Перешкоджання проведенню конференції, присвяченій темі Халіфату, а також арешт голови інформаційного офісу — усе це є доказами вашого боягузтва, безпорадності та відчаю

Туреччина
Друкарня

У Туреччині була відмінена конференція під назвою «Чому людство потребує Халіфату?», метою якої повинно було стати нагадування про дев’яносто третю річницю розпаду Халіфату, скасованого руками англійців та їх внутрішніх пособників 3 березня 1924 року, і вказівка на значущість Халіфату для усього світу.

Голова інформаційного офісу Махмуд Кар та член інформаційного офісу Усман Йилдиз були запрошені в управління поліції району Байрампаша під приводом видачі їм дозволу на проведення конференції, але, як результат, вони були затримані цим управлінням . Хізб ут-Тахрір у Туреччині у зв’язку з цими зміненнями заявляє громадськості наступне:

1. Одразу ж після анонсу конференції на кшталт якоїсь змови певними колами були поширені брехливі новини з метою породити негативні настрої у суспільстві з приводу цієї конференції. Айлін Назлиака, виключена із «Республіканської народної партії» (CHP) через звинувачення з боку колишнього голови асоціації судів та прокурорів (YARSAV), виразила скарги та звинувачення на адресу Хізб ут-Тахрір. Ця купка секуляристів, що використовує «свободу думки»(про яку вони так неустанно люблять говорити) лише у відношенні ісламських цінностей та святинь, добилась бажаного руками держави.

2. Відміна конференції через невдоволеність цих кіл, які не успадкували із Ісламу яких-небудь цінностей, у черговий раз зірвала маску з облич представників влади, що прикривались завісами красномовства в обдурюванні мусульман. Цей факт підтвердив голова партії «Батьківщина» Догу Пєрінчєк у своїй відповіді голові «Партії націоналістичного руху» (MHP): «…якщо віддати голос за Ердогана, це означає віддати голос за Догу Пєрінчєка,оскільки «Партія Справедливості та Розвитку», на чолі якої стоїть Ердоган, у питанні політики прийшла у багато чому до думки партії «Батьківщина»».

3. Халіфат – це обіцянка Всевишнього Аллаха, радісна звістка від Пророка ﷺ, щит для мусульман та корона усіх повелінь Ісламу. Людство можливо оживити лише Ісламом, а Іслам — Халіфатом. З цієї причини західний колонізатор зруйнував Халіфат і з цієї причини він усіляко перешкоджає його повторному встановленню. Звідси виникає питання: кому ви прислугуєте, відміняючи нашу конференцію? Може бути, західним державам, які відмовляють вам у квотах в ЄС для ваших міністрів?

4. Причиною відмови у проведенні конференції на тему Халіфату у місті, яке було останньою столицею Ісламської Держави, є те, що наші ідеї — чисті та ясні. Проте у той же час дозволяється проведення заходів по обговоренню різноманітних огидних та порочних ідей. Ми ведемо реальну політику і не займаємося шарлатанством. Із наших вуст звучить лише істина і ніщо іншого. Вам не почути із цих вуст про демократію та світськість нічого такого , що було б вам до душі. Серед нас вам не знайти лицемірів, готових танцювати під вашу дудку,як і тих, хто буде брати участь у демократичних конституційних виборах так, нібито у цьому присутня якась святість. Наша діяльність — заклик до Істини, наше слово — непохитно, наш шлях — неодмінне встановлення Праведного Халіфату незважаючи на усі перешкоди.

وَعْدَ اللَّهِ لَا يُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Такою є обіцянка Аллаха, і Аллах не порушує Своєї обіцянки, проте більшість людей не знає цього» (30:6).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туреччина
Субота, 5 Джумада ас-сані 1438 р.х.
04.03.2017 р.
№ T.R/B.S/2017/002

Головне меню