Угода про співпрацю у сфері безпеки між Йорданією і Сполученими Штатами — харам, а її реальність — злочин

Йорданія
Друкарня

Офіційна газета йорданського режиму опублікувала текст угоди про співпрацю в області безпеки між Сполученими Штатами і Йорданією.

Угода була підписана 31 січня, а уряд утвердив її 17 лютого, всупереч тому, що Всевишній Аллах заборонив мусульманам приймати іудеїв і християн покровителями і помічниками. Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ

«О, ви, які увірували! Не беріть іудеїв і християн покровителями. Вони покровительствують один одному. А хто схилиться до них, той із них» (5:51).

Всупереч цьому, режим відмовився від альтернативи дружби з США — ворогом Ісламу і мусульман, — яке раніше він співпрацював з Британією та іудейським утворенням. Проаналізувавши пункти цієї угоди, ми знаходимо, що режим Йорданії надав у розпорядження другій стороні військові бази, аеропорти, порт Акабаі землі в Йорданії, якими скористаються військово-повітряні, наземні і морські сили Америки в досягненні своїх планів і цілей в регіон

Що стосується закону Ісламу відносно цієї військової угоди, то вона абсолютно заборонена, оскільки подібні угоди, договори і військові союзи між мусульманами і невірними державами по Шаріату недозволені і недійсні. Мусульмани не несуть ніяких зобов’язань перед ними,навіть якщо ці угоди укладають їх правителі, включаючи навіть законно обраного Правителя правовірних (аміруль-мумінін), тому що вони суперечать положенням Шаріату. Посланець ﷺ заборонив співпрацювати з невірними, як з державою і інститутом, про що було загально у хадісі Даххака, що Посланець Аллаха ﷺ виступив в день Ухуда і зустрів по дорозі загін. Він спитав: «Хто це»? Йому сказали: «Такі-то іудеї», — на що він сказав:

لاَ نَسْتَعِينُ بِالْكُفَّارِ

«Ми не приймаємо допомогу у невірних». Також він сказав в іншому хадісі:

إِنَّا لاَ نَسْتَعِينُ بِالْمُشْرِكِينَ

«Ми не шукаємо допомоги у многобожників». Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لاَ تَسْتَضِيئُوا بِنَارِ الْمُشْرِكِينَ

«Не грійтесь вогнем многобожників». Подібним же чином Посланець Аллаха, ﷺ сказав:

أَنَا بَرِيءٌ مِنْ كُلِّ مُسْلِمٍ مَعَ مُشْرِكٍ

«Я непричетний до будь-якого мусульманина, який співпрацює з многобожником». На додаток до цього, коли невіруючі країни укладають з мусульманськими країнами військові угоди, договори або вступають у військові союзи, то переслідують власні інтереси всередині цих країн, скеровані на підсилення свого впливу і панування над ними. Із вищевикладеного стає ясно,що угоди, договори, військові союзи, угоди про співпрацю у сфері безпеки з невірними країнами заборонені Шаріатом і не мають юридичної сили, мусульмани не несуть зобов’язань перед ними, тому що усі вони ідуть врозріз з положеннями Шаріату.

Що стосується реальності цієї угоди, то найбільш скромний її опис — злочин. Чи мислимо для шануючої себе країни дозволяти Америці те, що дозволив цей режим?! Стаття 3 угоди гласить: «Йорданія повинна надати озброєним силам, приватним особам і підрядникам Сполучених Штатів, та іншим особам, по взаємній домовленості, можливість безперешкодного доступу до узгоджених об’єктів і регіонів». Стаття 7 також приписує: «Озброєним силам і приватним особам Сполучених Штатів дозволяється вільний в’їзд і виїзд на йорданські території і пересування по ній». Стаття 8 усугубила положення, заявивши: «Літаки, транспортні засоби і судна, що належать або наймаються озброєними силами Сполучених Штатів, зможуть входити, виходити і вільно пересуватись по йорданській території і територіальним водам»... Чим це не сама справжня окупація?!

Іще один злочин: коли країна, громадяни якої товпляться біля дверей лікарень, не знаходячи койки-місця, щоб захистити себе від хвороб, обіцяє Америці наступне: «У випадку, якщо персоналу США вимагатиметься більше медичної допомоги, аніж надається самими Сполученими Штатами, озброєні сили Йорданії безкоштовно нададуть основні і невідкладні медичні послуги».

І іще злочин: коли країна, населення якої сильно страждає від високих цін на воду і електроенергію, надає їх Америці безкоштовно. Стаття 15 гласить: «Озброєним силам і підрядникам Сполучених Штатів дозволяється користуватись об’єктами водопостачання і електрозабезпечення, а також іншими об’єктами громадського користування, згідно цінам і зборам, що не перевищують покладаємі на озброєні сили і уряд Йорданії». Чи залишився іще який-небудь злочин після цієї реальності?!

Режим в Йорданії вважав, що за допомогою цієї угоди і надання Америці озброєнь він набуде успіху у вдоволенні США, і вони нададуть захист його ветхому хиткому трону, але ця надія зіграє з ним злий жарт, як говорить Всевишній Аллах:

بَشِّرِ الْمُنَافِقِينَ بِأَنَّ لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا الَّذِينَ يَتَّخِذُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِن دُونِ الْمُؤْمِنِينَ أَيَبْتَغُونَ عِندَهُمُ الْعِزَّةَ فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعًا

«Обрадуй лицемірів тим, що на них чекає тяжке покарання. Вони — ті,які беруть невірних покровителями замість віруючих. Невже вони очікують від них величі? Воістину,уся велич належить Аллаху» (4 138,139).

Дорогі мусульмани Йорданії!

Для вас вже виявилась заборонність військової угоди між Америкою і йорданським режимом, а також те, що вона представляє собою злочин поверх злочину. Так як же ви можете змиритись з цим режимом, не закликавши його до відповіді, і надавши йому центри своєї сили, що забезпечують вашу безпеку? Авіабаза Мувафакаль-Салті в околицях Аль-Азрака, комплекс об’єднаного учбового центру в Аль-Хумаймі, авіабаза Маріка, Королівська військово-морська база Йорданії у порту Акаба, авіабаза короля Фейсала в Аль-Джафрі, авіабаза принца Хассана та інші вказані у додатку до договору?!

Ви знаходитесь сьогодні перед вибором: або мовчання і змирення з подальшою загибеллю і втратами,або активні дії і перешкоджання цим авантюристам, щоб запобігти скочуванню країни у прірву. Час обмежений і швидкоплинний, а хитрість зрадників і підлість невірних не відпустять вам додаткового часу на міркування. Так покваптесь до змінення і встановіть державу Халіфату, яка реалізує положення Ісламу. Адже Іслам вимагає, щоб ви встановили халіфа із свого оточення, кому присягають на вірність, щоб він діяв згідно з Книгою Аллаха і Сунною Його Посланця ﷺ, здійснюючи правління згідно з ниспосланим Шаріатом, ліквідуючи системи і закони невір’я, об’єднуючи вас в Халіфаті і рятуючи від цих лих, які накликали на вас злочинні правителі. Так дайте відповідь на наказ Аллаха, який принесе нове життя для вас! Всевишній Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О, ви, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли Він закликає вас до того, що дарує вам життя. І будьте упевнені, що Аллах стоїть між людиною та її серцем, і що ви до Нього повернетесь» (8:24).

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Йорданія
№ 15/1442
Субота, 7 Шабан 1442 р.х.
20.03.2021 р.

Головне меню