Невірний Захід на чолі з Америкою не бажає бачити Іслам переможцем, страхаючись повернення Халіфату

Єгипет
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Це і є справжня боротьба за місця в установчих зборах та балотування у президенти

Америка різними шляхами намагається виправити ситуацію в Єгипті, щоб повернути усе на свої місця. Вона намагається створити прообраз старого режиму Мубарака (навіть частково) в обличчі нових лідерів, а якщо зможе, то зберегти старих, які залишилися з часів правління режиму Мубарака відданих їй осіб, у яких вона вже впевнена і спокійна за них.

Америка також намагається відволікти мусульман від прагнення затвердити Іслам у владі. Вона займає мусульман проблемами, які віддаляють їх від Ісламу, його законів та утвердження останніх у державному устрої, втіленому у Праведному Ісламському Халіфаті. Це виражене утворенням політичних криз, далеких за своїм змістом від реальної, нагальної проблеми мусульман, уособленій у встановленні Халіфату. І те, чому сьогодні стає свідком політична арена – боротьба, конфлікти та криза, що склалася навколо так званого установчого комітету із розробки конституції; навколо способу формування конституції та її ратифікації; навколо президента, якого обирають як голови світського демократичного республіканського режиму - усе це зміцнення у свідомості ідеї конституції, як продукту людської думки, утамування та згода із законом, який не від Аллаха.

Врешті решт, адже конституція буде виходити із точки зору та бажання людей (якщо навіть у малому та більшому ступені і буде відповідати деяким положенням Ісламу). Адже сенс полягає в тому, з чим будуть згодні самі люди, як мусульмани, так і не мусульмани. Легітимність такої конституції виходить саме від цієї «згоди», казати же про законність, виходячи з позицій ісламської акиди, витікаючи із неї законів, із того, на що ця основа вказує як шаріатські види доказів – Коран, Сунна, Іджма та Кияс не доводиться.

Невже проблема фракції, яка приймає конституцію за відсутності іншої фракції (зі згодою усіх сторін про необхідність наявності узгодженої та вигаданої людиною конституції) - це та проблема, яка дійсно заслуговує на увагу?! Або реальною та нагальною проблемою усе ж таки є питання про необхідність наявності конституції, виходячи з ісламської акиди, і нізвідки більше , виведеної з Корану, Сунни та того, на що вони вказують. Без різниці чи узгоджується це з бажанням людей та їх вибором або суперечить?! Всевишній Аллах каже:

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْرًا أَن يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ ۗ وَمَن يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا مُّبِينً

«Для віруючого чоловіка та віруючої жінки немає вибору при  прийнятті  ними рішення, якщо Аллах та Його Посланець вже прийняли рішення» (33:36). 

Також  Аллах говорить:

فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُوا فِي أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا

 «Але ні – клянуся твоїм Господом! – вони не увірують, доки не виберуть тебе суддею у всьому тому, що заплутано між ними, не перестануть відчувати у душі ніяковість від твого рішення і не підкоряться повністю» (4:65).

Невже після веління Всевишнього Аллаха в обов’язковому порядку підкоритися Його рішенню та визнати Його владу, і після Його попередження на адресу тих, хто ухиляється від цього:

فَلْيَحْذَرِ الَّذِينَ يُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَن تُصِيبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ يُصِيبَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

 «Нехай же стережуться ті, які суперечать Його волі, як би їх не наздогнала спокуса або не наздогнали їх сильні страждання»  (24:63). 

Як ми можемо йти на змову та угоду з конституцією незрозумілого змісту?!

Що ж стосується питання обрання президенту республіки, на що так сильно накинулися люди, розпалились їх почуття, і вони стали готові гризти один одному горлянки, особливо після виключення зі списків десятьох кандидатів, то адже саму республіканську форму правління вперше вигадав західний світ, у ту мить, коли відокремив релігію від життя, і законодавчу владу відвів самій людині, де рішення приймається більшістю голосів, шляхом надання цій більшості статусу недоторканості та легітимності, не беручи до уваги закони Аллаха.

Невже будь-який із кандидатів самостійно, перебуваючи на чолі цього невірного режиму, байдуже чи буде він характеризуватися ісламістом чи ні, здатен щось змінити?! Невже знаходження на посаді президента республіки не робить цю людину зв’язаною та  керованою цією системою?! Невже він не повинний приносити присягу на вірність цьому світському республіканському режиму та присягатися у дотриманні усіх зобов’язань до офіційного вступу на посаду?! І як може людина, яка вірить в Іслам, в Аллаха як Господа, Законодавця та Правителя…, як може погоджуватися брати участь у процедурі і приносити цю клятву?!  

