О, народ Іраку! Вам час сказати своє слово, відкинувши злочинний режим і його маріонеткових лідерів

Ірак
Друкарня

 Прес-релі

Лідер руху садристів Муктада ас-Садр, виступаючи по телебаченню у вівторок, 30 серпня 2022 року, закликав своїх прибічників припинити акції протесту і на протязі години покинути урядовий квартал «Зелена зона». Це проголошення пролунало після кривавого дня, в ході якого десятки людей були поранені і вбиті. Ас-Садр в своєму виступі, виглядаючи роздратованим і стривоженим, сказав: «Я приношу свої вибачення іракському народу, і тепер я залишився з опущеною головою. Іракська кров заборонена, а вбивця і вбиті опиняться у Вогні, незалежно від того, хто почав зіткнення. Тепер я засуджую революцію садристського руху після того, як вона втратила мирний характер». Потім він продовжив: «Там є неконтрольовані ополчення, але це не означає, що рух теж повинен стати неконтрольованим. Схаменіться і на протязі години повністю покиньте це місце і зупиніть протести». На завершення він сказав: «Віднині я не буду втручатись ані в яку політику, і моя відставка є остаточною і законною. І, будь ласка, не задавайте мені ніяких політичних питань».

Таким чином, Муктада ас-Садр забув про події, які тривали більше десяти місяців, на протязі яких країна жила в смуті і хвилюваннях, і завершились кровопролиттям, відплатою за яке, як він виразився, буде Вогонь.

Здається, що така позиція ас-Садра виникла в результаті внутрішнього тиску і загроз, а також зовнішнього тиску в лиці Ірану і американських окупантів, починаючи з уходу його соратника Казіма аль-Хаірі з поста марджі, і закінчуючи тим, що він назвав «неконтрольованими ополченнями», що протистоять послідовникам його течії.

Усе ж примітно те, як ЗМІ перевернули усі факти, зробивши із переможеного героя-переможця. В результаті цього проголошення лідера руху садристів, яке насправді нагадувало проголошення переможеного, на нього почали виливатись річки похвал від усіх політичних партій, оскільки він «закликав усіх проявити мужність і віддати пріоритет інтересам країни».

Очевидно, що Муктада ас-Садр — це особистість яка не дотримується певної думки, тому що ним, як і багатьма іншими, управляють особисті інтереси . Кожного разу, коли він об’являє про свій ухід, бойкотування виборів і політичного процесу, незабаром, після деякого врегулювання питань і отримання гарантій, він відмовляється від своїх слів. А від усіх гасел «боротьби з корупцією», «неприйняття діалогу з корупціонерами» і «необхідності їх усунути» не залишається ані сліду.

Дорогі мусульмани! Те, що відбувалось і відбувається — це боротьба злочинців за посади і гроші. Вони готові спалити країну заради своїх інтересів і інтересів своїх хазяїв. Тому шукати порятунку через них — це біг за міражем. Усі вони працюють над збереженням прогнилої демократичної системи. Це підтвердив і Муктада ас-Садр в своїй промові 03.08.2022, коли сказав: «Я упевнений, що більшість людей втомилось від усього правлячого класу, і тому вони скористались моєю присутністю, щоб покінчити з корупцією. Старі обличчя не будуть існувати спочатку через мирний революційно-демократичний процес, а потім — через достроково виборчий демократичний процес». Подібними міркуваннями вони хочуть відволікти вас від джерела і причини хвороби, щоб ви зайнялись зміною облич і навіть не думали про шляхи свого порятунку.

Час би прокинутись, відкрити очі і зрозуміти, що іншого порятунку, окрім повернення до Господу світів, немає. Не набуде успіху наступне покоління цієї Умми, окрім як за допомогою того, за допомогою чого набули успіху перші її покоління. А перші покоління набули успіху тим, що дотримувались релігії і Шаріату Аллаха,які виходять із Корану і Сунни . Сила і велич полягають в вашій релігії . Праведний халіф Умар ібн аль-Хаттаб (р.а.) сказав: «Ми — народ,який був принижений, але Аллах звеличив нас Ісламом. І хто буде шукати величі в чомусь іншому, того Аллах принизить».

Ми ж закликаємо Вас до порятунку в цьому і Останньому світі — відновленню ісламського образу життя, застосуванню Шаріату вашого Господа у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва.

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Ірак
Вівторок, 4 Сафара 1444 р.х.

Головне меню