Жахливе збільшення числа вбивств жінок у Туреччині підкреслює, що її світська ліберальна демократична система не може бути моделлю для нового арабського світу

Жіночий відділ
Друкарня

Нова статистика, яка була наведена міністром юстиції Туреччини, вказує на те, що число вбивств жінок збільшилося на 1,4% за 7 років з 2002 по 2009 роки. 950 жінок було вбито  лише за перші 7 місяців 2009 року.

Згідно до результатів державного дослідження під назвою «Дослідження домашнього насильства по відношенню до жінок Туреччини» 42% жінок у країні підпадають під насилля.

 

Задані політики та коментатори проголошують Туреччину моделлю для майбутньої політичної системи Єгипту та нового арабського світу та вихваляють Туреччину за успіх у справі зрощення мусульманської більшості Туреччини зі світською ліберальною демократичною системою. Це скандальне ставлення до жінок повинно спонукати до серйозного перегляду того,чи насправді така система несе у собі позитивне майбутнє для жінок Туреччини та арабського світу.

Доктор Назрін Наваз, представник центрального інформаційного офісу Хізб-ут-Тахрір коментує це: «Під зверхнім глянцевим економічним розвитком Туреччини сховані брутальні соціальні наслідки світського лібералізму, головними з яких є загроза безпеці та гідності жінки, де її гідність є першою жертвою. У підсиленні жорстокості до жінок дехто звинуватив предписання Ісламу у питанні ролі статей у подружньому житті, припускаючи, що «нерівність» у питанні статей породжує неповагу до жінки. Якщо це є причиною, то чим тоді пояснюється епідемологічний рівень насильства по відношенню до жінок у західних світських ліберальних демократичних країнах, у яких подібні ісламські закони не застосовуються  і до права запроваджені багаточисельні закони, які предписують рівність? У Великобританії кожна четверта жінка стикається з насильством вдома, дві жінки помирають від рук свох партнерів кожен тиждень,а поліція кожну хвилину отримує дзвінок від жертв подібного насильства, згідно до статистики, яку наводить міністерство внутрішніх справ. У США згідно до статистики ФБР кожні 15 секунд б´ють жінку.

«Ставлення до жінки у будь-якому суспільстві залежить від домінуючих цінностей. У світських ліберальних країнах є протиріччя поміж закликом до поваги по відношенню до жінок  та ліберальними свободами, які або дозволяють експлуатацію жіночого тіла у рекламі та розвагах, що розбещує погляд на жінку,або пропагують поняття про те, що чоловіки «вільні» у тому, як їм ставитися до жінок. У подібних системах,чи йдеться про Захід або Туреччину, правові реформи, які закликані забезпечити гендерну (статеву) рівність, є порожніми безглуздими словами, які зазнали поразки у справі захисту безпеки та гідності жінок. Отож, жінки у Туреччини стали головною жертвою цієї згубної системи та її цінностей. На відміну від цього, Іслам визначає специфічну гендерну роль у подружньому житті, а також забороняє експлуатацію яка принижує гідність жінки, а також однозначно заперечує «свободу» чоловіка у тому, як йому ставитися до жінки, а саме це є двома складниками з причин домашнього насильства у світських ліберальних системах».

«Жінки в ісламському світі не повинні дозволяти та не повинні терпіти нові іноземні експерименти, надихнуті Заходом, метою яких є надання форми політичній системі. Випробована світська ліберальна демократична система, як це видно від Бангладеш до Центральної Азії, від Пакистану до Індонезії, не може бути моделлю політичної системи для тих, хто стільки жертвував задля більш світлого та справедливого майбутнього. Система, яка обмежує доступ мусульманським жінкам до освітянських та політичних інститутів лише через носіння ісламського одягу,не може бути прикладом подражання для тих, чий спадок, вірування та сила полягає в Ісламі».

«Справжні зміни для жінок в ісламському світі будуть втілені лише у встановленні Халіфату, який заснований виключно на ісламських законах. Мусульмани також випробували цю систему, але цей досвід полягає у сторіччях успішного захисту прав та гідності жінки. Це була держава, яка підіймала усю армію задля захисту гідності усього однієї жінки, держава, яка належним чином оцінювала важливий внесок жінок до політики суспільсва, а також сприяла освіті жінок та породила тисячі жінок-вчених. Це та держава, яка у випадку свого відновлення, скерує усю свою політичну, освітянську та інформаційнусистему для виховання менталітету підвищеної поваги до жінок у суспільстві, чи мусульманки вони, чи ні, як це наказано Ісламом,і у випадку хоч найменшої шкоди гідності та здоров´ю жінки буде реагувати серйозними правовими санкціями.

Доктор Назрін Наваз,

Представник Центрального Інформаційоного офисі Хізб ут-Тахрір

Tel\Fax.:  009611307594

Mobile:  0096171724043

Головне меню