Прем’єр-міністре, чому ти приховуєш істину?

Туреччина
Друкарня

Чому не говориш про те, що між секуляризмом та Ісламом нема нічого спільного?

Під час свого звернення до населення Текірдагу 8 грудня прем’єр – міністр Ердоган розповів про те, що під час його офіційних візитів до інших країн у нього часто питають його думку про секуляризм.

Він сказав, що відповідає на подібні питання наступним чином: «У розумінні нашої партії держава є світською, але люди світськими не можуть бути. Держава до усіх громадян знаходиться на однаковій відстані. Вона бере під захист вірування людей, даючи можливість кожній групі жити згідно до своїх вірувань. Це і є секуляризм.  Я, будучи мусульманином, також є головою світської держави. І сьогодні я керую справами усіх громадян згідно з цим розумінням».   

Дискусія про секуляризм триває у Туреччині з часів зруйнування Халіфату. Ворожі до Ісламу правителі цієї системи невір’я, яка виникла після скасування Халіфату, опираючись на світський характер побудованої країни, у спробі підкорити мусульманський народ західному способу життя, утискали його, виганяли із осель та страчували шляхом повішання.  Тепер задача викривлення свідомості мусульман, які вистояли перед обличчям усієї даної тиранії та не поступились к своїй акиді, лягла на правителів Партії Справедливості та Розвитку. 

Вони готові піти на усе, щоб преподнести невірним Заходу особистість, яка одночасно об’єднує  в собі якості демократа, секуляриста та мусульманина. Якою повинна була бути відповідь прем’єр-міністра Ердогана, мусульманина, на питання про секуляризм? Вони повинна була бути наступною: «Секуляризм – це відокремлення релігії від життя, держави та суспільства. Він не має нічого спільного з Ісламом. Я мусульманин і тому не можу бути секуляристом, а також не можу правити світською системою».  Хіба не такою повинна були бути його відповідь? Яку мету переслідує прем’єр - міністр Ердоган, кажучи людям «люди не можуть бути світськими, але держава є світською»?     

У чому необізнаний прем’єр-міністр Ердоган, в Ісламі чи в секуляризмі? Якщо держава побудована на підґрунті секуляризма, вона видає закони, виходячи із цієї основи. Якими невинними він намагається представити свої слова про те, що він є правителем світської держави. Як може мусульманин заявляти про те, що він є главою світської держави, у той час як Аллах застерігає правителів від правління чим-небудь  іншим, аніж ісламськими законами?

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَآ أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللّهُ إِلَيْك

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням та стережись, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах» (5:49).

О, мусульмани!

Аллах ﷻ ясно та відкрито затвердив  для мусульман у якості суспільної системи виключно Іслам, закликавши правителів бути пильними у неприпустимості викривлення ісламських законів. Цей наказ не прийшов лише для Посланця Аллаха ﷺ. Навпаки, він охоплює усіх правителів. Тому нашим обов’язком по Ісламу є вимога звітування правителів з тим, щоб вони слідували ісламським основам. Застерігайте покаранням від Аллаха цих правителів, які заради того, щоб залишитися при владі, намагаються привабити вас порожніми демократичними досягненнями. Не забувайте про те, що якщо ви підете за цими правителями у порочності та станете їх підтримувати, то зазнаєте збитку в обох світах.      

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір віляат Туреччина
06 Сафар 1435
09/12/2013