Онлайн-конференція «Пекін + 25: чи розсіялася ілюзія рівноправності статей?»

Жіночий відділ
Друкарня

Жіночим відділом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір проводиться міжнародна онлайн-конференція «Пекин+25: чи розсіялась ілюзія рівноправності статей?»

У суботу 4 квітня 2020 року жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір проводить міжнародну онлайн - конференцію під назвою «Пекін+25: чи розсіялась ілюзія рівноправності статей?». Захід включає в себе виступи жінок-членів Хізб ут-Тахрір із Палестини, Туреччини, Індонезії, Тунісу, Австралії, Лівану і Великобританії з трансляцією для міжнародної аудиторії на англійській, арабській, турецькій і індонезійській мовах. Конференція є кульмінаційною частиною тритижневої масштабної кампанії на дану тему, яка отримала широку підтримку в усьому світі.

«У 2020 році відмічається 25-а річниця Пекінської декларації і Платформи дій, складена Організацією Об’єднаних Націй (ООН) під час її четвертої Всесвітньої конференції по положенню жінок у вересні 1995 року у Пекіні, столиці Китаю. Цей документ був заявлений, як найбільш далекоглядна програма по розширенню прав і можливостей жінок на міжнародному рівні. Його метою було просунення прав і покращення рівня життя жінок в усьому світі за допомогою встановлення «гендерної рівності» в усіх сферах життя.

Декларація була прийнята 189 країнами, включаючи більшість країн мусульманського світу, які погодились виконувати свої зобов’язання. На протязі багатьох десятиріч концепція «статевої рівності», яка містилась у декларації та інших міжнародних жіночих угодах, активно пропагувалась всередині країн і лягла в основу багатьох національних стратегій і законів, які стосуються прав жінок, що призвело до скасування багатьох соціальних і сімейних установок Ісламу.

Тим не менш, по спливанню 25 лет років після підписання Пекінської декларації та її інтенсивної пропаганди, скерованої на подальше просунення гендерної рівності в усьому світі, обіцянки розширення прав і можливостей жінок і покращення їх життя не здійснились для багатьох простих жінок у мусульманських країнах та по усьому світу. Фактично, у багатьох країнах збільшились масштаби бідності, випадки насильства, несправедливості і пригноблення, відсутності безпеки, факти експлуатації жінок і сексуального рабства. Також погіршився стан освіти і охорони здоров’я.

Більше того, спроби прирівняти жіночу і чолову стать, безперечно, принесли жінкам додаткові труднощі, у тому числі — необхідність бути кормильцями у своїх родинах. Також виникали суперечки у шлюбах щодо обов’язків. Поруч зі знецінюванням унікальної ролі жінки як матері з’являється утискання прав дітей.

Тому ця необхідна конференція направлена на те, щоб підкреслити помилковий характер домінуючих ідей, пов’язаних з «гендерною рівністю», та її претензій на просунення прав і добробуту жінок. Мета конференції полягає у тому, щоб пояснити причини поразки політики і законів в області гендерної рівності у покращенні життя жінок. З’ясувати ідеологічні і системні причини багатьох проблем, які стоять сьогодні перед жінками. Розглянути цілі глобального поширення фемінізму і статевої рівності та широкий ідеологічний контекст, а також викрити Пекінську декларацію та інші міжнародні жіночі угоди по реформуванню і скасуванню ісламських соціальних установок і сімейних цінностей у мусульманських країнах.

До уваги візьмуться дії, вжиті світськими правителями у регіонах для просунення феміністських ідей і згубний вплив, який вони спричинили на жінок, інститут родини і суспільство. У плани конференції також входить висвітлення недоліків і поразки стратегічних цілей декларації у її різних областях, включаючи освіту, професійну діяльність жінок, діяльність жінок в економіці, а також озброєні конфлікти і місце жінок і них.

І що важливо,цей захід продемонструє, як Іслам і його політична система на основі послання Пророка ﷺ, втілює унікальний і всеохоплюючий звід законів і систем для підвищення статусу жінок у суспільстві, захисту їх прав, захисту їх від шкоди і підвищення їх рівні життя, включаючи забезпечення їм доступу до високоякісної освіти і охорони здоров’я, а також досягнення справжнього успіху і прогресу у межах держави.

Час конференції — 11:00 по Мединському часу (9:00 по британському часу) у суботу 4 квітня 2020 року.

Сайт компанії: http://www.hizb-ut-tahrir.info/en/index.php/hizbuttahrir/19097.html

Сторінка у Facebook:  http://www.facebook.com/WomenandShariah2

Посилання на трансляцію: https://youtu.be/2AU5-7j_ufI

 

Доктор Назрін Наваз
Директор жіночого відділу Центрального управління центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 08/1441 х.
Середа, 8 Шабана 1441 р.х.
01.04.2020 р.

Головне меню