Немає Шаріату, окрім Шаріату Аллаха. Немає законів, окрім Його законів

Жіночий відділ
Друкарня

Президент Палестинської автономії Махмуд Аббас видав наказ про закон, який обмежує шлюбний вік до 18 років, за винятком певних випадків, вказаних компетентним судом.

Цей наказ був виданий після цілої низки диспутів і вимог, висунутих радою міністрів і т.з. «жіночими асоціаціями», які посилались на захист прав жінок, як вони заявляють... Їх вимоги надійшли у контексті загальної тенденції запровадження світськості (атеїзму) у палестинське суспільство з одночасним видаленням законів Ісламу (Шаріату). До того, як був виданий наказ, проводилось багато заходів з закликами проводити вечірки, марафони, конкурси співу і краси, на яких чоловіки будуть присутні разом з жінками, на яких піддавались сумніву закони Шаріату про спадкування та опікування, проводились сотні семінарів, зустрічей і конкурсів, поширювались листовки, присвячені «небезпеці ранніх шлюбів» чи «шлюбів неповнолітніх», як вони це називають.

Видаючи подібні накази, палестинська влада намагається виконати відповідні накази Заходу. Міністр по справам жінок у Палестинські автономії Амаль Хамд заявила: «Шлюб до 18 років суперечить міжнародним договорам (CEDAW), договорам про культуру і соціальні відносини, угодам про громадянські і політичні права, Конвенції про права дитини і закону про дітей, утвердженому колишньою Законодавчою Радою, згідно якій дитиною вважається людина, як не досягла 18 років». Хамд заявила, що уряд пішов на цей крок у межах роботи по захисту структури суспільства і зменшенню кількості розлучень, що досягла 50% у молодих людей до 18-річного віку.

Горе вам! Як ви можете противитись законам Аллаха Всевишнього, Який сказав у Корані:

وَأَنكِحُوا الْأَيَامَىٰ مِنكُمْ

«Одружуйте тих із вас, хто холостий» (24:32)?!

Холостими у цьому аяті названі незаміжні жінки. Цей аят доводить, що в загалом можна одружуватись на будь-якій жінці, без вказівки певного шлюбного віку... Хто ви такі, щоб міняти закони Аллаха і ворогувати з ними при тому, що Всевишній більш обізнаний про своїх рабів?

أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ

«Невже цього не буде знати Той, хто створив, якщо Він — Проникливий (або Добрий), Відаючий?» (67:14).

Як ви можете обмежувати шлюбний вік 18 роками і користуватись чимось іншим замість Шаріату Аллаха, що визначив статеву зрілість межею між такліфом (повнолітньою відповідальністю) і його відсутністю, хоча дівчині можна укладати шлюб іще до початку у неї місячних згідно словам Всевишнього:

وَاللَّائِي يَئِسْنَ مِنَ الْمَحِيضِ مِن نِّسَائِكُمْ إِنِ ارْتَبْتُمْ فَعِدَّتُهُنَّ ثَلَاثَةُ أَشْهُرٍ وَاللَّائِي لَمْ يَحِضْنَ

«Для тих із ваших жінок, у яких припинились менструації, якщо ви сумніваєтесь, встановлений для розлучення строк дорівнює три місяця, як і для тих, у яких не було менструацій» (65:4).

Високий відсоток розлучень, що ми спостерігаємо сьогодні, ніяк не пов’язаний з ранніми шлюбами, а пов’язаний з зовсім іншими причинами, найголовнішою із яких є неправильне виховання дівчаток, батьки яких вирощують їх безвідповідальними, не готовими бути дружинами, матерями і домогосподарками. Замість цього їм з дитинства закладають думку, що вони повинні працювати і суперничати з чоловіками на ринку праці!

Дорогі жителі Палестини!

Іслам не зобов’язує жінок неодмінно виходити рано заміж. Проте Шаріат дозволив ранній шлюб. Обмеження шлюбного віку призведе до поширення розпусти і пороку. Ви повинні виступити проти цього наказу, який втілює ідею Заходу, тому що він ворожий Шаріату Аллаха і закликає розбестити цілі суспільства, особливо сьогодні, коли поширилась уседозволеність, розпуста і відкрито ведеться заклик до позашлюбних статевих відносин.

إِنَّ الَّذِينَ يُحِبُّونَ أَن تَشِيعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِينَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۚوَاللَّـهُيَعْلَمُ وَأَنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ

«Воістину, тим, які люблять, щоб про віруючих поширювалась мерзота, уготовані болісні страждання у цьому світі та в Останньому житті. Аллах знає, а ви не знаєте» (24:19).


Жіночий відділ
Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 006/1441 р.х.
Четвер, 10 Рабіуль-авваль 1441 р.х.
07.11.2019 р.

Головне меню