Землетрус розкрив істинне обличчя міжнародної спільноти і міжнародних організацій

Сирія
Друкарня

Шам прокинувся на світанку понеділка 06.02.2023 від землетрусу магнітудою 7,8 бали за шкалою Ріхтера, яке тривало майже дві хвилини, залишивши після себе жахливі руйнування у багатьох сирійських містах.

За станом на вечір 13 лютого вже було 3581 загиблих і 12400 поранених наслідок землетрусу. При цьому в ході рятувальних робіт з-під завалів продовжують вилучати тіла загиблих.

Дорогі брати і сестри на землях благословенного Шаму!

Землетрус розкрив істинне обличчя міжнародної спільноти і інститутів ООН, які навіть не надали значення катастрофі в Шамі, а також обнажило обличчя маріонеткових режимів та урядів. Замість того, щоб одразу ж відчинити пункти переходів і відправити бригади рятувальників, вони закрили їх, заявивши, що дороги відкриті тільки для перевезення тіл сирійців, загиблих у Туреччині. Потім вони чекали, склавши руки, і направили рятувальні групи лише на п’ятий день після землетрусу, тобто після того, як надія знайти виживших значно зменшилась. Їх бездіяльність призвела лише до збільшення числа загиблих. Потім вони вирішили відправити гуманітарну допомогу до північної Сирії через злочинця Башара Асада, якому це потрібно для підтвердження своєї легітимності.

Хто спостерігає за діями міжнародної спільноти та її взаємодії з цією катастрофою, розуміє, що міжнародна спільнота бажає лише збільшити страждання жителів Шаму і підсилити тиск на них у спробі зломити волю народу і підкорити людей своїй політиці, особливо після масштабних народних рухів у звільнених районах Сирії, які відмовились від примирення з тираном.

Дорогі мусульмани Шаму!

Ви довели усьому світу, що здатні протистояти труднощам і долати негаразди своєю єдністю, і довели, що Ваша віра в Аллаха і в Його обіцянку і допомогу тверда. Сам цього і боїться невірний Захід, який до сих пір не зміг зломити вашу волю і вбити дух революції. Так просіть же допомоги тільки у Аллаха! Держави невірних об’єднуються для боротьби з Ісламом, вбивства мусульман і розграбування їх багатств. Аллах говорить:

وَلَا يَزَالُونَ يُقَٰتِلُونَكُمۡ حَتَّىٰ يَرُدُّوكُمۡ عَن دِينِكُمۡ إِنِ ٱسۡتَطَٰعُواْۚ

«Вони не перестануть битись з вами, поки не відвернуть вас від вашої релігії, якщо тільки зможуть» (2:217).

Такою є їх сутність і такими є їх цілі. Тому тримайтесь міцно за вервь Аллаха усі разом і підкоряйтесь Аллаху. Нехай ваші дії будуть колективними, і тоді вони принесуть результат. Ви вже відчули це, переживши разом наслідки катастрофи. Виберіть собі віддане щире політичне керівництво, яке має ясний політичний проект, що витікає із ісламської акиди. Нехай цей проект приведе вас до довгоочікуваної перемоги. Всевишній Аллах говорить:

فَلَا تَهِنُواْ وَتَدۡعُوٓاْ إِلَى ٱلسَّلۡمِ وَأَنتُمُ ٱلۡأَعۡلَوۡنَ وَٱللَّهُ مَعَكُمۡ وَلَن يَتِرَكُمۡ أَعۡمَٰلَكُمۡ

«Не проявляйте слабкості і не закликайте до миру, оскільки ви — вище решти інших. Аллах — з вами і не зменшить ваших діянь» (47:35).

І на звершення молимось Аллаху за сумуючий народ Шаму. Нехай Аллах збільшить ваші благодіяння, пробачить ваших загиблих, вилікує ваші рани, дасть здоров’я вашим пораненим, наділить вас терпінням і утіхою. І ми говоримо лише те, чим задоволений Аллах: воістину, ми належимо Аллаху, і до Ньому наше повернення.

 

Ахмад Абдульваххаб
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії
Вівторок, 23 Раджаба 1444 р.х.
14/02/2023 р.
№ 10/1444 х.

Головне меню