючись, вражали своє невдоволення демонстраціями на підтримку народу Палестини, називаючи їх «огидними», а тих, хто був на них присутнім, «найгіршими прошарками суспільства». Вони транслювали сіоністську пропаганду про те, що це «демонстрації ненависті і антисемітизму». Хоча насправді це демонстрації проти єврейського утворення, яке окупувало Палестину. Про це Хізб ут-Тахрір в Британії вже неодноразово говорив в своїх попередніх заявах. Але упередженості спікерів не було краю. Деякі із них навіть зізнались, що брали участь в демонстраціях «проти антисемітизму», які насправді були демонстраціями на підтримку єврейського утворення. Доказом тому служить те, що на них були підняті прапори єврейського утворення, а гасла, коментарі і думки учасників акції були в основному про триваючу війну в Палестині, як було видно із інтерв’ю з учасниками демонстрацій.

Такою є політика подвійних стандартів. Коли армія єврейського утворення нанесла удар по Баптистській лікарні в секторі Газа, вбивши понад 500 людей, які перебували у дворі лікарні, Ріши Сунак поставив під сумнів місце запуску ракети, оскільки євреї хотіли піти від відповідальності. Але коли армія єврейського утворення згодом бомбардувала інші лікарні, школи, пекарні, мечеті і церкви Гази, а також била по людям, які переміщувались між містами, позбавивши їх води і електрики, і, не вагаючись, взялась виправдовувати свої дії, Ріши Сунак вже думав, що на цих злодіяннях не варто зациклюватись.

Здається, що політики нинішнього британського уряду є сіоністами до мозку кісток. Навіть урядовий уповноважений по боротьбі з екстремізмом, якого міністр внутрішніх справ подякував за пораду про заборону партії, явно налаштований проти ісламістів. Його призначення на цю посаду було ретельно продумано, оскільки він має досвід роботи в закладах, які вкрай негативно налаштовані проти ісламістів, наприклад, в тих, які тісно пов’язані з колишнім президентом США Дональдом Трампом. Мусульмани іще не забули сумно звісне рішення Трампа про заборону на в’їзд в Америку мусульманам. Цей урядовий уповноважений по боротьбі з екстремізмом, перш ніж вступити в свою нинішню посаду, переміщався між дослідницькими центрами. Усі вони повністю занурені в боротьбу проти ідей Ісламу, проти мусульманських мігрантів і проти ісламістів. Його ненависть досягла крайньої межі, коли він в одній із своїх статей для «Heritage Foundation» прирівняв термін «ісламіст» з терміном «екстреміст». Як можна призначати на таку посаду людину, яка настільки політизована в цьому питанні і упереджена до Ісламу і мусульман?!

Уряд Ріши Сунака і британські політики вирішили заборонити Хізб ут-Тахрір, відчуваючи до нього глибоку ненависть. Вони є інструментами сіоністського порядку денного і хочуть, щоб мусульмани в Британії стояли осторонь і мовчки спостерігали за знищенням своїх братів в секторі Газа, не сердились щодо цього і не вимагали допомоги для них від мусульманських армій. Уряд Ріши Сунака хоче, щоб мусульмани не тільки були позбавлені ісламських почуттів, але і хоче, щоб вони були позбавлені будь-яких почуттів, тобто будь-якого прояву людяності.

Уряд Ріши Сунака надів вбрання Консервативної партії, хоча насправді це крайня права група, подібно неоконсерваторам, які прийшли до влади в Америці в 2001 році і об’явили «війну з тероризмом», під приводом якої було вбито мільйони мусульман. Давайте згадаємо, що одним із найбільш важливих елементів цієї кампанії була політика залякування мусульман на Заході, щоб ті не заперечували проти вбивства своїх братів в мусульманських країнах Америкою та її союзниками. Так само уряд Ріши Сунака дивиться сьогодні на мусульман в Британії. Він хоче, щоб мусульмани спостерігали за вбивством дітей і жінок в Палестині, мовчали і нічого не робили. Він хоче перетворити мусульман в Британії в ходячі тіла без душ, використовуючи ту же логіку, яку виразив Джордж Буш-молодший, коли об’явив: «Ви або нами, або з терористами». І тоді для них кожен мусульманин став «терористом», поки не скаже те, що вони говорять.

Уряд Ріши Сунака не зміг протистояти аргументам і надати докази свого наклепу. Тому він зазнає поразки перед громадською думкою. Він привів суспільство до стадії ідейних репресій і несвідомо надав можливість державним інститутам діяти з суспільством за таким же принципом. Подібні дії, які є явно суперечливими і необґрунтованими, руйнують мораль суспільства і вбивають його життєву силу. Усі бачать різанину, яка коїться проти народу Палестини, і усі бачать, що заборона партії є спробою примусити її замовчати і не розкривати злочини, залякуючи мусульман, щоб утримати їх від колективного мислення. Уряд Ріши Сунака як нібито говорить: «Мусульманам заборонено думати про рішення проблем». Усім відомо, що дії Хізб ут-Тахрір за усі чотири десятиріччя діяльності в Британії були виключно політичними, не маючими нічого спільного з «тероризмом». Отож, заборона ознаменує початок етапу нападок на громадську думку, коли вона суперечить владі.

Заклик Хізб ут-Тахрір — дуже проста і ясна: підйом і об’єднання Умми, відновлення Халіфату, який був у часи сподвижників. Усі ці ідеї міцно укорінились в серці кожного мусульманина, який любить Іслам і ревний до своєї релігії. Тому Хізб ут-Тахрір, з волі Всевишнього, залишиться в своєму заклику стійким, світлим і чистим, пробиваючись до своєї цілі.

Терпіння вам, наші брати в Британії. Будьте разом з Аллахом. Досить Його, і Він — Кращий Помічник. І пам’ятайте, що справи ваші повинні бути чистими заради Нього. Аллах обіцяв віруючим, що Він знов обдарує їх можливістю сповідувати свою релігію, як про це повідомив Пророк ﷺ. Аллах же не порушує Своїх обіцянок. Аллах вже повідомив нам в Корані про зміну положення держав і націй. Ми ж нагадаємо, що рішення належить Аллаху до і після появи і падіння держави.

Аллах говорить:

الٓمٓ ١ غُلِبَتِ ٱلرُّومُ ٢ فِيٓ أَدۡنَى ٱلۡأَرۡضِ وَهُم مِّنۢ بَعۡدِ غَلَبِهِمۡ سَيَغۡلِبُونَ ٣ فِي بِضۡعِ سِنِينَۗ لِلَّهِ ٱلۡأَمۡرُ مِن قَبۡلُ وَمِنۢ بَعۡدُۚ وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ ٥ وَعۡدَ ٱللَّهِۖ لَا يُخۡلِفُ ٱللَّهُ وَعۡدَهُۥ وَلَٰكِنَّ أَكۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ ٦ يَعۡلَمُونَ ظَٰهِرٗا مِّنَ ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا وَهُمۡ عَنِ ٱلۡأٓخِرَةِ هُمۡ غَٰفِلُونَ

«Аліф. Лям. Мім. Повержені римляни в найнижчій (або найближчій) землі. Але після своєї поразки вони отримають верхи через декілька (від трьох до десяти) років. Аллах приймав рішення до цього і буде приймати їх після цього. В той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний. Такою є обіцянка Аллаха, і Аллах не порушує Своєї обіцянки, проте більшість людей не знають цього. Вони знають про мирське життя тільки явне, і вони безтурботні до Останньому життю» (30:1–7).

 

Салахуддін Адада
Голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Среда, 12 Раджаба 1445 г.х.
022/1445 х.

Головне меню