Арешти, тортури та жорстокі вироки проти мусульман

Єгипет
Друкарня

Невже це те, чим ви радуєте людей?!

Онлайн-версія британської газети “Телеграф” продемонструвала о неділі 9 березня 2014 року відеозйомки, отримані із єгипетських в’язниць, які виявляють, як пише газета, тяжку ситуацію у цих місцях, а також факти систематичних тортур. Слухаючи болісні розповіді затриманих, повністю розумієш щодо повернення поліцейської держави. Людей затримують без ордерів на арешт від прокуратури, не проводяться розслідування, не проявляється повага до недоторканості приватних домівок, переліки звинувачень підготовлені заздалегідь. Затриманих примушують підписати звинувачення під тортурами і, як вказано у свідоцтві одного із затриманих, навіть під загрозою зґвалтування матері!

На сайті “Вікі революція” повідомляється, що за останні сім місяців було заарештовано 21.317 людей, із яких 16.378 були заарештовані під час політичних подій, 1.431 за порушення комендантської години, 89 за підозрою у причетності до терористичних актів, 80 за насильство на релігійному ґрунті, і, принаймні, 740 із заарештованих були згодом переведені для розгляду їх справ у військовому суді.

Здається, що звернення в. о. президента Адлі Мансура до генерального прокурора провести повторні розслідування по випадкам насильницьких затримань — і зокрема це стосувалось студентів — і звільнити тих, чия вина у вчиненні якихось злочинів або протиправних дій не доведена, це просто відволікаючий маневр. Якщо навіть це станеться і його звернення буде задоволено, це торкнеться вкрай обмежених випадків і це буде мізерний відсоток відносно кількості затриманих. Судячи з усього, генпрокурор не звертає уваги на скарги та доповіді, що надходять до нього, в яких повідомляється про те, що затримані піддаються жорстоким катуванням. Це показує очевидне ігнорування існуючою владою гідності і прав людей.

Більше ніж двомстам затриманим, що виступали проти військового перевороту в Єгипті, в результаті якого було усунено від влади президента Мухамеда Мурсі, три суди в Александрії 25 грудня винесли вироки загальним терміном на 945 років і наклали на них штрафи на суму більше півмільйона єгипетських фунтів. Наступного дня, кримінальний суд Каїру вирішив перевести 26 обвинувачуваних з Суеца в Ель-Муфті як початку їх страти, після того як вони без присутності адвокатів були заочно засуджені у скоєнні “злочинів по створенню і керуванню терористичною групою, метою якої було зазіхання на свободу людей і діяльність на шкоду національній єдності, а також завдання збитків судноплавному шляху Суецького каналу”.

Такою є сьогодні болісна дійсність в Єгипті: арешти, катування і жорстокі вироки у відношенні синів ісламської умми. Невже це те, чим радує правляча влада?! Невже керівники цього режиму вважають, що для них буде стабільність і спокій, тоді як вони викликають до себе ворожнечу широкого сектору представників ісламської умми?! Хіба не настав час зрозуміти їм, що ісламська умма не буде згодна з будь-якою альтернативою Ісламу, і що її не можуть залякати арешти, в'язниці, катування і навіть вбивства, а правління на основі Ісламу в державі Халіфат — це її доленосна проблема, для рішення якої ведеться боротьба не на життя, а на смерть. Нехай існуюча влада добре подивиться на свій шлях, щоб зрозуміти, що єдиний вихід для неї - встати на бік умми і виконувати шаріат Аллаха у державі праведний Халіфат, час появи якої все ближче, за якої всі люди, правителі і підлеглі, мусульмани і немусульмани, будуть перебувати в щасті і добробуті.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах між людиною і її серцем (знає про її думки і наміри), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24)


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Єгипет
№ 14/06
Понедельник, 09 Джумада аль-уля 1435 г.х.
10/03/2014 г.

Головне меню