Чому саме зараз почалися утиски членів Хізб ут-Тахрір у Сирії?

Сирія
Друкарня

06.04.2015 р. було заарештовано брата Мухаммада ад-Духія (Абу Ахмада) та інженера Рідвана аль-Хулія (Абу Усаму), членів Хізб ут-Тахрір Сирія.

Це сталося після того, як вони роздавали листівки під назвою «Хіба кров мусульман для бригади «Шам ар-Расуль» стала нікчемною, як нікчемна кров тирана Сирії?!». У цій заяві розповідалося про спробу замаху на Шейха Ібрагіма ан-Наджара (Абу Сухайб), члена Хізб ут-Тахрір Сирія, який стався у м. Кафр-Бітна у Східній Гуті, який також є головою групи мешканців району, що розслідує справу про вбивство двох муджахідів від рук бригади «Шам ар-Расуль». У заяві розповідалося про заборонність крові мусульман, а також там був звернений заклик до муджахідів оберігати мусульман від сирійського тирана. Але, здається, це зачепило «Джейш аль-Іслям», і замість того, щоб вчинити справедливо у відношенні до тих, чиї права було порушено, члени цього угрупування заарештували розповсюдників листівок, оскільки слова правди, наказування схвалюваного та заборона засуджуваного відповідно до наказу Аллаха ﷺ, здається, у «Джейш аль-Іслям» вважається фітною!

10.04.2015 р. на вулиці Кафр-Бітна вийшов натовп мітингувальників, які вимагали від «Джейш аль-Іслям» звільнити членів Хізб ут-Тахрір. Наступного дня представники Гути вийшли до людей з «Джейш аль-Іслям», вимагаючи відпустити в’язнів. Ті погодилися з вимогою та звільнили їх. 26.04.2015 «Джейш аль-Іслям» знову заарештував цих двох людей, ув’язнивши їх на одній зі своїх баз у м. Дума.

О мусульмани Шаму – центру землі Ісламу! Ані для кого не секрет, що Хізб ут-Тахрір є політичною партією, ідеєю та методом якої є Іслам. Ця партія була заснована у відповідь на слова Всевишнього:

وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ‌ وَيَأْمُرُ‌ونَ بِالْمَعْرُ‌وفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ‌ ۚ وَأُولَـٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

«Нехай серед вас буде група людей, які закликатимуть до добра, веліти схвалюване та забороняти засуджуване. Саме вони виявляться тими, хто досяг успіху» (3:104).

Ми задаємося питанням: чому тривають ці утиски членів Хізбу на півдні та півночі у той час, коли тимчасовий уряд прагне увійти у внутрішні справи Сирії за міжнародної підтримки, яку вже видно на обрії? Ці та інші утиски не відштовхнуть Хізб від його прихильності до веління Аллаха ﷻ – наказувати схвалюване та забороняти засуджуване. Хізб не припинить казати правду, не боячись заради Аллаха осуду, оскільки він зобов’язав себе наказом Аллаха:

فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ‌ وَأَعْرِ‌ضْ عَنِ الْمُشْرِ‌كِينَ

«Проголоси ж те, що тобі велено і відвернися від багатобожників» (15:94).

Хізб дотримуватиметься цього, поки Аллах не дасть перемогу Ісламу тим, що буде встановлений праведний Халіфат, або поки Хізб не загине. Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

أفضل الجهاد كلمة عدل عند سلطان جائر

«Кращий джихад – це слова справедливості перед несправедливим правителем».

Також Посланець Аллаха ﷺ сказав:

سيد الشهداء حمزة بن عبد المطلب ورجل قام إلى إمام جائر فأمره ونهاه فقتله

«Пан шахідів – Хамза ібн Абд аль-Мутталіб і чоловік, який встав перед несправедливим правителем, забороняв йому та наказував йому (правителю), після чого був ним убитий».

Ми вимагаємо від «Джейш аль-Ислям» звільнити цих двох людей, боятися Аллаха у несенні заклику, спрямувати свої стріли на усунення світського режиму, який знаходиться від них на відстані простягнутої руки. Ми закликаємо їх працювати для надання допомоги цій релігії разом з тими, хто щиро працює для встановлення праведного Халіфату на руїнах цього режиму згідно з наказом Аллаха ﷻ:

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُصِيبَهُمْ بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيرًا مِنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ

«Суди між ними згідно з тим, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням та стережися їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах. Якщо ж вони відвернуться, то знай, що Аллах бажає покарати їх за деякі з їх гріхів. Воістину, багато людей є нечестивцями» (5:49).


Голова Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Сирія
Устаз Ахмад Абдульваххаб
14 Раджабу 1436 р.х.
03.05.2015
№ 230/1436

Головне меню