Справи про викрадених і зниклих без вісті — це чорна скриня, відкривши яку, ми побачимо усю ступінь злочинності керівництва «Хайят Тахрір аш-Шам» (ХТШ)

Сирія
Друкарня

Прес-реліз

14 травня 2024 р. загони «ХТШ», в точності слідуючи методам, яким користувались шаббіха Башара Асада, розігнали сидячу демонстрацію родині і родичів тих, кого кинула у в’язниці служба безпеки «ХТШ». Сидяча демонстрація була організована у відповідь на тривале небажання «ХТШ» розглядати справи про викрадених і зниклих людей.

Справи про викрадення вважаються одними із найбільш незручних для керівництва «ХТШ», через що воно усіма шляхами прагне звести ці справи нанівець, усунути їх у найвіддаленішу шухляду, оскільки їх розгляд викриє реальність «ХТШ» і проллє світло на їх істинну поведінку.

Справи про викрадених і зниклих без вісті від «ХТШ» схожі з аналогічними справами від рук злочинного режиму Асада у часи бійні у м.Хама і у в’язницях Пальміри. Багато опозиційних діячів були тоді руками режиму Асада ліквідовані найжахливішими способами, а потім поховані невідомо де і як. І ось тепер, по спливанню років, лідер «ХТШ» Джоуляні надає наказ своєму репресивному апарату придушувати опозицію аналогічними методами. В народі усе частіше лунають вимоги відкрити справи про долі викрадених, усе частіше лунають заклики розслідувати численні факти викрадення людей співробітниками т.з. «Відділу громадської безпеки» при «ХТШ», який вже давно став «Відділом громадських репресій». Особливий резонанс отримали нещодавні новини про численну ліквідацію викрадених громадян, кількість яких нараховується сотнями.

Виходячи із ситуації, яка склалась, перед керівництвом «ХТШ», яке бажає продовжити іти наміченим курсом, не залишилось іншого виходу, окрім як диким чином розігнати сидячу демонстрацію в Ідлібі. Керівництво «ХТШ» розробило свій план по нейтралізації опозиції, після чого вдалось до його реалізації, не особливо дбаючи про те, наскільки цей план ідейно слабкий, брехливий і недовговічний. План був простий: подібно шаббіха розігнати демонстрацію мусульман, незважаючи ані на які наслідки, тому що відповідати за розгін демонстрації їм набагато легше, аніж відповідати за сотні вбитих мусульман у в’язницях «ХТШ», а також за те, де і як вони були поховані!

Факт розгону сидячої демонстрації родичів викрадених викриває масштаб злочинності керівництва «ХТШ», для якого немає поняття «харам». Вони дозволяють собі будь-який злочин, якщо він зберігає за ними їх владу. Інакше кажучи, вони повністю уподібнились методу злочинного режиму Асада, аж до того, як вчиняти з синами революції за сказані ними слова істини і віддавати звільненні території назад до рук Асада.

Правда про злочинну сутність керівництва «ХТШ» і його «Відділу громадських репресій» вже стала очевидною, через що напрошується питання: до якого часу наші брати-муджахіди будуть мовчати перед лицем несправедливості свого керівництва? Вже дійшло до того, що їх керівництво відкрито відкидає ті гасла, які висувало колись, а муджахіди усе мовчать. Може, час, нарешті, припинити займати ганебний нейтралітет і примусити своє керівництво більше не принижувати мусульман на вулицях і принципи революції?

Своєю тиранією Джоуляні, його шаббіха і «Відділ громадських репресій» тільки іще більше налаштують проти себе народ. Прийде день, і люди віднімуть важелі правління революцією і знов скерують її до початкової цілі: до скиненню режиму Асада і усіх тиранів в принципі з подальшим встановленням законів Ісламу на руїнах їх режимів. Цей день вже близько, з дозволу Аллаха!

وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ

«Ми бажаємо надати милість тим, хто був принижений на землі, зробити їх ватажками і спадкоємцями» (28:5).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Сирія
04/1445 р.х.
Четвер, 08 Зуль-када 1445 р.х.
16/05/2024 г.

Головне меню