Єгипетський Дім фетв («Дар аль-Іфта») заплямований кров’ю мусульман

Єгипет
Друкарня

Згідно матеріалам, виставленим на сайті єгипетського «Дар аль-Іфта», «опір і боротьба інститутів держави, армії і поліції проти «заблудших терористичних угрупувань є одним із найвищих видів джихада на шляху Аллаха.

Ця боротьба дозволяє зберегти релігію від спотворень та омани, захистити державу мусульман, а також святість крові, честі майна. Тому той, хто загину від рук цих «хариджитів», вважається шахідом».

На одному із відеороликів, випущеному «Дар аль-Іфта», пояснюється, що Пророк ﷺ попередив про появу хариджитів і заблудших течій, які будуть звинувачувати у невір’ї мусульман, вважати дозволеною їх кров і руйнувати їх країни. Далі говориться, що Посланець Аллаха ﷺ назвав ці угрупування «такими, що поширюють нечестя на землі», «такими, що відійшли від релігії» і що Іслам зобов’язує битися з ними і вбивати їх приводячи слова Пророка ﷺ:

لَئِنْ أَدْرَكْتُهُمْ لَأَقْتُلَنَّهُمْ قَتْلَ عَادٍ

«Якщо я застану їх, то погублю подібно племені Ад»(Бухарі).

У статі зазначається, що Посланець Аллаха ﷺ наказав переслідувати і вбивати їх:

فأينَما لَقِيتُمُوهُم فَاقتُلُوهُم، فَإِنَّ فِي قَتلِهِم أَجراً لِمَن قَتَلَهُم يَومَ القِيَامَةِ

«Де б ви не зустріли їх, вбивайте їх, адже у Судний день ті, хто вбив їх, отримують нагороду» (Бухарі, Муслім).

Далі говориться, що вчені одностайні в обов’язковості битися з хариджитами і бунтівниками, оскільки у цьому полягає збереження Ісламу. До цих слів була прикладена картина, на який зображений бородатий «терорист» у білому вбранні.

Захід описує Іслам як «тероризм» і вважає, що кожен мусульманин є «терористом» доти, доки не відмовиться від повного Ісламу і не підкориться новій американській версії релігії, що просувається через аль-Азхар, різноманітні вакфи і Дома фетв. Ця нова релігія не займається політикою, не має свою точку зору і образ життя. Хто не бажає мати таке уявлення релігії, той вважається «терористом» згідно з американським розумінням. Недивно, що вони малюють образ «терориста» як бородатого юнака у білому вбранні. Але дивно те, що таке ж саме сприйняття мають ті, хто вважає себе захисниками Ісламу та його ідей!

Зображення «бородатого терориста» є великим злом у відношенні Ісламу, Посланця ﷺ та його Сунни. Воно нічим не відрізняється від карикатур французьких журналів, і хто стоїть за цим злом, вважається прийнявшим думку ворогів Умми, які називають Іслам «тероризмом» і спонукають вбивати тих, хто закликає до його запровадження. У той же час ми не бачили, щоб вони говорили про тероризм Америки в Іраку, Лівії, Ємені та Сирії, або про тероризм Китаю у Східному Туркестані, або про тероризм іудеїв у Палестині... Вони говорять лише те, що бажають їх хазяї у Білому домі. Це те, що повинно було статися, можливо тому, що нова релігія навіюється Пентагоном своїм посланцям — лідерам «релігійної революції» і «оновлення релігійного дискурсу».

Те, що роблять інститути держави, армія і поліція, не вважається джихадом, а, швидше, проголошеною війною проти Аллаха та Його Посланця ﷺ, захистом капіталістичної системи, яка керує Єгиптом та іншими країнами, а також несправедливим попранням честі, крові і майна людей. Вони відповідальні за пролиту кров і неодмінно будуть запитані за це у День Воскресіння.

Відповідаючи на заклик Заходу, Дім фетв спонукає вбивати тих, кого назвав «заблудшими хариджитами». Але хто ж є заблудшим: той, хто вимагає запровадження Ісламу, або той, хто стверджує закони куфру у країні?! Кого вони називають «хариджитами»? Хіба правлячого законами куфру, спалюючого та руйнуючого мечеті можна порівняти з Алі ібн Абу Талібом (р.а.)?! Нехай погубить вас Аллах, до чого ж ви відвернуті! Проти якого шаріатського правителя виступають ці «хариджити»? Хто із сьогоднішніх правителів застосовує Іслам? Хариджити — це люди, які виступають проти правління халіфа. А система, яку ви захищаєте за надані вам крихти, не вважається Халіфатом. Більше того, вона бореться з тими, хто прагне повернути Халіфат, звинувачуючи їх у «тероризмі». Хто ж у такому випадку хариджит: той, хто працює для відновлення Халіфату, або той, хто виступає проти цього?

Що стосується вищенаведених хадісів, то це усього лише жалюгідна спроба виправдати злочини правлячого режиму, який вбиває, спалює, душить та вішає жителів Єгипту. Дані ствердження повністю викрили вас перед теми, хто десятиріччями вірив у вашу брехню.

Аллах зганьбив цих державних діячів, які видають фетви. Вони виправдовують вбивства мусульман, спотворюють релігію і Сунну Пророка ﷺ. Чи не прийшов час відвернутись від тих, хто закликає до приниження у цьому та наступному світах? Чи не прийшов час піти за щирими синами Умми, які ведуть боротьбу проти Заходу, його ідей і систем? Це — ваші брати із Хізб ут-Тахрір, які присвятили своє життя відновленню Ісламу у державі Халіфат. Вони закликають Вас прийняти ідею і чекають нусри від щирих офіцерів армії, які можуть вшануватись звання ансарів. Цим самим буде відновлена держава, яка об’єднає усі мусульманські країни під правлінням одного халіфа. Ісламська Умма знов буде жити під правлінням Ісламу і поверне усі багатства, награбовані Заходом. Лише Халіфат захистить Вашу честь, релігію, кров та майно, які нинішні правителі дозволили собі.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині добитися того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Єгипет
№ 05/1440
П’ятниця, 17 Джумада ас-сані 1440 р.х.
22.02.2019 р.

Головне меню