Резолюції Ради Безпеки (вірніше Ради Залякування) не принесуть добра

Ємен
Друкарня

Рада Безпеки ООН прийняла на своєму засіданні о середі 26.02.2014 під головуванням постійного представника Литовської Республіки в ООН Раймонда Мурмокайте нову резолюцію №2140 по Ємену.

Дана резолюція передбачає формування комітету по санкціям Ради Безпеки, яка буде відстежувати та заморожувати грошові засоби, обмежувати поїздки, вивчати інформацію стосовно фізичних та юридичних осіб, чия діяльність скерована на підрив перехідного етапу, загрожує миру, безпеці та стабільності в Ємені. Резолюція зобов'язує усі держави-члени протягом початкового періоду, що складається із одного року від дати прийняття резолюції, вжити необхідних заходів для заборони особам, що вказані комітетом, в'їжджати на свої території або проїжджати через них транзитом.

Рада Безпеки ООН у своїй резолюції відзначила, що процес передачі влади в Ємені досі не завершений по згоді сторін, які підписали ініціативу Затоки та механізму її здійснення. У зв'язку з цим Рада Безпеки закликала усіх єменців поважати реалізацію політичного перехідного процесу та бути прихильними механізмам його здійснення.

Нова резолюція є вже третьою поспіль за три останніх роки,починаючи з резолюції №2014 (2011 рік), після якої була резолюція №2051 (2012 рік) і, нарешті, резолюція №2140 від 2014 року. Проект цієї останньої резолюції підготовлений Великобританією і згідно з нею буде уперше сформований комітет по санкціям згідно главі VII (порушення безпеки та міжнародного миру), тоді як попередні дві резолюції проходили згідно главі VI та загальним принципам.

Для політиків в Ємені наївно та безглуздо думати, що Рада Безпеки принесе яке-небудь добро, зокрема, що з цією резолюцією згідно її сьомого пункту Ємен опиняється у такому ж положенні, в якому раніше опинився Ірак, де обґрунтуванням для резолюції було усунення Саддама. Проте після уходу Саддама резолюція продовжила свою дію. Ця резолюція надає Раді Безпеки право здійснювати заходи не тільки стосовно фізичних або юридичних осіб, але і держави у цілому з її політичними структурами. Так, стаття 42 у цій главі проголошує про те, що “Якщо Рада Безпеки вважатиме, що передбачених у статті 41 заходів недосить або стали такими, вона уповноважується вживати такі дії повітряними, військово-морськими та наземними силами, в яких буде потреба для збереження миру та міжнародної безпеки або їх відновлення. Ці дії можуть передбачати демонстрації, блокади та інші операції за допомогою повітряних, морських або сухопутних сил члені Організації Об’єднаних Націй”.

Народ Ємену! Хіба це і є вимоги вашої революції, заради якої ви піднялись? Хіба ці політики, правителі, партії та організації заслуговують на те, щоб керувати країною, тоді як вони здали її тим, хто не дотримується з віруючими ніяких зобов’язань та договорів? Важко звинувачувати вовка в його агресії, коли пастух сам є ворогам стада?! Що зробили Рада Безпеки та Організація Об’єднаних Націй у кожній країні, куди ступила їх нога? Нічого, окрім хаосу, руйнувань, підняття смут серед населення, розділення країни на слабкі кволі або майже кволі частини! Історія Організації Об’єднаних Націй свідчить про всіляке зло цієї організації. Агресія проти мусульман та їх знищення у Східному Туркестані з боку Китаю, у Західному Туркестані з боку Росії, а також те, що відбулось у Боснії та Герцеговині, Афганістані, Іраку, М’янмі, Сирії, Центрально-африканській республіці та в інших країнах, усе це відбувалось під наглядом цього органа! Те ж саме стосується маючих членство в ООН таких організацій як Рада Безпеки, яка надала своїм державам-членам право “вето”, тобто право блокування резолюцій, які не відповідають їх політиці, суперечать їх планам та цілям. Ми бачимо, як ця організація замовчує про злочини Башара стосовно наших братів мусульман у Сирії, незважаючи на усю жахливість цих злочинів, які перейшли усі мислимі межі. І це не кажучи вже про злочини проти мусульман в інших країнах світу, про яких замовчує Рада Безпеки (точніше Рада Залякування), даючи зелене світло для скоєння іще більших злочинів.

Турбота політиків в Ємені — це досягнення вузьких особистих інтересів. Своїми дитячими переконаннями вони махають червоною ганчіркою перед ненависним колонізаторським Заходом, який хвилюють виключно його особисті інтереси, навіть якщо це відбувається за рахунок вбивства тисячі людей. Нехай ті, хто має добру думку про таких людей, звернеться до своєї віри та подумає про аяти Корану, в яких Всевишній Аллах говорить:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ

“Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії” (2:120)

فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَنْ تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَنْ يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِنْ عِنْدِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَى مَا أَسَرُّوا فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ

«Ти бачиш, що ті, чиї серця вражені недугою, поспішають серед них та говорять: «Ми боїмось, що нас спіткає лихо». Але, може бути, Аллах явиться з перемогою або своїм повелінням, і тоді вони стануть жалкувати про те, що приховували в собі» (5:52)

Хізб ут-Тахрір, який проявляє стійкість у своїй ідеї та вірі, будучи вірним та надійним у своїх порадах та роз’ясненнях, закликає людей віри та мудрості в Ємені до того, щоб вони не покладались на пригноблювачів та працювали з Хізб ут-Тахрір для встановлення праведного Халіфату на руїнах нині існуючого насильницького правління. Зусилля Заходу, скеровані на те, щоб відхилити революції в ісламських країнах від їх курсу та взяти їх під свою опіку, виражають не інакше як страх Заходу стосовно повернення умми до свого Халіфату. Але цьому не бувати, адже є обіцянка Всемогутнього Аллаха, радісна звістка Його Посланця та наші дії.

وَيَمْكُرُونَ وَيَمْكُرُ اللَّهُ وَاللَّهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ

“Вони ухитрялися, і ухитрявся Аллах, але адже Аллах Найкращий із хитрунів” (8:30)


Абдуль Мумін аз-Зайлаий
Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Ємен
№ H.T.Y. 171
Неділя, 01 Джумада аль-уля 1435 г.х.
02/03/2014

Головне меню