У країні – терор, в Алеппо – різанина, і за усім цим стоять зрада та колонізатори

Туреччина
Друкарня

Менше ніж через тиждень після вибуху у Стамбулі 10 грудня стався теракт у м. Кайсері. Ця волаюча атака стала причиною чергової болі у серцях матерів . Істинними винуватцями цих терактів є безбожні імперіалістичні країни. Проте вони поводять себе так, нібито не причетні до цього, і, на додаток, виражають свої співчуття через посольства, які слугують гніздом тероризму у нашій країні.

На жаль,у мить цих атак у Туреччині, різанина в Алеппо досягла найвищих меж. Наші брати були звірські вбиті на очах в усього світу. Безбожна Америка та Росія разом з Іраном та режимом Асада скоїли геноцид мусульман Алеппо у прямому сенсі цього слова. І тому Хізб ут-Тахрір у Туреччині організував заклик до дії, щоб у черговий раз викрити перед світом істинних винуватців тероризму та спонукати мусульманські армії запобігти різанину в Алеппо. Нами були організовані ходи та зачитані звернення перед будівлею посольства РФ у Стамбулі, у центральних мечетях Бурси та Коньі після п’ятничних молитов та у м. Рейханли, розташованому на кордоні з Сирією, а також було зачитано звернення перед мечеттю Коджатєпє в Анкарі, оскільки провести ходу перед американським посольством нам не дозволили.

Ці заходи були влаштовані та проведені нами через глибоку переконаність, що це – наша відповідальність. Але це – відповідальність усіх мусульман,а особливо – правителів та офіцерів, згідно хадісу Посланця Аллаха ﷺ:

الْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ، لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يَخْذُلُه

«Мусульманин мусульманину – брат. Він не утискає його і не залишить без допомоги»(Муслім).

O правителі! Ми, як політична партія, повинні вказувати вам на істину та правильне рішення і давати вам поради. І тому основна відповідальність лежить на вас – на правителях. У першу чергу, саме ви несете відповідальність за теракти у країні та масові вбивства Алеппо. Ви та ваші війська несуть відповідальність за життя, майно, честь та гідність мусульман. Саме ви повинні зупинити тероризм у Туреччині та геноцид у Сирії. Істинними винуватцями терористичних актів є невіруючі колоніальні держави, з якими ви так тісно спілкуєтесь, і настав час притягти їх до відповіді. А цим повинні займатися правителі та їх армії.

O правителі! Вам не здолати цих проблем, доки ви залишаєтесь вірними колоніальним державам! Вам не мати успіху, доки ви не довіритесь мусульманам та Ісламу. Хіба ви не бачите, як невірна Америка разом з Іраном поступово оточує вас?! Спочатку вони взялися за встановлення контролю над Іраком, тепер взялися за Сирію. Саме вони надають підтримку партії «Демократичний союз» («PYD») та «Робочій партії Курдистану» («PKK»),а також забезпечують їх зброєю та боєприпасами у вас на виду. Також і ваші так звані «друзі» із Європи використовують «PKK» проти вас та публічно надають їм підтримку. Дайте відповідь заради Аллаха: коли ви зрозумієте це та вживете необхідних заходів? Скільки іще невинних людей повинно померти? Не забувайте, що якщо паде Мосул, то паде Діярбакир; якщо паде Алеппо, то паді і Газіантеп. Якщо сьогодні ви не проявите турботу про своїх братів там, то завтра на нас чекатиме та же участь. Нехай мусульмани та Аллах будуть свідками тому, що Хізб ут-Тахрір у Туреччині застерігає вас.

إِنَّ هَذِهِ تَذْكِرَةٌ فَمَنْ شَاءَ اتَّخَذَ إِلَى رَبِّهِ سَبِيلاً

«Воістину, це і є Наставляння , і той, хто бажає, стає на шлях до свого Господа» (73:19).

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Туреччині
18 Рабіъ уль-авваль 1438 р.х.
17.12.2016 р.

Головне меню