Проголошення руху “Брати мусульмани” з боку тимчасового уряду терористичним рухом

Єгипет
Друкарня

— це спроба тероризувати кожного, хто виступає проти переворотної влади

У середу 25.12.2013 уряд Аль-Баблауі проголосив рух “Брати мусульмани “терористичним рухом”, і це на наступний день після загибелі 16 осіб у результаті вибуху коло будівлі Управління безпеки провінції Дакахлія на півночі країни. Ця заява прозвучала, не дивлячись на те, що немає жодних доказів зв'язку цієї групи з вибухом, і не дивлячись на те, що група під назвою “Ансари Єрусалиму” взяла на себе відповідальність за вибух!

Більше того, доктор Хазем Аль-Баблауі проголосив про це у якості офіційного представника Ради міністрів незабаром після вибуху, що підтверджує його намір використати подію для прийняття даної організації терористичною групою законодавчо. Також сказав генерал-майор Хані Абдель-Латіф, пре-секретар Міністерства внутрішніх справ, у заяві для преси у четвер 26.12, що опис руху “Брати мусульмани”, “терористичним угрупуванням” буде включати в себе покарання і тих, хто веде їх марш, “навіть якщо це була жінка”, підкреслюючи, що участь у будь-яких ходах, причетних до “Братів” буде каратися позбавленням волі на п'ять років.

Це не дивно, що уряд звинувачує рух “Брати ” подібним чином, перш ніж зробити будь - яке серйозне розслідування інциденту, щоб вияснити, хто це зробив чи спровокував. З першого моменту перевороту  тимчасовий уряд  будує взаємовідносини з рухом і його членами як з терористичним угрупуванням. Переворотна влада жодного разу не утрималася від судового переслідування, арештів, позбавлення волі і вбивства, як і завершився розпуск цього руху і бронювання їх майна. А нещодавно Центральний банк проголосив про заморожування коштів 1055 громадських організацій. Переворотна влада заявила, що деякі з них пов'язані з “Братами”, а інші прихильні до них. Банк повідомив усі відділи, число яких досягає 40, про бронювання коштів цих організацій.

Тут ми не виступаємо у захист руху “Брати мусульмани” і ми вже роз'яснювали у минулих прес-релізах недопустимість участі у світських режимах, ані в якості президента республіки, ані в міністерствах. Вже стало очевидним, що цей шлях — окрім того, що він харам (заборонений) — не приносить користі і не змінює занепадницького положення. Правильною же дією є робота по докорінному всеохоплюючому зміненню, за допомогою якого остаточно зміниться порочна дійсність і Іслам стане виконуватися цілком і одразу — так само, як це зробив Посланець Аллаха ﷺ. Але в той же час ми відкидаємо обвинувачення кого б то не було без будь-яких реальних доказів, а просто через жагу помсти і урегулювання конфлікту на користь перевороту і його прихвостнів, особливо коли досі тимчасовий уряд не виявив жодних доказів у підтвердження участі групи у терористичних актах.

Проголошення з боку уряду “Братів мусульман” терористичним угрупуванням — це спроба тероризувати кожного, хто виступає проти переворотної влади. Це реалізація наміру боротися з усіма Ісламськими рухами і їх стигматизації по обвинуваченню у тероризмі. Передбачалося, що уряд проголосить про свою відставку, чи, принаймні, міністр внутрішніх справ відсторониться, перш ніж розглядати обвинувачення без реальних доказів.

Дивно, що ніхто не чинить опір брехливим обвинуваченням або хоча б не вкаже здалека на єврейську розвідку..., або західну розвідувальну роботу, яка проводиться в Єгипті з повним спокоєм для досягнення своїх зловмисних цілей..., адже Єгипет був і залишається осередком розвідки колоніальних країн. Ці країни мають одну мету: щоб Єгипет залишався світською державою або квазі-світською під їх впливом і їх владою, яку постійно зв'язують мирні угоди з євреями і “стратегічні” відносини з державою невір'я Америкою.

У світлі погіршення ситуації з безпекою в Єгипті і конфліктом, що бушує між сторонами суперечки за владу, ми хочемо сказати всім, що немає спокою, безпеки і ціни людського життя, окрім як у затінку Ісламського Халіфату за методом пророкування, де правитель це щит, яким б'ються і за яким захищаються. Він захистить кров, майно і честь своїх підданих. Ми в Хізб ут-Тахрір закликаємо всіх працювати з нами для повернення держави Халіфат в Єгипет для припинення постійного кровопролиття. Халіфат є єдиним, що принесе безпеку і мир для всіх людей в Єгипті, є вони мусульманами або немусульманами.

وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

«Аллах обов'язковий допомагає тому, хто допомагає Йому. Воістину, Аллах Всесильний, Могутній» (22:40).


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
№ 32/13
П'ятниця, 24 Сафара 1435 р.х.
27/12/2013

Головне меню