Зміна, якої ми бажаємо

Йорданія
Друкарня

Після того, як хвиля протестів, яка взяла свій початок у Тунісі та Єгипті,досягла Йорданії,примусивши здригнутися існуючий устрій, у всіх усюдах королівства були влаштовані штучні, консолідовані з владою, демонстрації та акції протесту, на вимоги яких король не завагався відповісти.

У відставку був відправлений уряд Саміра Рафаі , припускалося, що його відставка забере з собою частину народного гніву та буде сприяти розрядженню стану.

 

У той час екс-послу Йорданії на окупованих євреями палестинських землях, Маруфу ель-Бахету, було доручено сформувати новий кабінет міністрів та впритул зайнятися політичними та економічними реформами. Подібне призначення не вийшло за межі призначення попередніх посадовців, а наставляння були такими самими, які казались кожному новому прем’єр-міністру. Особливо пильну увагу було доручено звернути на закон щодо виборів, той самий, що став причиною міжродової та міжплемінної боротьби за так звані виборчі кола. Розпалювання міжплемінних конфліктів закликані іще більше посилити розбрат суспільства та віддалити синів однієї Умми, що повністю відповідає прийнятому державою курсом  «розділяй та володарюй».

Дивно, що саме у цьому підло та брехливо звинувачені деякі шабаби ХТ, які перебувають у в’язниці Джувейда, а саме: керівник медіа-офісу ХТ вілаяту Йорданії  Мамдух Катшаят, Бассам Гаргар, Сулейман Шалабі. Це сталося у той час, коли вони зробили спробу утримати одного із ув’язнених від підбивання до міжродового конфлікту.  Дане звинувачення є нічим іншим як приводом для подальшого затримання шабабів у в’язниці, навіть після завершення їх строків, як це відбулося з Сулейманом Шалабі, строк якого давно вже скінчився, але його так і не випустили на волю.

Існуючий устрій докладає багато зусиль у насадженні вузькоплемінного націоналізму до йорданського суспільства, принципів родового та регіонального розділення. Через заборону подібних понять, ХТ активно веде боротьбу з подібними проявами націоналізму.

Заяви уряду на чолі з королем щодо здійснюваних зараз політичних реформах є нічим іншим як черговою брехнею, яка не має нічого спільного з тим, що відбувається насправді.  Так, гоніння спецслужб на шабашів триває і досі. Їх також піддають тортурам, як це трапилось 01/02/2011 року з Махмудом Сарсуром та його приятелем. Перебування великої групи шабашів ХТ у низці йорданських в’язниць є ясним доказом брехливості уряду та нібито здійснюваних ним реформ.

Заяви ж уряду щодо економічних реформ є нічим іншим як блефом. Протягом тривалих років цілеспрямовано нищилися сільськогосподарський та виробничий сектори Йорданії, нанівець зведена її продовольча безпека. Що поставило її у іще більшу залежність від Заходу. І реальність є тому найкращим свідком.

Зміна, якої ми бажаємо –це не заміна одних осіб на інші, не заміна одного політичного курсу на інший. Ми не хочемо того, щоб капіталістична демократична система, яка надала людині ,а не Аллаху, права законотворчості,і надалі продовжила своє існування. Ми бажаємо докорінних змін . Ми бажаємо скасування існуючого устрою  та приходу ісламської системи – Халіфату, який встановить Коран та Сунну основними джерелами для законів.

إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۚ أَمَرَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ ۚ ذَٰلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

 «Рішення приймає лише Аллах. Він велів, щоб ви не поклонялися нікому, окрім Нього. Це і є права віра» (12:40) 


Інформаційний офіс
Хизб ут-Тахрір
Йорданія
№ 32/3
07 Рабиъ аль-Авваль 1432 г.х.
09/02/2011
Сайт iнформбюро «Хiзб-ут-Тахрiр»  
www.hizb-ut-tahrir.info

Головне меню