Як погане те, що вони роблять!

Єгипет
Друкарня

Цілком новий прецедент, якого ще не було досі ані в Єгипті, ані в інших країнах світу — рішення кримінального суду Минья про переведення справ 529 осіб до муфтія у рамках підготовки до винесення смертельного вироку у справі нападу на поліцейський відділок Матай провінції Мінья. Це найбільший випадок масових страт у світі, якщо він буде реалізований. У Нюрнберзькому процесі, який вважається найбільш відомим у сучасній історії, де перед судом постали 24 керівника нацистських військових злочинців, які були причиною вбивства мільйонів, смертельний вирок не був приведений окрім яке до 12 звинувачуваним, решти ж була засуджена до тюремного ув’язнення.

І усе це, незважаючи на здивування деяких юристів із числа прибічників нинішньої влади, та їх безжальній атаці цього рішення та спробі виправдати, що нібито це не остаточне рішення... Але проблема не у цьому, в навпаки, у тому, що наводить питання — та поспішність, з якою суд виніс таке рішення! Справа закрилась на користь влади після першого дводенного засідання, а на другому ж засіданні було прийнято рішення про передавання без можливості перегляду або прослухування свідків, або хоча б вислухування адвоката. Хіба можна мовчати перед подібним поспішним рішенням?! Це відчайдушні спроби посіяти страх у серцях молодих людей, яку хочуть змін, це також спроба примусити замовчати будь-який незгодний голос.

Просте порівняння між цими суворими вироками стосовно демонстрантів та виправдувальними фестивалями та м’якими вироками, виданими стосовно представників колишнього режиму, що звинувачений у вбивстві протестуючих, показує нам, у якому напрямку рухається сучасна влада, на чиєму боці і чого бажає!

Ми, Хізб ут-Тахрір, відкидаємо подібні жорсткі заходи і заявляємо тим, хто видав таке рішення, що гасла, підняті у залах ваших судів: “Справедливість — основа влади”, - означає справедливість до усіх людей: віруючим та невірним, багатим та бідним, сильним та слабким, начальникам та підлеглим, правителям та підданим. Всевишній сказав:

وَلا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ

“І нехай ненависть людей не підштовхне вас до несправедливості. Будьте справедливі, адже це ближче до богобоязливості” (5:8).

Тобто ваша неприязнь та ворожнеча до якогось народу не штовхає вас до несправедливості, навпаки, необхідна справедливість по відношенню до усіх, незалежно, друзі вони чи вороги. Але чи вчиняєте ви згідно з оцим?!

Безпека людей не буде досягнута, окрім як під затишком держави другого Праведного Халіфату, час якого вже прийшов. Тільки під його правлінням зберігається життя, честь та майно, а людьми правлять справедливістю. О, Аллах, прискор його встановлення, адже Ти найкращий покровитель та помічник!

إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الأمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا وَإِذَا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النَّاسِ أَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ إِنَّ اللَّهَ نِعِمَّا يَعِظُكُمْ بِهِ إِنَّ اللَّهَ كَانَ سَمِيعًا بَصِيرًا

«Воістину, Аллах велить нам повертати ввірене на зберігання майно його володарям та судити по справедливості, коли ви судите серед людей. Як чудове те, чим перестерігає вас Аллах! Воістину, Аллах Чуючий, Бачачий» (4:58).


Шаріф Зайд
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Єгипті
Вторник, 24 Джумада аль-уля 1435 г.х.
25.03.2014
№ 14/09

Головне меню