Геноцид єменських дітей триває, а вбивці грають роль миротворців!

Жіночий відділ
Друкарня

26 квітня ООН опублікувала доповідь, у якій говориться, що число жертв в Ємені внаслідок триваючого конфлікту, як очікується, перевищить 230 тис. до кінця 2019 року.

Дослідження під назвою «Оцінка відображення війни на розвитку Ємену» показало, що 131 тис. єменців загинуло від побічних ефектів війни між 2015 та 2019 роками, таких як голод, хвороби і відсутність медичних закладів. По даним ООН, до кінця року у результаті бойових дій може загинути іще 102 тис. людей. Джонатан Мойер (JonathanMoyer), ведучий автор доповіді, охарактеризував війну в Ємені як «один із найбільш згубних внутрішніх конфліктів з часів звершення Холодної війни». Він також заявив, що переважна більшість жертв єменського конфлікту — діти до 5 років, і що кожні 12 хвилин від війн та її побічних ефектів помирає одна дитина. По оцінкам рятувальних організацій, з 2015 року до 85 тис. дітей померли від голоду, а іще мільйони знаходяться у кроці від голодної смерті.

Війна в Ємені почалась через англо-американське суперництво. І ведеться вона за допомогою регіональних і місцевих інструментів для забезпечення своїх корисних інтересів у країні і встановлення гегемонії над її ресурсами. Ця війна у значній мірі знищила інфраструктуру і життя єменського народу, принесла смерть, голод і зубожіння і поступово знищує населення країни. Діти Ємену стали жертвами жадібності капіталістичних держав, які не враховують згубний вплив своїх політичних ігор. Вони можуть навіть довести ціле населення до голоду, якщо це служить їх інтересам. США надали зброю на мільярди доларів коаліції, очолюваної Саудівською Аравією з початку війни, а також забезпечили дозаправку літаків і постачали розвідувальною інформацією. З 2015 року Британія також продала Саудівській Аравії озброєнь майже на 5 мільярдів доларів, включаючи винищувачі, безпілотники та ракети.

Тим часом ООН працює в Ємені, щоб продовжити війну і заробити грошей на торгівлі провізією голодного народу. Ця організація вдень і вночі кричить про те, що Ємен знаходиться на грані катастрофічного голоду, щоб привабити підтримку і гранти від імені страждаючого народу. Одночасно вона краде допомогу, зібрану на конференціях донорів, а потім передає її міжнародним і місцевим організаціям, які виконують програму Америки в Ємені. Більша частина цих засобів уходить на набір співробітників самих організацій, а також на моральне і інтелектуальне «промивання мозків» за допомогою доларів в привабливих зарплат, використовуючи у цьому економічну ситуацію у країні, яка погіршується.

Як можна довіряти ООН, яка з самого початку війни в Ємні зібрала на конференціях донорів більше 8 млрд. доларів і розподілила ці засоби серед десятків своїх організацій? Проте народ Ємену як і раніше страждає від зубожіння, голоду і хвороб, і усі ці організації разом з ООН не вирішили жодної проблеми. Навпаки, вони приносять лише кризи і заробляють на стражданнях народу мільярди доларів, а постраждалим дістаються лише крихти.

Обдумавши усе це, ми питаємо, як людина зі здоровим глуздом може повірити у те,що ініціатори, спонсори і дозвільні глядачі цієї жахливої війни коли-небудь стануть посередниками миру і покладуть край геноциду дітей Ємену?! Чи не очевидно те, що вони продовжать діяти у своїх інтересах?! Будь то спонсорований ООН «мирний процес» або так звані «мирні переговори» в Лондоні 26 квітня між міністром закордонних справ Британії і представниками США, Саудівської Аравії, ОАЕ та ООН — усе це ніколи не принесе реальної користі мусульманам Ємену. Вони — як вовк, які суперничають за тушу своєї здобичі. Правду сказав Аллах:

وَإِذَا قِيلَ لَهُمۡ لَا تُفۡسِدُواْ فِي ٱلۡأَرۡضِ قَالُوٓاْ إِنَّمَا نَحۡنُ مُصۡلِحُونَ ١١ أَلَآ إِنَّهُمۡ هُمُ ٱلۡمُفۡسِدُونَ وَلَٰكِن لَّا يَشۡعُرُونَ

«Коли їм говорять: «Не поширюйте нечестя на землі!», — вони відповідають: «Лише ми і встановлюємо порядок». Воістину, саме вони поширюють нечестя, проте вони не усвідомлюють цього» (2:11,12).

Народу Ємену варто поквапитись надати допомогу у заклику до встановлення ісламського правління. Це єдиний шлях покласти край геноциду дітей і викоренити будь-яке колоніальне втручання у мусульманські країни. Це об’єднає серця мусульман Ємену навколо ісламської віри і норм Шаріату, а також забезпечить захист, гідну освіту і охорону здоров’я вищого рівня без якої-небудь дискримінації між своїми підданими. Халіфат поверне щастя в Ємен.

 

д-р Назрін Наваз
Голова жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
№ 032 / 1440 х.
Четвер, 4 Рамадана 1440 р.х.
09.05.2019 р.

Головне меню