Послання від Хізб ут-Тахрір у Єгипті до офіцерів

Єгипет
Друкарня

 Послання від Хізб ут-Тахрір у Єгипті до офіцерів, які протестують перед федеральним палацом, відстоюючи свої права на носіння бороди: рішення полягає у всебічному втіленні Ісламу у державному устрої Халіфаті!

Шановні офіцери!

Ми вітаємо  вас ісламським привітанням:

Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху.

Ми у Хізб ут-Тахрір цінуємо вашу сміливість та прагнення дотримуватися норм Шаріату, також ми гідно оцінили вашу акцію протесту заради того, що вас відновили на служби як офіцерів, які носять бороди. Якщо дана обставина на що і вказує, то тільки на одне, що Іслам живий у Єгипті, не тільки серед народу та звичайних людей, а іще і в армії та структурах безпеки!

Насправді, сумно бачити, як уряд, так би мовити «ісламський», не у змозі втілити один простий закон Шаріату на кшталт цього та дозволити тим, хто дотримується норм Ісламу у своєму вигляді  працювати в органах безпеки. Не скільки навіть про це мова, а скільки про те, що міністр закордонних справ «ісламського» уряду коїть нападки на рішення суду, який дозволяє вам продовжувати працювати та подає на апеляцію. Нібито він виступає проти Ісламу! Потім виступає Верховний адміністративний суд та стверджує подібне оскарження, тим самим вводячи закон про заборону!!  

Хіба це не доводить, що правлячий режим (який прийшов до влади після революції) як свій попередник ніяким чином нічого спільного не має з Ісламом?! Він далекий від Ісламу, входження в уряд тих, кого сьогодні іменують «ісламістами», нічого не міняє у реальності.  Це усього лише обдурення людей, виражене у тому, що на невір’я намагаються натягти ісламську ширму!

Благородні офіцери!

Проблема насправді набагато більше та серйозніше, аніж це другорядне питання – дозволити офіцерам носити бороду на своїх робочих місцях. Проблема нас як мусульман (як офіцерів так и громадянських) полягає у повноцінному втіленні Ісламу в усіх сферах життєдіяльності людини. Саме це у більшій мірі заповідав нам Всевишній Аллах та поставив нам в обов’язок. Аллах говорить:

فَلا وَرَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا

«Але ні – клянусь твоїм Господом! – вони не увірують, доки вони не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не облишать відчувати у душі збентеження від твого рішення та не підкоряться повністю» (4:65).

Чи погодитесь ви, наприклад, щоб вам дозволили повернутися виконувати свої обов’язки, а потім би вам веліли (і ви з бородами) охороняти дискотеки та нічні клуби у серці Каїру, після того як «ісламський» уряд продовжив їм ліцензію від двох до трьох років?! Хіба до такого Ісламу звернуті ваші погляди, шановні офіцери?

Шановні офіцери мусульмани!

Всевишній Аллах буде нами задоволений тільки у тому випадку, якщо ми всебічно почнемо втілювати Іслам у життя в усіх боках життєдіяльності людини. Всевишній Аллах у благородному Корані, попереджуючи нас, говорить:

أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَمَا جَزَاءُ مَنْ يَفْعَلُ ذَلِكَ مِنْكُمْ إِلا خِزْيٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يُرَدُّونَ إِلَى أَشَدِّ الْعَذَابِ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ

«Невже ви станете вірувати в одну частину Писання та відкидати іншу частину? Воздаянням тому, хто коїть подібне, буде ганьба у мирському житті, а у День воскресіння вони будуть піддані іще більш жахливим мукам. Аллах не знаходиться у невіданні про те, що ви робите». (2:85).

Таке приниження вже спіткало нас з миті руйнування невірним колонізатором нашої держави Халіфату, ним була розшматована Умма більше аніж на 50 жалюгідних країн або подобі до країн. Це приниження відчутно та його відчувають скрізь, у кожному куточку нашої країни Єгипту – зубожіння,безробіття та хаос, хвороби, приниження, мольба про допомогу у супердержав, які від своїх чергових втручань приносять нам тільки лише приниження за приниженням, бідність та зубожіння. Нас порятує від такого приниження тільки повноцінне втілення Шаріату нашого Господа в усіх боках життя людини, йдеться про політику, економіку, соціальну сфері тощо. Усе це можливо тільки при наявності держави Халіфат, про яку сповістив нас Пророк Аллаха ﷺ і заради встановлення якого докладає усі свої зусилля Хізб ут-Тахрір.
 
Шановні мусульмани! Благородні офіцери!

Зараз усе підтвердилось, поз всіляких сумнівів, неможливо добитися змінення порочного режиму, який іде всупереч Ісламу, зсередини. Шляхом взяття міністерських портфелів то там то тут, навіть, якщо повністю добитися формування нового уряду. Доти, доки діючий режим у своїй конституції та законах проголошує світську республіканську форму правління, які іде всупереч Ісламу, надає волю у законотворчості народу, окрім Аллаха. Доти, доки світські сили контролюють важелі влади, що стало очевидним у відкрито провокаційній формі, коли суд прийняв своє останнє рішення чинити перешкоди вам продовжити роботу та повернутися на свої службові місця, то яка  вам користь від бороди президента або прем’єр-міністра!  

Досягти реальних змін, які здатні дати плоди, можливо лише, позбавившись від порочного режиму з основи та встановлення замість нього правильної системи. Це диктує сама реальність. Зразок для наслідування  Пророка Мухаммада ﷺ, коли переселився до Медини, повністю усунув джахілійську систему правління та замість неї встановив Ісламську державу. Встановив її на чистій ісламській основі з першого дня свого існування. У цій державі абсолютна влада належала Ісламу і тільки. В угоді Пророка (с. а.с.), яку він уклав безпосередньо по прибутті до Медини було зафіксовано буквально наступне: «Поміж сторонами цієї угоди які б розмови не відбувались або суперечки, з приводу пороку яких є побоювання, то усе це повинно бути повернуто до Аллаха та Його Посланця ﷺ». Тобто рішення будь-якої суперечки повинно бути повернуто до Аллаха та Його Посланця ﷺ  і тільки, а не пристрастей та бажань людей і тим більше її представникам, депутатам. Саме у цьому полягає уся суть терміну, про який йде мова: «Панування повинно належати Шаріату, а не народу!».    

Шановні офіцери! О ті, хто наважився дотримуватись норм Шаріату!

Якщо ваша прихильність до дотримання одного закону Ісламу, який пов’язаний з носінням бороди, настільки сильна, що ви, незважаючи на звільнення, залишаєтесь при своєму, то це є наочним свідоцтвом ступеня вашої любові до Ісламу, рішучості дотримуватись його законів, навіть якщо це відбувається за рахунок позбавлень та втрат майна, роботи та майбуття. Якщо ви такі, тоді чи не належить вам пожертвувати собою заради більшого, аніж це часткове питання, а саме заради діяльності по встановленню праведного Халіфату за методом пророцтва, про що сповістив нам Пророк Аллаха ﷺ? Тим самим ви набудете успіху, величі та гідності у цьому світі, і вдоволення Аллаха, велику винагороду у Судний день.  

Так спрямуємося же до спільної діяльності і до цього великого успіху! Ми закликаємо вас до цього, шановні офіцери!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється поміж людиною та її серцем (може завадити людині досягти того, що вона бажає) і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

 


Хізб ут-Тахрір  Єгипет                            
22 Раджаб 1434р.х. 01.06.2013р.

Головне меню