Ємен переживає найжахливіший голод у світі за останні 100 років через англо-американський конфлікт, який вверг країну у жахливу війну під керівництвом місцевих та регіональних агентів

Жіночий відділ
Друкарня

За даними ООН, у справжній час Ємен переживає найжахливіший голод у світі за останні 100 років. Масштаби катастрофи можна зіставити з тим, що пережила Африка у 1980-х роках.

Координатор гуманітарної допомоги ООН в Ємені Ліза Гранде в інтерв’ю «BBC» заявила, що до 13 мільйонів громадянських осіб ризикують померти від нестачі продовольства на протязі наступних трьох місяців. У березні 2018 року швейцарська неурядова організація «CARE» повідомила, що 3,25 мільйони жінок та дівчат репродуктивного віку перебувають у зоні підвищеного ризику в області охорон здоров’я та захисту. За словами представника ЮНІСЕФ Джульетти Тоума, «Ємен — одне із гірших місць для дітей. Можна з упевненістю сказати, що у справжній час в Ємені немає безпечного місця для них. Багатьом дітям потрібна гуманітарна допомога через конфлікти, триваючі напади та насильство у їх відношенні».

Багато густонаселених районів були уражені повітряними ударами арабської коаліції. Це свідчить про те, що повітряні сили навмисно атакують громадянські райони. «Саудівська Аравія розглядає що-небудь в Ємені як законну мету, у тому числі — школи, ринки, інфраструктуру, весілля та дитячі дома. Здається, що Саудівська Аравія не зацікавлена у тому, щоб тримати мирних жителів подалі від жахів війни», — заявив Алі аль-Аббасі, політичний експерт із Ємену, проживаючий у Берліні.

Єменський ріал продовжує падати по відношенню до долару та іншим іноземним валютам у марних спробах економічного врегулювання, об’явлених «легітимним» урядом на тлі обміну звинуваченнями між ним та повстанцями - хоусітами, які взяли під свій контроль столицю Сану. Кожен із них веде свою гру, ставлячи на кін страждання та життя жителів Ємену, які гинуть від війн, голоду та хвороб. Так, вартість долару досягла позначки у 700 єменських ріалів на тлі охопивших країну конфліктів та війн між двома сторонами. Кожна сторона захищає інтереси свого хазяїна-колонізатора — Америки або Британії, які борються за вплив та багатства країни. У більшості провінцій країни не видаються зарплати, особливо у районах, що перебувають під контролем хоусітів, які розтратили багатства у своїх військових зусиллях. І це на додаток до припинення послуг, безробіття, відсутності експорту нафти та газу та інших багатств країни, а також корупції, яка поширилась повсюдно, будь то на території, що знаходиться під контролем «легітимної» влади або під контролем хоусітів, оскілки обидві сторони не мають власного рішення.

Окрім цього, Ємен терпить жорстке суперництво між Саудівською Аравією та ОАЕ за багатства та порти країни. Емірати встановили контроль над портами південного узбережжя Ємену та газовим проектом у Балхафі, у той час як Саудівська Аравія тягне нафтопровід по території аль-Махри для транспортування нафти через Аравійське мору. Таким чином, Ємен став жертвою жадібних сусідів та їх хазяїв-колонізаторів. Його народ страждає від лихого стану та палає вогнем корисної війни. Саудівська Аравія та ОАЕ — це дві країни, які ведуть війну під іменем «арабської коаліції проти хоусітів», отримуючих підтримку від Ірану. Вони мають різні інтереси. Їх не турбує положення народу Ємену та його страждання.

Такою є реальність конфлікту в Ємені. Усі протиборчі сторони повинні бути викриті. Ми у жіночому відділі Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір закликаємо усіх наших сестер у світі усвідомити це лихе положення, яке уразило Ємен та його жителів. Ми закликаємо поквапитись вести разом з нами діяльність по встановленню Халіфату за методом пророцтва. Лише Халіфат захистить Умму та вижене колонізатора із наших земель. Він забезпечить їжею, медициною, житлом та безпекою усе її населення. Без Халіфату наша Умма буде як і раніше страждати від усіх видів лих, а її вороги продовжать уникати покарання. Ми говоримо нашим дорогим сестрам та дітям в Ємені, що ваші страждання не будуть тривати довго. І усі ті, хто скоїв ці огидні злочини проти вас, будуть притягнуті до відповідальності Халіфатом у цьому світі, а також будуть піддані більш страшним та тривалим мукам у Наступному житті.

 

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 006 / 1440 х.
Понеділок, 20 Сафара 1440 р.х.
29.10.2018 р.

Головне меню