Спалення Корану вимагає мобілізації армій а не засуджуючих і проклинаючих висловлювань!

Єгипет
Друкарня

З дозволу швецької влади в суботу 21 січня 2023 року екстреміст Палудан спалив Священний Коран перед посольством Туреччини в Стокгольмі, ображаючи Умму та її віру.

За два дні до цього Палудан заявив, що спалить Священний Коран перед мечеттю в Данії, поруч в посольствами Туреччини і Росії, і що він отримав дозвіл від відповідних органів. У понеділок 23 січня 2023 року екстреміст Едвін Вагенсвельд, лідер екстремістського руху «Патріотичні європейці проти ісламізації Заходу» («PEGIDA») в Нідерландах, після дозволу влади розірвав Священний Коран і спалив деякі його сторінки в Гаазі під надзором поліції. У 27 січня 2023 року в Копенгагені біля посольств Туреччини і Росії трапились три окремих інциденти спалення Корану (27.01.2023, «Аль-Джазіра»).

В письмовій заяві університет аль-Азхар рішуче засудив спалення Корану. Аль-Азхар закликав «міжнародну спільноту, організації і світових лідерів виступити проти спроб образити священні цінності і зупинити вихолощування концепції свободи слова». «Такі екстремістські дії не зменшать поваги цивілізованої людини до Священному Корану, і Священна Книга буде залишатись керівництво для усього людства», — говориться в письмовій заяві аль-Азхара. Закликаючи до розслідуванню подібних неодноразових і повторюваних інцидентів, аль-Азхар підкреслив що «допущення подібних дій під гаслом свободи слова підриває зусилля по просуненню миру, міжрелігійного діалогу і взаємовідносин між Сходом і Заходом» (28. 01. 2023, «almogaz.com»).

Хоча спалення Корану не завдає шкоди Корану і не може стрети його достоїнства із сердець мусульман, це є прямим ображанням Умми і замахуванням на її віру. На нього неможна відповідати простим засудженням, докорами і прокляттями, а необхідно мобілізувати армії, щоб допомогти Книзі Аллаха і Його релігії. Спалення Корану — це проголошення війни проти Умми та її віри, а також прояв прихованої ненависті в серці Заходу, розпалюваної ЗМІ, щоб відвернути західних людей від Ісламу. Вони більше заклопотані своїми власними вигодами, аніж інтересами народів Заходу. Західні люди не знають і не відають реальності цієї релігії . Проте ця релігія з її законами є порятунком західних людей в цьому світі і в світі Вічному. Норми і положення цієї релігії приведуть в порядок їх світ, полегшать їх життя, вдовольнять їх матеріальні і духовні потреби, дадуть їм зрозуміти, що окрім матеріальних цінностей є й інші цінності, які треба враховувати при здійсненні вчинків.

Що стосується свободи слова, яку вони пропагують, то це тільки свобода і вседозволеність у відношенні Ісламу і його святинь. Ніхто не наважиться під приводом свободи спалювати священні книги іудеїв чи християн, словесно чи фізично нападати на гомосексуалістів чи сіоністське утворення.

Ми точно знаємо, що Ісламу може допомогти тільки держава, одного існування якої Захід боїться і здригається при одному лише згадуванні її назви. Держава, яка буде втілювати Іслам в житті і нести його у світ з волі Аллаха, — це Праведний Халіфат за методом пророцтва. Правителі, вороже налаштовані по відношенню до Умми та її акиди, і які підтримують ворогів Умми, не можуть допомогти Ісламу. Вони оточені поганими вченими, які виправдовують їх огидні справи і заважають Уммі закликати їх до відповіді. Сере них є навіть ті,хто закликають Захід і міжнародні організації захистити святині мусульман, як нібито це не вони дозволили їм ображати нашу релігію, нашу віру і наші святині!

Ми з нетерпінням чекаємо армій Умми. Ми звертаємось до щирих військових, волаємо до їх релігії і братству і питаємо їх в ім’я Аллаха: як ви можете мовчати, коли вашу релігію ображають, а ваші святині попираються і розчавлюються? Чи є серед вас чоловік зі здоровим глуздом, чия кров закипає, коли ображають Іслам і його переконання? Ви — нащадки великих завойовників, які завжди були щитом і захисником Умми. Якщо ви не встанете на захист Ісламу, хто встане на його захист? Хто, окрім вас, допоможу Ісламу? Знайте, що ви будете запитані за це перед Аллахом в Судний день. Так допоможіть же релігії Аллаха, щоб ви рятувались і були виправдані в Судний день! Ми сподіваємось, що Аллах дарує мусульманам завоювання вашими руками і вшанує Іслам за допомогою вас, щоб ви досягли великого порятунку. Ми сподіваємось, що ви не забудете цих слів і залишаємо це на Суд Всевишнього Аллаха.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Єгипет
Неділя, 7 Раджаба 1444 р.х.
29.01.2023 р.
№ 03/1444 

Головне меню