Іслам виділив визначену систему правління і узаконив саме її – це Халіфат і тільки, зобов’язавши у цьому мусульман. Пророк Аллаха ﷺ сказав:

كَانَتْ بَنُو إِسْرَائِيلَ تَسُوسُهُمْ الْأَنْبِيَاءُ كُلَّمَا هَلَكَ نَبِيٌّ خَلَفَهُ نَبِيٌّ وَإِنَّهُ لَا نَبِيَّ بَعْدِي وَسَيَكُونُ خُلَفَاءُ فَيَكْثُرُونَ

«Синами Ісраїля правили пророки, коли помирав один пророк, Аллах посилав за ним іншого. Після мене більше не буде пророків, а будуть халіфи, і потім їх стане багато»,  передав аль-Бухарі. Також Пророк ﷺ сказав:

مَنْ مَاتَ وَلَيْسَ عَلَيْهِ إِمَامٌ ) أي خليفة ( مَاتَ مِيْتَةً جَاهِلِيّةً

«І якщо хто помре без баяту (присяги) халіфу, то він помре джахілійською смертю», передав ат-Табарані у книзі аль-Авсат. Після смерті Посланця Аллаха ﷺ, прибічники (р.а.) зійшлися на думці про необхідність (фард) обрання Халіфа Посланця Аллаха ﷺ, який би замінив його в правлінні, а не в пророкуванні, щоб принести йому присягу (баят) до того, як поховають Пророка Аллаха ﷺ.

Невже після такого веління Всевишнього Аллаха та Його попередження, веління Його Пророка ﷺ про встановлення Халіфату, ми будемо змагатися у перегонах та боротьбі за президентське крісло невірної демократичної республіканської системи правління, яку над нами встановила Америка, і від якої нам немає жодної користі?!

Тим із вас, хто все ж вирішив взяти участь у президентській гонці з метою досягнення змін, якщо вони отримають перемогу і займуть цю посаду, ми хочемо сказати: «Ті, хто вважає, що вони здатні змінити систему зсередини, є мрійниками! Це жертви майбутніх політичних інтриг! Ті, хто вважає, що Америка  у змозі відмовитися від встановленої власними руками системи в Єгипті, яка повністю працює на неї разом із своїми законами, той живе у віртуальному світі, тому що політичні устрої жодному не дозволять покінчити з ними зсередини, вони встановлюють обмеження, і подушки безпеки для свого захисту. Якщо навіть вони і дозволяють іншим приймати участь у політичній грі, то це відбувається виключно по їх правилам та вимогам, щоб усі козирні карти продовжували залишатися в їх руках».

Шановні мусульмани, населення Єгипту!

Досягти справжньої зміни можливо лише шляхом усунення цієї малої шайки вірних Америці мізерних осіб у Військовій Раді, і шляхом повернення влади Уммі. Усунути існуючу систему у цілому, і встановити на її місці систему Праведного Ісламського Халіфату, яка готова для свого застосування, у вигляді конституції та законів, виведених із Книги Аллаха та Сунни Його Посланця ﷺ.

Зберіться ж волею та приєднуйтеся до вашого Господа і вашого Ісламу. Америка веде бій на останніх лініях свого захисту, за спиною якої залишилася купка агентів зсередини Військової ради та за її межами. Америка не в змозі перешкодити Ісламу, зайняти пануюче місце та зміцнитися в Єгипті, якщо мусульмани щиро підійдуть до справи і всі разом будуть вимагати повернути владу, усунувши залишки американського впливу.

У свою чергу Хізб-ут-Тахрір закликає вас залишити у боці всілякі « установчі збори», «узгодженість» та президентські вибори. Встаньте разом із ним в один ряд і ведіть діяльність зі змінення положення докорінним та всебічним чином, шляхом відновлення правління тим, що ниспослав Аллах, встановивши Праведний Ісламський Халіфат, який звеличить Іслам і мусульман довольством їх Господа, у якому заживуть щасливим та благополучним життям під прихистком Ісламу усі люди(як мусульмани, так і копти).

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

« «О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

Хізб ут-Тахрір Єгипет    
28 Джумада аль-Уля 1433 р.х.
20 квітня 2012

Головне меню