Уряд Беблауі подав у відставку

Єгипет
Друкарня

Уряди приходять і уходять, а заклопотаність безпекою і так звана боротьба з тероризмом залишаються першочерговими задачами

Уряд доктора Беблауі подав у відставку у понеділок 24.02.2014, без того щоб зазначити причину відставки, окрім як через неминуче фіаско в умовах економічної кризи в країні, підвищення цін, у результаті чого підвищився рівень страйків і протестів організацій, не кажучи вже про загострення кризи в електроенергетичному і газовому секторах.

На другий день після відставки уряду, тимчасовий президент Адлі Мансур призначив прем’єр-міністром інженера Ібрагіма Махляба, який був найвідомішою особою в національно-демократичній партії і другою людиною в політичному комітеті, очолюваному Гамалем Мубараком. Призначений прем’єр-міністр заявив у першій же своїй промові, що боротьба з тероризмом стоїть пріоритетною задачею для наступного уряду, що передрікає скору невдачу нового уряду, перш ніж він почне своє функціонування, тому що колишній уряд був заклопотаний безпекою і боротьбою з так званим тероризмом, і однак зазнав невдачі в цьому, як і зазнав повного провалу в управлінні найважливішими галузями, пов’язаними з пересічними громадянами, більше того, став причиною збільшення їх щоденних труднощів, наслідком яких стало небачене підвищення цін, збільшення інфляції і перебої з електрикою…

Не дивлячись на це, навряд чи буде досягнуто одностайності з питання участі призначеного прем’єр-міністра у припиненні корупції, яка була за правління усунутого Мубарака, тому що саме він звільнив голову арабської підрядної компанії Усаму аль-Хусейні, після того, як той засвідчив про військові літаки, які спалили адміністративну штаб-квартиру компанії на площі Рамзеса, під час відкриття вогню по мітингувальниках 16.08.2013. Проте доктор Мухійн, голова «салафітської» партії Нур, у своєму телефонному інтерв’ю каналу «МВС Єгипет» сказав, що він перший хто зажадав призначити Махляба прем’єр-міністром, додавши, що «його біографія благородна».

Немає для щирих людей з цієї Умми нічого іншого, окрім як перешкодити цьому нав’язаному режиму. Для майбутнього уряду, так само як і для тих, хто був до нього, немає нічого важливого, окрім боротьби з носіями заклику і щирими людьми з цієї Умми під приводом боротьби з тероризмом, у той же час залишаючи дбання про справи людей, хоча цього не повинно відбуватися згідно з істинними законами шаріату. Ці уряди не задовольняють основні потреби кожної особистості, не дбають про повноцінне задовольняння потреб населення, хоча Іслам цього вимагає. Воістину, справжнє піклування про людей не буде відбуватися ніде, окрім як у затінку системи Халіфату, до якої нас зобов’язав Господь світів. І ми закликаємо вас, о мусульмани, до роботи по усуненню усіх тиранічних режимів, які не правлять тим, що послав Аллах.

يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ
«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24)


 

Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
№ 05/14
Середа, 26 Рабі ус-сані 1435 р.х.
26/02/2014

 

Головне меню