Перенесення конференції у Женеві свідчить про міжнародний конфлікт навколо Ємену

Ємен
Друкарня

У світлі конфліктів, що відбуваються як всередині нього, так і за його межами, відбулася конференція в Ер-ріяді з 17 по 19 травня 2015 р., на якій пролунав заклик з порятунку Ємену!

Однак ця конференція була подібна до міражу. На ній були присутні представники про-легітимної політичної сили Хаді Мансура і в той самий час були відсутні представники хоусітів, які відмовилися від участі в ній. Посланець ООН Ісмаїл Валід Шейх заохотив їх позицію і також не прийшов на конференцію, що було його відповіддю на саме скликання конференції в Ер-Ріяді, на якому пролунали заклики до сторін піти всупереч конференції у Женеві, яка, у свою чергу, проходить під егідою ООН.

Таким чином, відбувся конфлікт між сторонами, «боротьба з нападами та відступами», і ті, хто взяв участь у конференції в Ер-Ріяді, таким чином показали свою позицію. Цим вчинком вони відкрито показали, що в майбутньому не будуть приймати участі у конференції в Женеві, окрім як якщо конференція в Ер-Ріяді та ухвалені там резолюції будуть враховані як невід’ємна частина у майбутніх переговорах, а також те, що хоусіти і їх союзники будуть зобов’язані виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН під номером 2216. Резолюція №2216 каже про те, що хоусіти повинні вийти з міст і столиці Ємену та передати усе важке озброєння державі. Президент Хаді заявив на адресу Генерального Секретаря ООН Пан Гі Муна, що участь уряду Ємену у конференції в Женеві нічим не допоможе ситуації у самому Ємені, а він особисто також не буде приймати участі у цій конференції, перш ніж буде прийнято резолюцію ООН №2216. Халед Баха, фіце-президент Ємену, висловив у свою чергу впевненість, що уряд зрештою сяде за стіл переговорів з хоусітами, але нічого не буде прийнято, допоки хоусіти та їх союзник Алі Салех не візьмуть на себе зобов’язанність виконати резолюцію ООН №2216. Таким чином, конфлікт між сторонами лише поглибився навколо питання про конференцію у Женеві, яка була запланована на 28 травня 2015 року, але через те, що сталося, ООН відклала її на невизначений термін.  

О жителі Ємену! Ось таким чином колонізатори конфліктують між собою проти нас, через нас, використовуючи нас. Вони позиціонують себе адвокатами та суддями Ємену, а також виконавцями вироку над ним у тому, що відповідає їх інтересам. На вашій землі ведуться війни та конфлікти, але для вас у цьому немає нічого гарного. Конференції, які організовує Захід – це конференції зради, які не дадуть гарного результату. Навпаки, саме ці конференції розпалюють кризи та конфлікти в інтересах великих держав, приклади яких ви бачили у Сирії, Лівії та інших країнах. О мусульмани Ємену! Коли ж ви усвідомите, що вашим заклятим ворогом є Захід? Як може закон, який ухвалюється Заходом, нести Ємену безпеку?!

Раніше, у минулих релізах та заявах Хізбу, ми вже пояснювали істинну суть конфлікту навколо Ємену і те, до чого прийдуть справи цієї країни і її населення, якщо люди почнуть шукати підтримку тиранів. Рішення проблеми повинно виходити з віри та акиди жителів Ємену і їх мудрощів. Воістину, єдиний порятунок нашої країни та інших країн мусульман полягає лише у проекті праведного Халіфату за методом пророкування, до якого закликає Хізб ут-Тахрір. Ми продовжимо давати щирі поради, попереджати про небезпеки і розкривати кожний злочин проти мусульман і їх країн. Ми нагадуватимемо жителям Ємену їх обов’язки, допоки Аллах не дасть нам виходу з нашого положення, поки не буде встановлено Праведний Ісламський Халіфат за методом пророкування, а народ і країна не повернуться до своєї основи, до своєї ролі і природного життя у затінку Ісламської держави, не дивлячись на жодні підступи ворогів та їх агентів! Це не важко для Аллаха!


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Ємен
Вівторок, 08 Шабана 1436 р.х.
26.05.2015
№ H.T.Y. 195

Головне меню