Сторіччя міжнародного жіночого дню – яскраве нагадування поразки західної світської демократії у захисті прав жінок

Жіночий відділ
Друкарня

О вівторка 8 березня відмічають сторіччя Міжнародного жіночого дня, дня, який встановив Захід задля святкування глобальних перемог, які отримали жінки у своїй боротьбі по захисту своїх прав та отримання належної поваги до себе.

Не дивлячись на це, епідемічний ревень насильства, знущань, жорстокості, сексуального домагання та дискримінації у громадському житті, з яким стикаються жінки на Заході та Сході під егідою західної світської демократії, повинні стати серйозним спонукаючим фактором до розмірковування над тим, до чого насправді призвела жінок ця політичні система за останні 100 років. На додачу до цього, жахлива бідність, поширена безграмотність та відстуність доступу до задоволення основних потреб, таких як медицина та освіта, від яких страждають мільйони жінок у світських демократичних країнах, таких як Бангладеш, Пакистан,Індія,Бразилія та Індонезія (і це лише мала частина), є сильним нагадуванням того, що проблеми жінок продовжують залишатись невирішеними під егідою цієї системи.

 

Доктор НазрінНаваз, представник Центрального інформаційного офісу Хізб-ут-Тахрір коментує це наступним чином: «Замість святкування, сторіччя Міжнародного жіночого дня повинно привернути увагу усього світу на відсутність здатності світської демократії захищати гідність та елементарні права жінок. Безперечно,жінки досягли значного прогрессу у галузі освіти, економіки та політики. Але, не дивлячись на це, варто відзначити, що цих прав було досягнуто за дорогу ціну: шляхом стійкого протистояння окремих жінок та організацій проти системи, яка зазнала поразки у справі забезпечення жінок цими правами. Далі, у той час, коли західні світські демократичні держави продовжують боротися з високим рівнем насильства та жорстокості по відношенню до жінок, нерипустимим є те, що ця система продовжує брехати,заявляючи, що вона звільнила жінок і неприпустимо, щоб ця система вважалась моделлю задля застосованого скрізь звільнення жінок».

«Жінки в Афганістані та в Іраку першими скуштували плоди західної демократії та воістину цей досвід був гірким. Беручи до уваги зникнення безпеки, збільшилась кількість викрадень, згвалтувань та жорстокості,відсутність покарання до осіб, які коять насильство по відношеню до жінок, безталанне лідерство, яке зазнало поразки у справі зниження зубожіння та забезпечення основних потреб мільйонів жінок у своїх країнах., багато людей сьогодні усвідомило, що єдиною річчю, яку звільнила західна демократія, є  доступ до нафти та газопроводам.

«Несправедливість, приниження, репресії, бідність та зубожіння стали дієтою, яка скувала жінок ісламського світу під егідою світських демократичних систем. Чи йдеться про приниження, якого зазнали сотні згвалтованих жертв у світському демократичному Пакистані, які були кинуті до в´язниці і ще раз згвалтовані, чий йдеться про ті звірства, які вимушені терпіти сотні жінок політичних увязнених, яких кинуто за грати світської країни Узбекистан, чи йдеться про сором, який відчувають тисячі жінок, які страждають від сексуальних домагань на вулицях світської демократичної країни Бангладеш, усе це вказує на факт того, що нема жодної країни в ісламському світі, будь то демократія або диктатура, яка б могла заявити, що досягла успіху у питанні відношення до жінок».

«Багато кого лякає те, що саме привнесе ісламська політична система Халіфат до життя жінок.Не дивлячись на це, величезний острах повинен відчуватись перед продовженням сталого статус-кво та зміною вмираючих режимів випробуваними, застосованими регресивними системами, які можуть лише оповіщувати про нові десятиріччя утискань та страждань для жінок. 100 років –це достатній строк, під час якого світська демократична система могла довести свою успішність у захисті благополуччя жінок. У цієї системи був шанс, а зараз прийшов час усунути її убік та звільнити місце задля у корні нової моделі жіночого звільнення – для системи Халіфат».

«Права та повага, за які жінки на Заході та Сході боролися протягом багатьох генерацій, були надані Ісламом по умовчанню під егідою держави Халіфат іще 1400 років назад. Ця система, яка не лише гарантує права жінок в освіті, економіці, судочинстві та політиці,але також через свої цінності  та закони робить однаковий акцент на важливість збереження поваги до жінок в очах чоловіків, що є головною перепоною перед насильством , жорстокістю, домаганнями, експлуатацією та позбавленням її прав. Ото,. ця держава перегляне дискримінацію, яка має місце як у західній, так і у східній неісламській культурі, перетворивши мрію, про яку марять багато жінок світу у реальність. Ми закликаємо тих, хто вірить у здійснення реальних змін у питанні покращення життя жінок  в ісламському світі, а також тих, хто активно захищає права жінок, приєднатися до заклику по встановленню Халіфату, який містить у собі заклик до жіночих прав та істинному «звільненню» жінок».      

Доктор Назрін Наваз

представник Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір

Центральний

Інформаційний офіс

Хизб-ут-Тахрір

№ 1432 h/02 3 Рабу Ус-Сані 1432

8 березня 2011

Головне меню