Шановному головному редактору ліванського журналу «ад-Діяр» Шарлю Аюбу

Ліван
Друкарня

Після привітання: Ваша шановна газета у сьогоднішньому номері оприлюднила новину про те, що ліванською армією були захоплені склади зброї у регіоні Бекаа, які належать Хізб-ут-Тахрір, без посилання на будь-яке джерело!

Зверніть увагу, що у заяві Управління ліванської армії нема жодної згадки про Хізб-ут-Тахрір, в якій буквально говориться: «На підґрунті численної інформації про існування крамниці, яка торгує зброєю в одному з будинків у місті Сааднаель, цього вечора армійські сили раптово напали на будинок, де вони знайшли деяку кількість середньої та легкої зброї з боєприпасами. Двоє були арештовані за підозрою їх у цьому. Арештовані з речовими доказами буди передані відповідному судовому органу».

Це не перший випадок, коли Хізб-ут-Тахрір брехливо та штучно приписують військові дії. Це почалося тоді, коли хізб заявив про свою громадську, політичну та інформаційну підтримку повстання народу Сирії проти несправедливості та переслідування як наслідок, яке відбулося після цього. Прес-служба Хізб-ут-Тахрір у Лівані заперечує ці сфабриковані новини. Останньою новиною було те, що було оприлюднено два дні тому назад газетою «Будівництво». Наш лист до вас ми супроводжуємо відповіддю на цю новину.

І сьогодні ми знов повертаємось до того, щоб підтвердити те, що новина, яку ви надрукували у своїй газеті, є такою, що абсолютно не  відповідає дійсності. Також ми повідомляємо вам, що насправді жоден з членів Хізб-ут-Тахрір не арештований, і не було нападу на будь-який з їх будинків. Бо для будь-кого, хто знайомий з Хізб-ут-Тахрір, його програмою та його діяльністю, і в першу чергу для служб безпеки та розвідки, не є таємницею, що хізб не проводить озброєні дії або будь-яких фізичних насильницьких дій.

Таким чином, після отримання новини такого плану, ми бажаємо вашій шановній газеті точно досліджувати та перевіряти на достовірність новини та звертатися за консультацією до інформаційного офісу партії.  Ми також сподіваємось, що ви оприлюдните це наше спростування згідно з етикою журналістики та ЗМІ.

Прийміть мою вдячність.

 

Голова інформбюро Хізб-ут-Тахрір у Лівані
Ахмад аль-Касас
№ Х.Т.Л. 32/08
Середа, 11 Рабиъ ас-Санi 1432 х.
16/03/2011

 

Головне меню