Відбулася з милості Аллаха акція, приурочена до пам’яті 93-річчя скасування Халіфату

Йорданія
Друкарня

Хвала Аллаху, за Його милістю відбулася акція, яку організував Хізб ут-Тахрір вілаят Йорданія сьогодні з нагоди 93-річчя зі дню розвалу держави Халіфат.
Не дивлячись на велике скупчення сил безпеки, чимало людей відгукнулося на заклик. Було зібрано дві великі колони людей, які вирушили до площі перед лікарнею «Аль-Хаят». Перша колона вирушила від мечеті «Абу Айюб аль-Ансарій», а друга від мечеті Абу Зам у районі «Назаль» в Аммані.

Було піднято чорні стяги «Укаб» та білі знамена, на яких було написано «Немає бога окрім Аллаха, Мухаммад Посланець Аллаха», а також плакати із закликом до встановлення Халіфату і мобілізації армій мусульман, а на інших плакатах були написи із засудженням арештів членів партії.

Акцію було відкрито промовою, яку виголосив професор Абу Бакр Аль-Фукаха, у якій згадав про обов’язковість для Умми прагнути до застосування Ісламу в житті за допомогою встановлення держави Халіфат, адже вона є короною фардів.

Після з промовою виступив Абу Салім Бані Сахр із закликом, вимагаючи від армій та сил безпеки встати на бік Умми, оскільки Умма вимагає встановлення Ісламу і роботи разом зі щирими мусульманами по встановленню Халіфату та об’єднанню країн мусульман, оскільки те, що об’єднує мусульман – це Іслам, оскільки кордони Сайкс-Піко розділили Умму і роздробили, оскільки єдине рішення у справі об’єднання Умми і визволення її святинь це встановлення Другого Праведного Халіфату.

З промовою виступив батько Медхада Марара, заарештованого службами безпеки, розповівши про те, як було здійснено арешт його сина після того, як той повертався зі всесвітньої конференції в Судані, яку організував Хізб ут-Тахрір, після того як його син виступив із промовою стосовно проблем Умми. Його батько спитав: «Кого слід заарештовувати? Тих, хто працює на шляху єднання Умми або тих, хто розповсюджує порочність?».

Учора увечері служби безпеки заарештували трьох членів Хізб ут-Тахрір, після того як ті поверталися після мітингу, який організував Хізб перед будівлею міністерства промисловості і торгівлі з вимогою припинити засудження проведення конференції «Халіфат два», яку Хізб мав намір там провести. Батько двох заарештованих, Ісмаїл Амір спитав у своїй промові: «Обов’язковим є для служб безпеки оберігати місця продажу алкоголю, притони з проституцією та лихварством, або ж вони повинні оберігати заклик Ісламу і заарештовувати розпусників, які сіють хаос у країні?».

Він підкреслив, що не буде відмовляти їх від роботи над Халіфатом разом зі щирими синами Умми ані в чому, як би не пригноблював їх режим арештами.

Місце зборів наповнили такбіри та вигуки з вимогою встановлення Халіфату.

Було проведено чисельні інтерв’ю з пресою, яка знаходилася на місці акції разом із головою інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Йорданії, а також із цілою низкою присутніх учасників.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Йорданія
Субота, 09 Шабан 1435 р.х.
07/06/2014
№ 35/35

Головне меню