І не сперечайтеся, а не то ви падете духом і позбудетеся сил

Сирія
Друкарня

وَلا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ

«і не сперечайтеся, а не то ви падете духом і позбудетеся сил» (8:46)

Тривають повідомлення про бойові зіткнення в Східній Гуті між «Джейш уль-Іслям» з одного боку, і між «Фаліка ар-Рахман» і «Джейш аль-Фустат» - з іншого боку.

Це стало природним результатом підбурювання загонів один проти одного, де кожна сторона думає про те, як нав'язати свій контроль над звільненими районами, нехтуючи життями своїх братів під різними приводами, а також це є результатом залишення Уммою свого обов'язку заклику до схвалюваного і заборони засуджуваного, як і через замовчування з боку Умми вчинених раніше помилок.

Ми не збираємося тут визначати те, хто правий, а хто винний, а лише нагадуємо кожному, про заборону пролиття святої крові синів Умми і наших братів, як і нагадуємо про те, що гнівить Аллаха і послаблює ряди віруючих, в той час як наші вороги радіють і пильно спостерігають за всіма нами, не розрізняючи між одним загоном і іншим. Всевишній Аллах говорить:

وَمَنْ يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُتَعَمِّدًا فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

«Якщо ж хто-небудь вб'є віруючого навмисно, то відплатою йому буде Геєнна, в якій він повіки перебуватиме. Аллах розгнівається на нього, прокляне його і приготує йому великі муки»(4:93)

Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Якщо два мусульманина схрестили свої мечі один проти одного, то вбивця і вбитий - у Вогні». І як після цього ми можемо дозволяти проливати кров один одного, забувши про попередження нашого Господа? Як ми можемо випускати з уваги або ігнорувати злочинних ворогів, які об'єдналися на основі брехні і зла, щоб боротися з нами і знищити нас?! У цей час ми боремося один з одним, проливаємо нашу кров і витрачаємо наші сили, радуючи тим самим наших ворогів, зміцнюючи їх в посяганні на наші святині і нашу честь!

Хіба злочини, облоги, жахливі різанини Башара і тих, хто його підтримує всюди в звільнених районах, не штовхають нас залишити наші розбіжності і вирішувати їх законним шляхом, дотримуючись інтересів і основних принципів нашої революції, а також об'єднатися навколо однієї мети і законопроекту, а саме - абсолютного повалення тиранічного режиму, встановивши замість нього закони Аллаха, що уособлюються Праведною державою Халіфат, встановленою за методом пророцтва ?! І тільки таким чином ми заслужимо вдоволення нашого Господа, а Він пом'якшить наші серця до примирення, як пом'якшив Він серця ансарів Посланника ﷺ з числа Ауса і Хазраджа!

О мусульмани Шама, центру Дар уль-Іслям!

Ми, ваші брати з Хізб ут-Тахрір, нагадуємо вам про те, що конфлікт в Шамі, центрі Дар уль-Іслям, повинен бути між двома таборами - «табором віри», позбавленим будь-якого лицемірства, і «табором лицемірства і невіри», позбавленим будь-якої віри. Давайте ж схопимося за верв Аллаха, приєднаємося до табору віри, виконаємо те, що заповідав нам Аллах для підтримки Його релігії, і за допомогою нашої єдності надамо підтримку ідеї Халіфату за методом пророцтва, вичитуючи тих, хто порушує її веління і намагається потопити наше судно, щоб знищити нас усіх! Всевишній Аллах говорить:

وَاتَّقُوا فِتْنَةً لا تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ

«Бійтеся спокуси, яка вразить не тільки тих з вас, хто був несправедливий. І знайте, що Аллах суворий у покаранні»(8:25)

Давайте обріжемо всі нитки, що ведуть до пастки невірних країн, і відкинемо всі її політичні рішення і брехливе перемир'я, а потім всі піднімемося і скинемо главу режиму в Дамаску. Це - єдиний шлях для нашого спасіння і величі та шлях до нашої перемоги. Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ 

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах опиняється між людиною та її серцем (може перешкодити людині досягти того, що їй завгодно) і що ви будете зібрані до Нього» (8:24)


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Сирія
23 Раджаб 1437
30.04.2016

Головне меню