Позбавлення Умми від криз, які її спіткали, і збереження її гідності можливе лише за допомогою законів Ісламу

Ірак
Друкарня

Сьогодні мусульмани більше за усе потребують щирих правителів, які будуть служити інтересам Умми і позбавлять її від лих

Сьогодні у Умми — річниця гірких сторінок історії, адже 99 років назад була зруйнована Ісламська Держава, підґрунтя якої було закладено у Медині самим Посланцем Аллаха ﷺ. На протязі сторіч одне покоління мусульман передавало державність іншому поколінню, і так тривало біля 13 сторіч. Ісламська Держава була маяком справедливості, захистом гідності,притулком для пригноблених, бастіоном для Умми, що проганяв несправедливість і тиранів, поширював Іслам за допомогою джихаду і заклику усім народам світу. У часи Ісламської Держави її громадяни (мусульмани і немусульмани) жили у мирі і злагоді.

В епоху, коли в образі життя мусульман почали відбуватись відхилення від Ісламу, вороги почали плести змови і інтриги, і англійська маріонетка Мустафа Кемаль Ататюрк встромив отруйний ніж у спину Умми, зрадив халіфа і позбавив святині Ісламу захисту. Іншими словами, 28 Раджаба 1342 р.х. (03.03.1924 р.) Ататюрк скасував Халіфат, встановивши на його місці світську форму правління. І ось вже на протязі 99 років світ перебуває у мороку несправедливості, а лиха і негаразди Умми змінюють одне одного.

З того часу, як Умма стала мішенню для стріл невірних, її багатства почали розграбовуватись, святині — осквернятись, землі були розірвані на шматки шляхом встановлення штучних політичних кордонів, національними ідеями стали патріотизм, націоналізм, етноконфесіоналізм, невірні скасували закони Аллаха, якими Умма управлялась на протязі сторіч. Замість законів Аллаха були встановлені світські закони капіталізму, а також були розпалені братовбивчі війни на землях мусульман. У результаті Умма опинилась у стані бідності і приниження, її життя з’їло безробіття, почали поширюватись хвороби, зокрема — коронавірус.

На шию Умми Захід посадив агентів в лиці правителів мусульман, основною задачею яких стала служба на благо своїх хазяїв. Ці нікчемні правителі не прагнуть допомогти людям, не прагнуть вирішувати економічні проблеми, зокрема — падіння ціни на нафту. Ці правителі продовжують грабувати ресурси Умми, що дозволило їм стати неймовірно багатими.

Що стосується їх хазяїв, з яких вони беруть приклад, то ті витрачають величезні суми на засвоєння космосу, на виробництво зброї масового ураження, будівництво стадіонів і театрів, займаються монополізацією ефективних ліків з метою прибутку, і це замість того, щоб допомогти тим, хто страждає від невиліковних хвороб.

Єдиним виходом для нас є держава Халіфат і справедливий правитель, який буде прагнути вивести людей із криз і зубожіння, надати допомогу пригнобленим, проявити турботу про людей і забезпечити їх безпекою. Адже лише у Халіфаті будуть запроваджуватись закони Ісламу, лише він здатен очистити наші землі від бруду колоніалізму. Аллах сказав:

وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَللَهُمُ الْوَارِثِينَ

«Ми побажали надати милість тим, хто був принижений на землі, зробити їх ватажками і спадкоємцями» (28:5).

 


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Іраку
№ 07/1441
Субота, 26 Раджаба 1441 р.х.
21.03.2020 р.

Головне меню