Прокламації Хізб ут-Тахрір: “є вогнем для Заходу і його прибічників, прохолодою і миром для народу Ємену”

Ємен
Друкарня

Хізб ут-Тахрір Вілаят Ємен, видав 28.11.2013 прокламацію під назвою «Який результат ви сподіваєтесь отримати від Конференції по національному діалогу?».

Цю прокламацію Хізб розповсюдив у більшості провінцій Ємену. У прокламації роз'яснюється правда про міжнародний конфлікт (англо-американський) в Ємені і руйнівні наслідки цієї боротьби, розкриваючи позиції Британії і Америки у відношенні діалогу і продовження його терміну, у якому говориться: «Посол Великобританії у Ємені Джейн Марріотт (Jane Marriott) у неділю 24.11.2013 сказала: «Конференція діалогів більше не може тривати. Настав час початися етапу результатів, щоб це торкнулося громадян». Що ж стосується Америки, то вона хоче продовжити діалог. І Спецпосланець Генерального секретаря ООН Джамал бін Омар у своїй доповіді вказав на необхідність продовження діалогу, як вже згадувалось у прокламації.

У прокламації пояснюється роль Америки у розпалюванні хаосу в країні, щоб досягти того, чого вона не змогла досягти на конференції національного діалогу. Це вона робить шляхом розпалювання конфліктів, війни і підтримки сепаратистських рухів на півдні. Також у прокламації вказується на бойові дії у Даммай (Dammaj), в Саада, де говориться ( Бої, які мали місце у Даммай в Саада, були суто політичною боротьбою: Америки проти Англії на міжнародному рівні, Ірану проти Саудівської Аравії - на регіональному, і Хуті проти «Іслах» і салафітів – локально). У прокламації Хізб попереджає від того, як Америка свідомо грає на мазхабній розбіжності і розпалює смуту для послаблення країни і досягнення своїх політичних цілей і тільки. Однак люди в Ємені, не дивлячись на свої мазхабні розбіжності, могли уживатися на протязі сотень років, мирно живучи пліч-о-пліч. Також був роз'яснений шаріатський закон про те, що заборонено вбивства і конфлікти серед мусульман, які відбуваються сьогодні. Був заклик, звернений до жителів Ємену не слідувати планам і рішенням невірних і не покладатися на результати діалогу, які не мають жодного відношення до них. Хаос, беззаконня, важке життя, викрадення, вибухи і вбивства є нічим іншим окрім як показником того, що очікує країну і народ від інтриг Америки, яка переслідує лише свої власні інтереси, навіть якщо це йде у збиток релігії і крові мусульман.

У прокламації існує докора усіх політичних сил у країні, особливо ісламських, таких як Аль-Іслах, салафітів і Хуті, вони не беруть Іслам як рішення основних проблем і не роблять його життєво важливим питанням, з якого черпали б свої рішення. Замість цього вони віддали країну невірним колонізаторам і їх удаваному діалогу. Цитата з прокламації: “І найдивніше в тому, що «Іслах», салафіти і Хуті не домовились про створення Ісламського правління у затінку держави Халіфат! Навпаки, вони погодились із рішенням невірного колонізатора і його “громадянської ” держави з невдалою гнилою демократією і французькою конституцією!”.

Також у прокламації є звернення до мусульман і заклик працювати для встановлення Халіфату. Світанок праведного Халіфату близький сьогодні як ніколи, особливо тому, що Захід слабкий інтелектуально, політично і економічно. Є заклик народу Ємену працювати з Хізб ут-Тахрір, який має шаріатське бачення і культурний проект, отриманий з Книги Аллаха і Сунни Його Посланця. В кінці прокламації є заклик мусульманам: (“О, мусульмани! Ви, а не Захід, є тими, хто володіє правильною ідеологією і правильною доктриною, з якої витікає правильна система, що вирішує усі проблеми життя без виключень. Ви володієте державою Халіфат і її конституцією, основаною на Книзі Аллаха і Сунні Його Посланця, державними апаратами, взятими з Шаріату, які вам надав Хізб ут-Тахрір, саме цим ви доб'єтеся щастя для себе і для всього світу).

Прокламація стала схожа на удар блискавки по Заходу і тих, хто захоплений його ідеями і думками, вона поставила у незручне становище переможених ісламістів, які залишили Іслам як керівництво, вони не звертаються до законів Ісламу за рішенням проблем. А з іншого боку, ця прокламація була прохолодою і миром для мусульман, які бажають реальних змін на основі їх істинної релігії. Відповідь людей не змусила себе чекати, вони одразу відгукнулися і підтримали те, про що говориться у прокламації. Але були і ті серед них, хто осліплений забобонами і поклонінням людям. Ми не були здивовані підтримці народу Ємену; оскільки походження ісламської Умми є справжнім і народ Ємену, народ Іману і мудрості. Вони відповіли, оскільки знайшли щире лідерство з правильним методом з Книги Аллаха і Сунни Його Посланця, що переконує їх розум, задовольняє природу людини (фітру) і наповнює серце заспокоєнням, керівництво, яке поведе їх до того, що радує їх Господа і підійме їх статус.


Абдуль Мумін аз-Зайлаий
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Ємен
№ H.T.Y. 165
Неділя, 05 Сафар  1435 р.х.
08/12/2013

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_31268
https://www.facebook.com/HTCentralMediaOffice2

Головне меню