Документ про людське братерство — це брехливий документ, який не представляє Іслам та мусульман

Єгипет
Друкарня

А шейх аль-Азхара Ахмад ат-Тайіб представляє лише себе та своїх приспішників

04.02.2019 газета «Youm7» повідомила,що шейх аль-Азхара та Папа Римський підписали документ «Загальнолюдського братерства». Обидві сторони вважають його найважливішим документом в історії відносин між університетом аль-Азхар та Ватиканом, між Ісламом та християнами. Даний документ викладає бачення того, якими повинні бути відносини між послідовниками релігій, їх статус та роль, яку повинні грати релігії у сучасному світі. Тому необхідно розібрати пункти цього документу, щоб показати те, наскільки він суперечить Шаріату і вводить людей в оману, що він не має ніякого відношення до Ісламу.

Найменше, що можна сказати про цей документ, це те, що він світський і переповнений розпливчастими значеннями для того, щоб його можна було просувати та обманювати простих людей. Поза сумнівів, цей документ був розроблений службами міжнародної безпеки, його метою є створення нової релігії, яка відрізняється від того Ісламу, що був ниспосланий Всевишнім Аллахом. Іслам вимагає, щоб ми піклувались про створіння, але не на основі міжнародних законів, а на основі Божественних. Саме таким було розуміння Рабі ібн Аміра, сподвижника Посланця Аллаха ﷺ, коли він стояв перед воєначальником персів Рустамом і відповідав на його питання: «Чому ви прийшли на нашу землю?». На що Рабі ібн Амір, переконаний у своєму світогляді, відповів: «Аллах послав нас, щоб позбавити вас від поклоніння створінню і перейти до поклоніння Творцю і позбавити вас від тісняви цього світу до неосяжності вічного життя, від пригноблюючої релігії — до справедливості Ісламу».

Пам’ятайте, що справедливість восторжествує лише у затишку законів Ісламу ! Хіба ти не знаєш про це, о шейх аль-Азахару? А найбільш несправедливим є запровадження капіталізму над людьми, і саме його і підтримує Папа Римський.

І незважаючи на це, з’являється документ, підписаний двома сторонами, де говориться: «Ми віримо у Бога». Це який бог прирівняв вашу віру з вірою папи Римського, о шейх аль-Азхару? Найгіршими є ті, хто підписав цю угоду, хто утвердив її, хто був свідком при її підписанні. Знайте, що віра мусульман ніколи не буде на рівних з тим, хто приписав Аллаху сина та супутницю!

О шейх аль-Азхара, істиною причиною усіх криз та війн у світі є капіталізм, саме він до останнього подиху продовжить свій шлях, а цей документ є частиною війни проти Ісламу, мусульман та носіїв заклику. Саме капіталізм грабував багатства Єгипту на протязі тривалого часу, а кожного, хто намагався позбутися від його гегемонії,піддавав гонінням, в’язницям та вбивствам. Капіталізм вбивав і продовжує вбивати народ Шаму, тому що люди відкинули його політичні рішення. Саме капіталізм вбив мільйони мусульман Іраку заради нафти. Він є втіленням звірства, ненависті, джерелом людських страждань і навіть джерелом страждань для тваринного та рослинного світів.

У свій час подібні гасла несла Франція народу Алжиру, проте адже в них була лише заздрість та ненависть до Ісламу та мусульманам. Голови тих, хто чинив опір окупації Франції, досі стоять забальзамованими у її музеях. Те ж саме було скоєно нею в аль-Азхарі, і пролита кров вчених аль-Азхару — тому свідок. І хіба це прояв людяності?

Що стосується чотирьох свобод (свобода віропереконання, особистості, думки та власності), згаданих у документі, де говорилось, що це — право кожного, то необхідно розуміти, що вони лежать в основі секуляризму та його капіталістичної ідеології. Іслам відкидає подібні свободи. Так, у Корані хоча і говориться:

لَآ إِكۡرَاهَ فِي ٱلدِّينِ

«Немає примушення у релігії» (2:256), —

але треба розуміти, що примушувати до прийняття Ісламу неприпустимо, проте якщо людина прийняла Іслам, то вже не може вийти із нього. У нас в Ісламі немає свободи особистості, навпаки, усі дії людини обмежені нормами Шаріату, на чолі яких стоять правління та політика. У нас немає свободи думки, наша думка рухається у межах Шаріату і не виходить за них. Сказав Всевишній:

مَّا يَلۡفِظُ مِن قَوۡلٍ إِلَّا لَدَيۡهِ رَقِيبٌ عَتِيدٞ

«Варто йому промовити слово, як при ньому опиняється готовий спостерігач» (50:18).

Ми набуваємо майно так, як роз’яснив Шаріат, і людина несе відповідальність перед Аллахом за своє майно: як вона його набула і куди витратила.

Що стосується західних свобод, то вони нас не стосуються, як і не стосуються нас їх угоди, навіть якщо Захід принесе нам десятки подібних угод, підписаних його агентами. Те, що встановив Посланець ﷺ та його сподвижники, не може бути змінено тими, хто продав своє Майбутнє життя за спокуси цього світу.

О народ Єгипту, цей документ повністю суперечить вищій релігії, так відкиньте його! Знайте,що ваша релігія — це релігія не священнослужителів і не тих, хто ставить підписи від імені Аллаха. У нас є свої вчені наук фікху та хадісознавства, при цьому усі вони — люди, як вчиняють правильно, але й можуть робити помилки, і вони не володіють святістю, істина не залежить від їх рішень. Навпаки, істина пізнається через докази із Корану та Сунни. Звернення Аллаха до дотримання Шаріату — це звернення до усієї Умми, і немає тут різниці між арабом та неарабом, між білим та червоним … А вашим представником у запровадженні Ісламу над вами буде той, кому ви присягнете у цьому, той, кого ви оберете халіфом для правління на основі Ісламу у державі Халіфат. З дозволу Аллаха, цей час не за горами!

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли і закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем, і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Єгипті
Середа, 1 Джумада аль-ахіра 1440 р.х.
06.02.2019 р.
№ 03/1440

Головне меню