Єгипетсько-російський флот – лише спосіб кинути пил у вічі

Єгипет
Друкарня

Єгипетсько-російський флот – лише спосіб кинути пил у вічі, а Америка та, хто штовхає руських прикрасити постать нового режиму та зміцнити американські стопи в Єгипті

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові о суботі, 16/11/2013, з тимчасовим президентом Єгипту Адлі Мансур сказав «Що його країна підтримує Єгипет та його перехідний уряд, який представляє волю єгипетського народу у результатах революції 30/6». А також російський крейсер «Варяг» прибув до порту Александрії  вранці о понеділка 11/11 на тлі офіційного прийому єгипетського флоту з усіма військовими церемоніями, за чим відбувся візит МЗСу Сергія Лаврова та міністра оборони Сергія Шойгу до Каїру 13 та 14/11 цього року. Стало очевидно підлабузнення Єгипту перед руськими у висловленні МЗСу Єгипту Набіля Фахмі, який сказав на спільній прес-конференції з російським міністром закордонних справ: Росія «не є чиїм-небудь заступником» у каїрських міжнародних відносинах, тобто її роль «набагато більша».   

Потім 14/11 почалась сесія офіційних єгипетсько-російських переговорів між генералом Абдель Фаттах аль-Сісі – міністром оборони та військового виробництва – і Сергієм Шойгу – міністром оборони Росії, щоб обговорити аспекти двобічної співпраці між двома країнами, особливо того, що стосується військової співпраці. Прес-секретар Держдепартаменту США Джейн Псакі уникнула відповіді на питання про чутки щодо наміру Єгипту підписати військові угоди з Росією у ході очікуваного візиту російської делегації до Каїру, але підкреслила, що Сполучені Штати і надалі будуть докладати зусиль для підтримки єгипетської економіки.  

Стовпи переворотного режиму спробували зобразити усе це, нібито це спроба емансипації від американської гегемонії над Єгиптом, а тому це було прийнято та схвалено. Проте ми усі повинні розуміти, що російські рухи у нашому регіоні після розпаду Радянського Союзу – усі ці рухи знаходяться в узгодженні та координації з США та наданні  їм даних планів,тому що Америка штовхає руських покращити імідж нового режиму, щоб він набув стабільності, чим вона і зміцнить свої стопи в Єгипті…   

Ми говоримо: позиція Росії на підтримку тирана Шаму відома усім, а також масові вбивства мусульман на Кавказі, особливо у Чечні, руйнування мечетей у Казані, арешт імамів у Татарстані, і навіть вбивство деяких із них, і арешт прихильників Ісламу… Усе це доводить, що Росія є ворогом для нас, як Америка, так само як і те, що не очікується від неї ніякого добра. А «прийняття та схвалення» єгипетським режимом цього візиту наочно демонструє байдужість у питаннях Умми та у справах Ісламу та мусульман, і що його не хвилює ніщо, окрім зміцнення своїх основ та очищення своєї огидної  потворної постаті серед людей.  

Воістину, ані Росію, ані Америку, ані Британію та жодну іншу країну із країн невір’я абсолютно не хвилює кров жителів Кінана, навпаки їх хвилюють тільки інтереси, і тільки їх інтереси. Ці держави не бачать для нас ані гідності , ані прав, ми бачимо, як вони торгують кров’ю наших братів у Сирії  вдень та вночі. Усі вони не несуть нам нічого, окрім смертельної отрути. Протиотрута та панацея у тому, щоб ми усі скерувались усім серцем та усіма  кінцівками до втілення Шаріату Аллаха у системі Халіфат, який є наказом Аллаха Господа світів. Тільки Халіфат здатний обрубити плани Америки та усіх невірних країн в Єгипті та у решті частини мусульманських країн.  

وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الأرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ

«Ми побажали  надати милість тим, хто був принижений на землі, і зробити їх керівниками та спадкоємцями» (28:5).


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
№ 13/29
Неділя, 14 Мухаррам 1435 р.х.
17/11/2013

Головне меню