Де у діях «ІДІШ» милість Ісламу і його справедливість…?!

Єгипет
Друкарня

Не дивлячись на усю гіркоту того, що відбувається, нас не дивують звістки про евакуацію християн Мосула з їх будинків та осель у напрямі рівнини Ніневія та Курдистан, які біжать заради збереження своїх життів до спливання терміну, встановленого для них «ІДІШ» на 12 годин дня у суботу 19 липня 2014 р. Це було озвучено у так званому документі «Шляховий пакт», пункти якого були зачитані під час п’ятничної проповіді у мечетях міста. У них християнам було надано вибір між зверненням в Іслам, виплатою джизьї або залишити місто тільки в одягнутому на себе одязі без права взяти з собою щось із майна або грошей. А після цього немає між ними та організацією «нічого спільного, окрім мечу»…!

В організації вже увійшло у звичку зобов’язувати своїм поглядам за допомогою надмірної жорстокості, замахом на життя, майно без найменшого страху перед Аллахом. І кращим доказом щирості наших міркувань є те, що заява про Халіфат не становила собою нічого іншого, окрім випереджаючого кроку для применшення сутності великого Халіфату у серцях простих людей з мусульман. А також зробити його приводом для анекдотів на вулицях невірного Заходу, сон якого порушився через роботу щирих правдивих братів на шляху встановлення Праведного Халіфату за методом пророкування. Але ці брати слідують методові Посланця Аллаха ﷺ якими б великими не були жертви, і скільки б часу не пройшло. А як же інакше, якщо його передвістя вже стали очевидними, з волі Аллаха: благословенна революція Шаму і прокидання мусульман в усіх місцях, а також наближення кінцю деспотичних правлінь.

І нарешті, Іслам не виконується за допомогою меча в приголів’ї людей, і не шляхом брехливого вимагання грошей. Навпаки, Іслам – це милість для людей…Аллах ниспослав його, щоб дати безпеку життю, честі й майну людей.

Добре виконання Ісламу на протязі довгих років історії слугувало головним фактором вступу народів у нього натовпами. Більше того, вони не насолоджувалися справедливістю та безпекою, окрім як у його затінку… і бій християн Сходу пліч опліч з мусульманами проти агресорів хрестоносців – тому ясне підтвердження. Так давайте ж будемо кращими закликаючими до Ісламу, які тішать людей заради вдоволення Господа, а не відштовхують від Його релігії.

ادْعُ إِلَى سَبِيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّكَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنْ ضَلَّ عَنْ سَبِيلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِينَ

«Закликай на шлях Господа мудрістю та добрим повчанням і веди суперечку з ними найкращим чином. Воістину, твій Господь краще знає тих, хто зійшов з Його шляху, і краще знає тих, хто слідує прямим шляхом» (16:125).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ірак
Понеділок, 23 Рамадан 1435 р.х.
21/07/2014
№ 35/6

Головне меню