Колишній муфтій – дешевий інструмент у руках пригноблювачів

Єгипет
Друкарня

كَبُرَتْ كَلِمَةً تَخْرُجُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ إِنْ يَقُولُونَ إِلا كَذِبًا

«Тяжкі слова, що виходять з їх ротів. Вони кажуть одну лише брехню» (18:5).

Колишній муфтій – дешевий інструмент у руках пригноблювачів. Він виправдовує вбивства мусульман, брехливо описуючи їх харіджитами!!

Пророк ﷺ сказав: «Воістину, Аллах не забирає знання, (просто) позбавляючи його (Своїх) рабів, але Він забирає знання, забираючи (із світу) знаючих, коли ж Він не залишить (у живих) не одного володаря знання, люди стануть обирати (для себе) керівників - невігласів. І їм будуть ставити питання, а вони стануть виносити рішення, не маючи знання, у результаті чого самі зіб’ються зі шляху та ведуть в оману інших!», передав аль-Бухарій. Таке положення колишнього муфтія Алі Джума, який, незважаючи на те, що він вже не обіймає цю посаду, усе іще продовжує видавати фетви правителям, збільшуючи свої гріхи. Цей чоловік не боїться давати фетви про  пролиття забороненої крові і, навіть, застосовує тексти не до реальності і при цьому йому байдуже щодо того, що  він бере на себе гріхи людей, які вбивають інших людей згідно до його фетв несправедливо.

У відео, яке поширюють активісти зі змістом промови колишнього муфтія у багатьох керівництвах армії та поліції у присутності команди Сісі та генерала Мохамеда Ібрахім та міністра закордонних справ, колишній муфтій сказав: «Стріляй по натовпу! Не думай жертвувати своїми солдатами через тих харіджитів. Благословен той, хто вбиває їх та вбити ними. Хто вбиває їх, той ближче до Аллаха, аніж вони. Більше того, ми повинні очистити нашу країну та наш Єгипет від тих вилупків. Вони не заслуговують нашої долі і ми соромимося їх та ми повинні зректися їх та бути непричетними до них, подібно вовку стосовно крові ібн Якуба». Ця промова переповнена ненавистю по відношенню до усіх, хто бажає Ісламу та чинить опір , дає зрозуміти нам, чому демонстрантів вбивали так просто і у такій кількості. Солдати та офіцери через цю жахливу фетву отримали від Алі Джума «зелену картку» для скоєння масових вбивств, які вони робили. Це те ж  звинувачення, яке висував муфтій стосовно повстанців 25/1.   

Раніше цей чоловік був використаний для моральної підтримки озброєних сил для виправдання вбивства демонстрантів та надання законності цьому злочину. Останнє відео це тільки повторення попереднього. Цей чоловік продав свою релігію за жалюгідні речі цього світу. Він бреше Аллаху, стверджуючи про те, що ці вбивства підтримуються численними людьми і що Аллах на боці тих, хто коїть ці діяння. Цей чоловік втратив рештки розуму, підбурюючи солдатів стріляти по натовпу та брехливо стверджуючи про те, що це і є «великодушшя, сила та перелесть  Ісламу». Саід ібн аль-Мусайяб (нехай змилується над ним Аллах) сказав: «Якщо ви бачите, що вчений покриває своїх правителів, то знайте, що він крадій». Яхья ібн Муаз сказав: «Велич знань та мудрість зникають, якщо ними бажають досягти блага цього життя». Хіба муфтій не витяг урок від тих, хто був до нього у Сирії та в інших країнах, які були інструментами у руках пригноблювачів проти своїх народів? Вони пішли і ніхто не жалкує про них ані на землі ані на небесах їх не оплакували.  

Справжні вчені – а не цей чоловік – в усі часи були завжди у лавах Умми та ближче до неї, аніж до правителів. Вони робили це не для того, щоб догодити громадськості або слідуючи за своїми пристрастями, а тому що Умма часто буває позбавлена своїх прав і на неї скеровані стріли тиранів. А що ти скажеш, адже нинішні правителі Єгипту зовсім не втілюють Іслам!!
Певна річ, що Умма завжди дивиться на вчених, адже вони є праведною групою, яка бореться за її права, але не щоб бути дешевим знаряддям у руках пригноблювачів, виправдовуючи їх тиранію та вбивства синів Умми. Нехай Аллах погубить цього чоловіка.

أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَى عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَى سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَى بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَنْ يَهْدِيهِ مِنْ بَعْدِ اللَّهِ أَفَلا تَذَكَّرُونَ

«Чи бачив ти того, хто обожествив свою пристрасть? Аллах ввів його в оману та основі знання, запечатав його слух та серце та кинув на його погляд покривало. Хто ж наставить його на прямий шлях після Аллаха?Невже ви не згадаєте назидання?» (45:23).


Шаріф Заід
Офіційний представник інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет

№ 13/27
Четвер, 05 Зу аль-Хиджа 1434 р.х.
10/10/2013

 

Головне меню